مذاکره با غولهای نفتی
دورنمای برداشته شدن تحریمهای اقتصادی ایران طی ماههای آینده، چشمانداز جدیدی را از روابط تجاری برای بسیاری از کشورهای غربی ترسیم کرده است. در میان بسیاری از سرمایهگذاران خارجی که اکنون پشت درهای ایران در انتظار توافق نهایی و جامع تیرماه ماندهاند، اما ظاهرا شرکتهای نفتی فرصت را از دست نداده و با حضور در همایشها و نشستهایی که به همین منظور تشکیل میشود، اشتیاق خود را برای حضور در بازار نفت ایران نشان دادهاند. درحالیکه معاون وزیر نفت از اعلام آمادگی برخی از شرکتهای بزرگ نفت و گاز جهان همچون شل انگلیس و توتال فرانسه به منظور بازگشت به صنعت نفت ایران خبر داده و گفته که ایران از هر گونه مشارکت نفتی حتی با شرکتهای آمریکایی مطابق با یک قرارداد «برد- برد» استقبال میکند، نشریه والاستریت ژورنال هم در گزارشی نوشت با وجودی که تحریمهای بینالمللی علیه ایران هنوز پابرجا است، اما شرکتهای نفتی غربی هفته گذشته در کنفرانسی که در وین برگزار شد اشتیاق خود را برای سرمایهگذاری در ایران نشان دادند.
دورنمای برداشته شدن تحریمهای اقتصادی ایران طی ماههای آینده، چشمانداز جدیدی را از روابط تجاری برای بسیاری از کشورهای غربی ترسیم کرده است. در میان بسیاری از سرمایهگذاران خارجی که اکنون پشت درهای ایران در انتظار توافق نهایی و جامع تیرماه ماندهاند، اما ظاهرا شرکتهای نفتی فرصت را از دست نداده و با حضور در همایشها و نشستهایی که به همین منظور تشکیل میشود، اشتیاق خود را برای حضور در بازار نفت ایران نشان دادهاند. درحالیکه معاون وزیر نفت از اعلام آمادگی برخی از شرکتهای بزرگ نفت و گاز جهان همچون شل انگلیس و توتال فرانسه به منظور بازگشت به صنعت نفت ایران خبر داده و گفته که ایران از هر گونه مشارکت نفتی حتی با شرکتهای آمریکایی مطابق با یک قرارداد «برد- برد» استقبال میکند، نشریه والاستریت ژورنال هم در گزارشی نوشت با وجودی که تحریمهای بینالمللی علیه ایران هنوز پابرجا است، اما شرکتهای نفتی غربی هفته گذشته در کنفرانسی که در وین برگزار شد اشتیاق خود را برای سرمایهگذاری در ایران نشان دادند.در کنفرانس سال 2015 نفت و انرژی منطقه جنوب دریای خزر، شرکتهای نفتی مختلف از جمله شرکتهای «شورون» آمریکا و «امک فوستر
ویلر» انگلستان در کنفرانس شرکت کردند. در همین حال مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران هم از انجام مذاکراتی با مشتریان سابق نفتی ایران از جمله چین و هند خبر داده است. در حال حاضر ایران با در اختیار داشتن بیش از ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر گاز و حدود ۱۵۷ میلیارد بشکه ذخایر قابل برداشت نفت بزرگترین دارنده ذخایر هیدروکربوری جهان است؛ اما به دلیل اعمال تحریمهای غیرقانونی، امکان جذب سرمایهگذاری خارجی در پروژههای نفتی کشور فراهم نشده است.
ارسال نظر