فراری در اندیشه تحول موتور فرمول یک
آنچه مسابقات فرمول یک را جذاب کرده است، شتاب و سرعت خودروهای آن است. خودروهایی که در کمتر از ۲. ۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت میرسند. برای همین تیمهای فرمول یک پیوسته به دنبال بهبود عملکرد موتورهایشان هستند تا این جذابیت را حفظ کنند و ارتقا دهند.
در حال حاضر تمامی تیمهای فرمول موظف هستند از موتورهای ۱۶۰۰ سی سی ۶ سیلندر استفاده کنند. این موتورها با استفاده از توربوشارژر تقویت میشوند و در نهایت به چیزی تبدیل میشوند که فرمول یک میخواهد. فراری قصد دارد برای فصل بعد تغییرات بنیادی در این موتور ایجاد کند.
آنچه مسابقات فرمول یک را جذاب کرده است، شتاب و سرعت خودروهای آن است. خودروهایی که در کمتر از ۲.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت میرسند. برای همین تیمهای فرمول یک پیوسته به دنبال بهبود عملکرد موتورهایشان هستند تا این جذابیت را حفظ کنند و ارتقا دهند.
در حال حاضر تمامی تیمهای فرمول موظف هستند از موتورهای ۱۶۰۰ سی سی ۶ سیلندر استفاده کنند. این موتورها با استفاده از توربوشارژر تقویت میشوند و در نهایت به چیزی تبدیل میشوند که فرمول یک میخواهد. فراری قصد دارد برای فصل بعد تغییرات بنیادی در این موتور ایجاد کند. هم اکنون محدودیت دور موتور ۱۵ هزار دور در دقیقه برای این موتورها در نظر گرفته شده است. فراری تلاش میکند تا کمیته برگزارکننده فرمول یک را متقاعد کند که محدودیت دور موتور را به ۱۸ هزار دور بازگردانند که تا قبل از سال ۲۰۱۴ اعمال میشد. گفته میشود چند تیم دیگر نیز با این پیشنهاد موافق هستند؛ اما باید تیمهای قدرتمند دیگری مانند مک لارن یا مرسدس بنز نیز از این طرح پشتیبانی کنند. اما چرا فراری به دنبال دور موتور ۱۸ هزار دور است؟ دلیل آن این است که قصد دارد در فصل آینده سوپرشارژر را جایگزین توربوشارژر کند. توربوشارژر با استفاده از جریان خروجی گازهای موتور به کار افتاده و هوا را با فشار به درون سیلندرها میدمد. اما سوپرشارژر بهطور مستقیم به موتور متصل شده و همین عمل را انجام میدهد. به این ترتیب هر چه دور موتور بیشتر باشد، سوپرشارژر عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. یک مزیت دیگر سوپرشارژر نیز این است که از لحظه به کار افتادن موتور میتواند وارد مدار شود؛ ولی توربوشارژر بعد از رسیدن به دور موتور مشخصی کارش را آغاز میکند. سوپرشارژر به دلیل داشتن قطعات بیشتر وزن بالاتری دارد اما فراری میگوید به آلیاژ جدیدی از آلومینیوم دست پیدا کرده که میتواند با سبک تر ساختن پوسته موتور این افزایش وزن را جبران کند.
از سوی دیگر فراری برای فصل بعد سوخت جدیدی را در مسابقات استفاده خواهد کرد. در حال حاضر تیمها میتوانند تا ۵.۷۵ درصد از اتانول سوختی در سوخت خود استفاده کنند. فراری قصد دارد برای فصل آینده موتوری را طراحی کند که سهم اتانول در سوخت آن به ۱۰ درصد برسد. با این کار فراری یک تیر و دونشان زده است؛ هم از سوخت سریعالاشتعالتری استفاده میکند و هم به درخواست فعالان محیط زیست برای استفاده بیشتر از سوختهای پاک پاسخ داده است. اگر چه این بخش نیز نیاز به گرفتن تاییدیه از کمیته برگزارکننده مسابقات دارد، اما به دلیل ملاحظات زیستمحیطی آن فراری میتواند امیدوار باشد که نظر مساعد آنها را جلب کند.
ارسال نظر