نیکولا موتورز، تسلای دنیای کامیون‌ها

کامیون‌های سنگین نقش حیاتی در حمل‌ونقل‌ جاده‌ای و نقش موثری در اقتصاد بر عهده دارند. در دنیای ماشین‌ها شرکت‌های زیادی به تولید کامیون مشغول نیستند و تولید‌کنندگان این خودروهای بزرگ و سنگین محدودتر هستند. در این میان شرکت تازه تاسیس «نیکولا موتورز» با ادعاهای بزرگ صحبت از کامیون‌های برقی و نیمه خودکار کرده است و قول داده که در مدت کمتر از چهارماه دیگر نمونه اولیه آن را رونمایی خواهد کرد. در صورتی که ادعای این شرکت ناشناخته درست باشد باید انتظار ایجاد تحولی در کامیون‌سازی باشیم. کامیون‌های موجود که غول‌های اروپایی می‌سازنددر بخش ظاهری تغییرات چندانی نکرده‌اند اما نیکولا موتورز مدعی است که خودروهایش می‌توانند زمینه‌ساز ایجاد تحول اساسی در حمل‌و‌نقل بارهای سنگین جاده‌ای شوند. شرکت تسلا موتورز با نام فامیل نیکولا تسلا توانست انقلابی در زمینه خودروهای الکتریکی سواری به راه بیندازد و اکنون این شرکت نوپا قصد دارد با استفاده از اسم کوچک او همین کار را در زمینه کامیون‌ها و خودروهای کار و تجاری انجام دهد.

این روزها شتاب و قدرت خودروهای برقی باعث شگفتی بسیاری از افراد شده و بسیاری از افراد انتظار اعداد و ارقامی مانند شتاب زیر ۳ ثانیه در دنیای ماشین‌های برقی را نداشته‌اند یا قدرت‌های بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ اسب بخار چیزی نیست که خودروهای بنزینی بتوانند به راحتی به آن دست پیدا کنند. برخی کارشناسان معتقدند آنچه شرکت نیکولا در رابطه با آن صحبت می‌کند روی کاغذ است و از ایده تا عمل راه زیادی باید طی شود. اما آنها اعلام کرده‌اند که ۷ هزار دستگاه از خودروهایشان را به ارزش ۳/ ۲ میلیارد دلار پیش‌فروش کرده‌اند در صورتی که تا به حال حتی یک سانتیمتر از بدنه این خودرو به‌صورت واقعی مشاهده نشده است. مبلغ پیش‌فروش شده برای شرکتی که کمتر کسی آن را می‌شناسد مناسب به نظر می‌رسد. موتورهای برقی این خودرو می‌توانند ۲۰۰۰ اسب بخار قدرت تولید کنند با گشتاور ۳۷۰۰ نیوتن بر متر که برای یک کامیون کافی خواهد بود، البته روی کاغذ. در آخرین خبرهای مربوط به این شرکت آنها اعلام کرده‌اند که از پیل سوختی استفاده خواهند کرد و در واقع کامیونی هیبرید را معرفی کرده‌اند. پیش از این قرار بود از توربین گازی در کنار موتورهای برقی استفاده کند که البته از موتور بنزینی قطعا بهتر خواهد بود. نیکولا از هر موتوری که استفاده کند باید بتواند به قدرت و مشخصاتی که قولش را داده، برسد و البته موتورهای برقی جزء جدایی‌ناپذیر این خودرو خواهند بود که آن را از تمام کامیون‌های دیزل موجود قدرتمند‌تر کرده است. برای یک کامیون داشتن سامانه‌های خودران می‌تواند کمک زیادی به راننده کند چرا که به‌دلیل ابعاد بزرگ خودرو، مجموعه رادارها و حسگرهای آن در نقش چشم و گوش اضافه راننده ظاهر می‌شوند و با کمک کردن به راننده می‌توانند ایمنی در خودرو را افزایش دهند.

برخی کامیون‌ها به سامانه‌های ترمز خودکار مجهز هستند که باعث می‌شوند در صورت وجود خطر در مسیر یا یک مانع خودرو بدون دخالت راننده اقدام به کم کردن سرعت یا حتی توقف کامل می‌کند که ویدئوهای آنها در فضای مجازی بازدید بالایی داشته است. در کامیون‌های امروزی هم سامانه‌های متعددی به‌صورت هوشمند به راننده کمک می‌کنند تا با ایمنی بیشتری در جاده‌ها حضور داشته باشند. در رابطه با کامیون‌ها با توجه به اینکه آنها وظیفه حمل بارها و انتقال آنها به مسافت‌های طولانی را بر عهده دارند، مقدار مسافت با یک بار سوخت‌گیری اهمیت بالایی دارد. شرکت سازنده ادعا کرده که این خودرو قادر است مسافت ۱۹۳۰ کیلومتر را بدون سوختگیری طی کند. ادعاهای شرکت نیکولا باعث شده مدیران ارشد تسلا موتورز واکنش نشان دهند و به عقیده آنها استفاده از پیل‌های سوختی در حمل و نقل جوابگو نخواهد بود.

نیکولا موتورز هیدروژن مورد نیاز برای این خودرو‌ها را از مزرعه هیدروژن خود که با کمک نور خورشید و آب تولید می‌شود، تامین خواهد کرد. در این صورت این شرکت می‌تواند ادعا کند تمام مراحل تولید انرژی مورد نیاز کامیون‌هایش بدون آلوده‌کردن محیط زیست انجام می‌شود و هیچ گاز آلاینده‌ای تولید نمی‌شود. یکی از معضلات خودروهای سبز این است که برق یا هیدروژن مورد نیازشان با استفاده از سوخت‌های فسیلی تامین می‌شود که خود آلوده‌کننده محیط زیست است. کامیون‌های خودران یکی از برنامه‌های بلند‌مدت شرکت‌های کامیون‌ساز است که در آینده‌ای نه‌چندان دور اتفاق خواهد افتاد اما پیش از آن لازم است سامانه‌های مورد نیاز برای قرار گرفتن در کامیون‌ها که حساسیت بیشتری هم دارند مورد آزمایش‌های بیشتری قرار بگیرند. نیکولا موتورز فرصت چندانی برای ساخت این کامیون‌های فروخته‌شده‌اش در اختیار ندارد و باید راه چندساله را در زمان خیلی کوتاهی طی کند.

نیکولا موتورز، تسلای دنیای کامیون‌ها

نیکولا موتورز، تسلای دنیای کامیون‌ها