8 استراتژی برای نوشتن متون کاری
مترجم: مریم رضایی اگر می‌خواهید کسب‌وکاری راه‌اندازی کرده و آن را رشد دهید، خوب نوشتن یکی از مهارت‌هایی است که به آن نیاز دارید. گاه شاید لازم باشد متن‌هایی طولانی بنویسید که هیچ راه فراری از آن ندارید و نمی‌توانید بگویید «از نوشتن متنفرم» یا «نمی‌توانم بنویسم.» متونی که لازم است در نوشتن آنها مهارت داشته باشید طرح‌های کسب‌وکار، طرح‌های پیشنهادی برای جذب سرمایه‌گذاران یا شروع همکاری با شرکت‌های دیگر، متن سخنرانی یا نامه‌های تاثیرگذار و... را دربرمی‌گیرد. در بسیاری موارد، هر چقدر وظیفه نوشتن مهم‌تر باشد، نویسنده مورد نظر بیشتر از عمل باز می‌ماند. نتیجه می‌تواند چیزی شبیه یک نوار موبیوس باشد که به ترس و اضطراب بیشتر منجر می‌شود و چیزی که پیش روی شما می‌ماند یک صفحه خالی است. برای اینکه نویسنده خوبی باشید، استراتژی‌های زیر را در نظر بگیرید. سندروم «من نویسنده نیستم» را کنار بگذارید.
هر کسی استعداد نویسنده شدن را دارد. اگر به‌طور مداوم چیزی غیر از این را به خودتان بگویید، فقط بهانه واهی آورده‌اید. دائم به خودتان بگویید که می‌توانید یک نویسنده باشید، به خودتان بگویید «مسلما من قابلیت نوشتن را دارم.»
منتظر بهترین کلمات نمانید
اگر قرار باشد همه جملات یک اثر هنری بدون نقص باشند، دچار ترس می‌شوید. به خودتان فشار وارد می‌کنید، اما کلمات مناسب به ذهن نمی‌آیند. در این موقع، هر کلمه‌ای را که به ذهن‌تان می‌آید روی کاغذ بنویسید. این را بدانید که به محض شروع کار، می‌توانید به عقب برگردید و در کارتان بازبینی کنید. اما تا وقتی شروع نکرده‌اید، هیچ وقت نمی‌فهمید قرار است به کجا بروید. یکی از دوستان نویسنده‌ می‌گفت نوشتن مثل تمیز کردن یک اتاق شلوغ است: تنها روشی که می‌توان یک اتاق بزرگ و کاملا در هم ریخته را تمیز کرد این است که کار را از یک گوشه کوچک شروع کنید.
با خودتان بلند صحبت کنید
برای بیشتر افراد مکالمه با دیگران استرس بسیار کمتری نسبت به نوشتن یک طرح پیشنهادی دارد (حتی اگر موضوع آن مکالمه در مورد یک طرح پیشنهادی باشد). در یک مکالمه، خیلی عادی است که گاه متوقف شوید، خودتان را تصحیح کنید و دوباره به صحبت ادامه دهید. این آزادی را هنگام فرآیند نوشتن هم رعایت کنید. اگر فکر می‌کنید نوشتن کار سختی است، بلند با خودتان صحبت کنید تا اجازه دهید افکار در ذهن‌تان جریان پیدا کنند.
با کلمات، جملات و پاراگراف‌ها در صفحه مثل تکه‌های پازل بازی کنید
زیبایی نوشتن با کامپیوتر این است که می‌توانید کلمات و جملات را به راحتی جابه‌جا کنید. این موضوع روند نوشتن را برای شما آسان‌تر می‌کند. اگر ایده‌های زیادی دارید که در ذهن‌تان می‌چرخند، آنها را یکی یکی، به صورت نکته‌ای و سازمان‌دهی شده بنویسید. سپس می‌توانید لیست خود را به آرامی مرور کرده و مفاهیمی را که یادداشت کرده‌اید تبدیل به جمله و پاراگراف کنید؛ بدون اینکه نگران باشید نکته مهمی را فراموش کرده‌اید.
نکته مورد نظر خود را در چند کلمه کوتاه شکل دهید
وقتی می‌نشینید که یک طرح کسب‌وکار، یک طرح پیشنهادی یا متن سخنرانی بنویسید، مطمئن شوید که به اندازه کافی راجع به موضوع مورد نظر تحقیق کرده‌اید و منظورتان از برقراری ارتباط دقیقا چیست. اگر برای نوشتن تقلا می‌کنید، این می‌تواند نشانه‌ای باشد مبنی بر اینکه در مورد چیزی که می‌خواهید بگویید سردرگم هستید. نکته اصلی را که می‌خواهید انتقال دهید، در یک عبارت یا جمله فشرده‌سازی کنید در این صورت در ساختن یک پیام منسجم و سازماندهی شده بهتر عمل می‌کنید.
خودتان را از اینترنت دور کنید
گروه‌هایی از افراد هوشمند هستند که کل روز خود را صرف می‌کنند که توجه شما را به اینترنت جلب کنند. آنها مهارت ویژه‌ای در این کار دارند. اما شما با قطع اینترنت و باز کردن فایلی که فقط امکان تایپ روی دسک تاپ کامپیوتر را به شما بدهد، هر گونه اختلال در کار نوشتن را برطرف کنید. یکی از دوستان استفاده از اپلیکیشن Freedom را هنگام نوشتن پیشنهاد کرده است. وقتی این اپلیکیشن را نصب می‌کنید، کلیه ارتباطات اینترنتی شما را برای مدت زمان مشخصی مسدود می‌کند.
همچنین، داشتن یک عادت فیزیکی مشخص هنگام نوشتن به برخی افراد کمک می‌کند. مثلا شاید نشستن پشت یک میز خاص به راحت نوشتن شما کمک کند. یا شاید در ساعات مشخصی از روز بهتر می‌توانید بنویسید. یا حتی شاید برای نوشتن به یک لیوان آب یخ در کنار دست‌تان نیاز دارید.
خودتان را به نوشتن از اول متن محدود نکنید
اسم مقدمه لزوما به این معنی نیست که باید حتما مقدمه را اول بنویسید. اگر می‌دانید در پاراگراف‌های میانی دقیقا چه چیزی باید بنویسید، از همان جا شروع کنید. در واقع، نوشتن قسمتی از متن را که بیشترین تسلط را بر آن دارید، ابتدا شروع کنید.
برای خودتان مهلت تعیین کنید
حتی اگر برای تحویل کار مهلت خاصی تعیین نشده، خودتان برای آن زمان تعیین کنید و به آن پایبند باشید. یکی از دوستانم از دوستان و اعضای خانواده کمک می‌گرفت تا زمان تحقق اهدافش را به او یادآوری کنند.