آخرین تیرهای ترکش بانک مرکزی
رئیس کل بانک مرکزی میگوید برای کنترل تورم بیش از این «توان» ندارد. محمود بهمنی این حرف را در همایش سالانه «پولی و بانکی» زده و گفته است: «نرخ تورم در پایان سال قبل ۵/۳۰ درصد شد؛ میدانیم که این رقم خیلی بالا است، اما چه کار کنیم؟ تمام سعی خود را بر کاهش میزان تورم انجام دادیم؛ ولی تا این حد توان داشتیم. » آقای رئیس کل البته بعدا در جمع خبرنگاران توضیح داد که «اگر مسائل تحریم و اجرای هدفمندی یارانهها نبود، تورم را به زیر پنج درصد میرساندم. » این حرفهای بهمنی در شرایطی مطرح شده که حدود دو ماه از عمر دولت دهم باقی مانده است.
رئیس کل بانک مرکزی میگوید برای کنترل تورم بیش از این «توان» ندارد. محمود بهمنی این حرف را در همایش سالانه «پولی و بانکی» زده و گفته است: «نرخ تورم در پایان سال قبل 5/30 درصد شد؛ میدانیم که این رقم خیلی بالا است، اما چه کار کنیم؟ تمام سعی خود را بر کاهش میزان تورم انجام دادیم؛ ولی تا این حد توان داشتیم.» آقای رئیس کل البته بعدا در جمع خبرنگاران توضیح داد که «اگر مسائل تحریم و اجرای هدفمندی یارانهها نبود، تورم را به زیر پنج درصد میرساندم.» این حرفهای بهمنی در شرایطی مطرح شده که حدود دو ماه از عمر دولت دهم باقی مانده است. با این حال، او و شمسالدین حسینی، وزیر اقتصاد در همایش سالانه پولی و بانکی، از یک چارچوب جدید برای سیاست پولی کشور رونمایی کردند. چارچوبی با عنوان «هدفگذاری منعطف تورمی؛» به اعتقاد آقای رییسکل «شرایط فعلی حاکم بر اقتصاد و شوکهای وارد شده از ناحیه تحریمهای خارجی، بنگاههای تولیدی کشور را به مشکل و زحمت انداخته است»؛ بنابراین «بهترین چارچوب برای سیاست پولی «هدفگذاری منعطف تورمی» است» برای این استراتژی جدید دو محور تعیین شده: اول توجه به اهداف تورمی براساس مقتضیات جاری و دوم انعطاف در
مقابل مشکلات تولید و انحراف تولید و اشتغال. اینکه این استراتژی جدید - که نوعی «مدیریت اقتضایی» است- چقدر جواب خواهد داد، در ماههای آینده مشخص میشود، ولی احتمالا تا آن زمان دیگر محمود بهمنی و شمسالدین حسینی در مصدر اداره اقتصاد کلان کشور نخواهند بود که نتیجه این برنامه جدید را ببینند.
ارسال نظر