چشم انداز اتحاد تهران- مسکو
حمزه بهادیوند چگینی دبیر گروه نفت و پتروشیمی حکایت کهنه قرارداد نفتی ایران و روسیه بالاخره طی هفته جاری با نشست مشترک هیات ایرانی و روسی در تهران شکل علنی و جدی به خود گرفت؛ این در حالی است که پیش از این روشن شدن ابعاد قرارداد نفتی دو کشور که توسط رویترز صورت گرفته بود با واکنش مقامات دو کشور روبهرو شده بود. اواسط هفته جاری، با امضای تفاهمنامه مشترک تهران و مسکو در زمینه همکاریهای مشترک اقتصادی، فنی و تجاری بین وزیران نفت دو کشور مرحله تازهای از توسعه روابط میان این دو شریک آغاز شد. کارشناسان معتقدند تحریم دوجانبه ایران و روسیه توسط غرب موضوعی دو وجهی است که پیش از این نیز همه پیشبینیهای داخلی و بینالمللی حکایت از اتحاد تهران- مسکو در نتیجه این تحریمها داشت.
حمزه بهادیوند چگینی دبیر گروه نفت و پتروشیمی حکایت کهنه قرارداد نفتی ایران و روسیه بالاخره طی هفته جاری با نشست مشترک هیات ایرانی و روسی در تهران شکل علنی و جدی به خود گرفت؛ این در حالی است که پیش از این روشن شدن ابعاد قرارداد نفتی دو کشور که توسط رویترز صورت گرفته بود با واکنش مقامات دو کشور روبهرو شده بود. اواسط هفته جاری، با امضای تفاهمنامه مشترک تهران و مسکو در زمینه همکاریهای مشترک اقتصادی، فنی و تجاری بین وزیران نفت دو کشور مرحله تازهای از توسعه روابط میان این دو شریک آغاز شد. کارشناسان معتقدند تحریم دوجانبه ایران و روسیه توسط غرب موضوعی دو وجهی است که پیش از این نیز همه پیشبینیهای داخلی و بینالمللی حکایت از اتحاد تهران- مسکو در نتیجه این تحریمها داشت. طولی نکشید که این پیشبینیها درست از آب درآمد. در حال حاضر دو مساله در این مورد قابل طرح است؛ نخست آنکه روسیه و ایران قرار است در زمینههای اقتصادی مشترک همکاری کنند، دوم آنکه زمینههای صادرات روزانه 500 هزار بشکه نفت ایران در برابر کالاهای مختلف مصرفی و سرمایهای فراهم شود. این امر به معنای صادرات بیشتر نفت و ایجاد یک بازار جدید نفتی خارج از
رویه تحریمها برای ایران و بازاری برای کالاهای روسی در کشور ما است که از منظر کیفی، البته محل تردید است؛ اما زیان اصلی این اقدام زمانی مشخصتر میشود که غرب و آمریکا از این اتحاد در مسیر مذاکرات استفاده کرده و این امر به زیان گفتوگوهای پیش رو باشد. در این صورت شاید زیان این اتحاد بیش از منافع آن باشد.
ارسال نظر