دکتر سبحانی بر توجه به پارامتر های مختلف در توسعه صنعت فولاد تاکید کرد:
تا امروزمطابق با برنامه پیش رفته ایم
دنیای اقتصاد- دکتر بهرام سبحانی مدیرعامل شرکت فولادمبارکه اصفهان با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی دقیق به جامعه گفت: بنگاه های صنعتی و رسانه ها در کنار هم دیگر می توانند به صورت مکمل در ترویج اطلاعات دقیق و وثیق به جامعه ایفای نقش نمایند و خبرنگاران در این فرآیند نقش کلیدی دارند. مدیرعامل شرکت فولادمبارکه افزود: تمامی فعالیت هایی که در یک بنگاه صنعتی انجام می شود اگر به صورت صحیح اطلاع رسانی نگردد، نمی توانند در جامعه پیرامون خویش اثرگذار باشند. وی افزود: ما بر این عقیده هستیم که فولادمبارکه یک کارخانه ملی با تولیدات فراملی است و با سرمایه گذاری در واحدهای متعددی که در گوشه و کنار کشور انجام داده، توانسته به توفیقات بزرگی دست یابد و مردم عزیز کشور ما باید با همه ابعاد این اقدامات آشنا شوند و اطلاع رسانی این مهم از طریق رسانه ها امکان پذیر است، به عنوان مثال در ماه های گذشته که فولادمبارکه میزبان هیأت های اقتصادی کشورهای اروپایی بود، حضور در فولادمبارکه موجب شد تصورشان نسبت به صنعت ایران تغییرکند و ایران را هم پای کشورهای صنعتی اروپا بدانند.
دنیای اقتصاد- دکتر بهرام سبحانی مدیرعامل شرکت فولادمبارکه اصفهان با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی دقیق به جامعه گفت: بنگاه های صنعتی و رسانه ها در کنار هم دیگر می توانند به صورت مکمل در ترویج اطلاعات دقیق و وثیق به جامعه ایفای نقش نمایند و خبرنگاران در این فرآیند نقش کلیدی دارند. مدیرعامل شرکت فولادمبارکه افزود: تمامی فعالیت هایی که در یک بنگاه صنعتی انجام می شود اگر به صورت صحیح اطلاع رسانی نگردد، نمی توانند در جامعه پیرامون خویش اثرگذار باشند. وی افزود: ما بر این عقیده هستیم که فولادمبارکه یک کارخانه ملی با تولیدات فراملی است و با سرمایه گذاری در واحدهای متعددی که در گوشه و کنار کشور انجام داده، توانسته به توفیقات بزرگی دست یابد و مردم عزیز کشور ما باید با همه ابعاد این اقدامات آشنا شوند و اطلاع رسانی این مهم از طریق رسانه ها امکان پذیر است، به عنوان مثال در ماه های گذشته که فولادمبارکه میزبان هیأت های اقتصادی کشورهای اروپایی بود، حضور در فولادمبارکه موجب شد تصورشان نسبت به صنعت ایران تغییرکند و ایران را هم پای کشورهای صنعتی اروپا بدانند. در حقیقت این رسانه ها هستند که می توانند در انعکاس این توفیقات و تزریق امید به جامعه به خصوص قشر جوانی که بزرگترین دغدغه شان کار و اشتغال است، تأثیرگذار باشند.
دکتر سبحانی با اشاره به افزایش ظرفیت تولید در گروه فولادمبارکه افزود: ایجاد ظرفیت ۱۰ میلیون تن تولید فولاد در گروه فولادمبارکه هدف گذاری شده که مصمم هستیم تا با شروع بهره برداری از طرح های توسعه شرکت و فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا، ظرفیت تولید ۷.۵ میلیون تن فعلی را به حدود ۱۰.۵ میلیون تن برسانیم و طی دوره زمانی مناسبی بتوانیم این ظرفیت را به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار دهیم. مدیرعامل فولادمبارکه رسیدن به برنامه تولید از پیش تعیین شده دوماهه ابتدایی سال ۹۵ در شرکت را قابل ستایش خواند و افزود: با بررسی گزارش های تولید شاهد این هستیم که در واحدهای گندله سازی، احیاء مستقیم، فولادسازی و ریخته گری، نورد گرم و مجتمع فولاد سبا علاوه بر رسیدن به برنامه، با افزایش سه تا ده درصدی برنامه نیز مواجه هستیم. در بحث صادرات، امسال را با صادرات ۱.۸ میلیون تن برنامه ریزی کرده ایم که با امید به رونق صنعت داخل، ممکن است بخش بیشتری از محصولات را در داخل توزیع نماییم ولی با این حال تا به امروز صادرات مطابق با برنامه پیش رفته است.
سبحانی وضع تعرفه ها را به جا خواند و تصریح کرد: زمانی که قیمت های جهانی کاهش یافت، فولادسازها با کاهش ۶۰ درصدی قیمت در مدت ۴ ماه مواجه شدند و شرایط به گونه ای شد که بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا، زیان های سنگینی را متحمل شدند. وقتی قیمت جهانی کاهش یافت، قیمت مواد اولیه برای رقبای ما هم کاهش یافت اما در کشور ما شاهد کاهش قیمت انرژی و مواد اولیه نبودیم که این چالش سخت، انجمن تولیدکنندگان فولاد را برآن داشت تا برای حمایت و حفاظت از تولید داخل خواستار افزایش تعرفه ها گردد. در واقع پایین بودن تعرفه ها در ایران موجب شد، بازار ایران میدان تاخت و تاز فولادهای چینی، هندی و اوکراینی شود، که به منظور عبور از این بحران، انجمن تولیدکنندگان فولاد وضع تعرفه پلکانی را درخواست نمود تا تعرفه از ۲۰درصد شروع شده و برای محصولات مختلف تا مرز ۳۵ درصد بالا رود، ولی آنچه که مصوب شد و از ابتدای امسال نیز به مرحله اجرا درآمد، وضع تعرفه ۲۰ درصد برای انواع ورق های فولادی و ۲۶ درصد برای انواع فولادهای ساختمانی بود. البته اگر قیمت ها همانند سال گذشته بود، این تعرفه مشکلی را حل نمی کرد، اما چون بازار جهانی فولاد با رشد کمی مواجه شده، در حال حاضر این مقدار، رقمی منطقی است، البته افرادی که دنبال واردات فولاد هستند به وضع تعرفه حتی تعرفه کم، راضی نیستند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد، برخی ادعاهای اخیر درخصوص نحوه تأمین ورق مورد نیاز صنایع پایین دست را ناعادلانه خواند و افزود: شرکت فولادمبارکه امروز متولد نشده و صنعت لوله و پروفیل هم نوظهور نیست. از روزی که فولادمبارکه به عرضه محصولات خود پرداخته، صنعت لوله و پروفیل مشتری محصولات فولادمبارکه بوده و این همکاری همچنان ادامه دارد. در بسیاری از مواقع ورق های خارجی مورد مصرف در این صنعت یا قابل تأمین نبود و یا واردات آن مقرون به صرفه نبود که در همین شرایط، فولادمبارکه همچنان در کنار این صنعت مانده و نیاز آنها را رفع نمود، اما آنچه که در مباحث اخیر باید مورد توجه قرارگیرد این است که استفاده ابزاری و تبلیغات منفی و غوغاسالاری عده ای در این صنعت باعث گردیده تا شرایط به گونه ای نامناسب جلوه داده شود. سبحانی، انجمن تولیدکنندگان فولاد را مُحق به ارائه و اظهارنظر در خصوص وضع تعرفه ورق های فولادی خواند و افزود: زمانی که قرار است دولت برای واردات یک کالا تعرفه ای مدنظر قراردهد، باید از مرجع ذی صلاح نظرخواهی نماید. پر واضح است که در وضع تعرفه برای ورقهای فولادی این مرجع ذی صلاح انجمن تولیدکنندگان فولاد است نه مرجعی دیگر. به عنوان مثال اگر قرار است بر روی منسوجات تعرفه گذاشته شود آیا باید با صنف نساجی مشورت شود یا خیاط و لباس دوز؟! در خصوص فولاد، همین شرایط حاکم است، به دلیل اینکه قرار بوده برای فولاد تعرفه وضع شود پس منطقی است که با انجمن تولیدکنندگان فولاد مشورت شود نه صنفی دیگر.
وی افزود: فولادمبارکه مشابه سایر شرکت های فولادساز جهان وارد عقد قراردادهای بلند مدت با طرف های خارجی خود و با توجه به قیمت جهانی می شود. محصولات فولادمبارکه، مواد اولیه کارخانجات صنعتی است و نباید به صورت یک کالای مصرفی به آن نگاه کرد. در این شرایط کارخانه طرف قرارداد فولادمبارکه وقتی اقدام به سفارش محصول می کند بعد از ۳ ماه محصول دریافت می کند و به منظور اینکه از عدم توقف خط تولید خود مطمئن باشد ما موظف هستیم با بازاریابی مناسب و عقد قراردادهای بلندمدت و بر اساس قیمت های جهانی اقدام به فروش محصولات خود نماییم. وی افزود: ذکر این موضوع که گران فروشی فولادمبارکه در داخل موجب تعطیلی برخی از واحدها گردیده نه تنها صحت ندارد، بلکه با بررسی های دقیق تر به راحتی می توان دریافت که بسیاری از این کارخانجات، به دلیل عدم تمکن مالی و مسائل حاشیه ای سال هاست که از چرخه تولید خارج شده اند. البته باید به این نکته مهم هم توجه داشت که با حضور محصولات فولادمبارکه در بورس، رانت برخی از افراد در دستیابی به اختلاف قیمت کارخانه و بازار را حذف و طبیعتاً اعتراض این عده را به همراه داشت.
دکتربهرام سبحانی در تشریح عقد قراردادهای جدید در فضای پساتحریم گفت: طرف های خارجی از ایران به عنوان یک بازار بالقوه یاد می کنند، اگرچه در سال های گذشته به دلیل تحریم ها وارد مذاکره نمی شدند، اما امروز در فضای پساتحریم، اروپایی ها پیش قدم شده اند. در این بین، ترجیح فولادمبارکه بر این است، از تکنولوژی روز اروپا، تجهیزات مرغوب و شرایط مناسب باقیمت رقابتی استفاده نماید ولی در این قراردادها توجه به استفاده از توان داخلی مورد تأکید ما بوده و هست. وی در بحث توسعه صنعت فولاد در خارج از کشور گفت: برای استقرارصنعت فولاد باید پارامترهای متعددی مد نظر قرارگیرد. دسترسی به مواد اولیه، حمل و نقل مواد و محصولات و چگونگی تأمین انرژی مورد نیاز از جمله مواردی است که باید به صورت متمرکز در یک منطقه وجود داشته باشد تا برپایی صنعت فولاد توجیه پذیر باشد. در واقع در ایران، همه این امکانات متمرکز و مهیا است و منابع توسعه این صنعت مناسب است در داخل کشور هزینه گردد. البته برخی به اشتباه می گویند صنعت فولاد یک صنعت منسوخ شده است که طرف های خارجی، به ایران تحمیل می کنند، ولی با توجه به شرایط مناسب ایران، استقرار صنعت فولاد کاملاً توجیه پذیر است. در ادامه همین بحث و به منظور تأیید این گفته، بد نیست به آمار تولید فولاد در۵ منطقه اتحادیه اروپا، ژاپن، روسیه، آمریکا و کره جنوبی اشاره کنم، چراکه با بررسی آمار تولید فولاد این کشورها به این نتیجه می رسیم که تولید فولاد در این مناطق نه تنها کم نشده بلکه روند افزایشی هم داشته است و نشان دهنده این است که صنعت فولاد همچنان به عنوان یک صنعت استراتژیک مورد توجه است.
سبحانی رقابت در بازار جهانی، تولید مقرون به صرفه و انتقال تکنولوژی را از نکات مهم و مورد توجه فولادسازها دانست و گفت: حضور فولادمبارکه در بازار جهانی با توجه به کیفیت محصولات و دارا بودن تمام استانداردهای بین المللی باعث شده تا سفارش های فولادمبارکه بر اساس درخواست از سوی طرف های خارجی صورت گیرد. ما باید به منظور حفظ بازار صادراتی، در حفظ قیمت رقابتی خود کوشا باشیم و کاهش قیمت تمام شده، بهترین راهکار است که برای حصول این نتیجه باید هم به مباحث درون بنگاهی توجه نماییم و هم راهکارهای برون بنگاهی را پیگیری کنیم. مدیرعامل فولادمبارکه تصریح کرد: آنچه که قالب برون بنگاهی و ملی دارد؛ باید از سوی مسئولان برنامه ریزی شود. رقبای فولادمبارکه با استفاده از منابع مالی با بهره یک درصد، به راحتی می توانند روی قیمت تمام شده خود مانور دهند ولی فولادمبارکه در جایی که نزدیک به ۲۴ درصد بهره منابع مالی پرداخت می کند، قادر به رقابت نیست. علاوه بر این استفاده از مشوق های صادراتی که در اختیار بنگاه های خارجی رقیب ما قرارداده می شود یکی از دیگر مباحث برون بنگاهی است. برای مثال فولادسازهای چین، سوبسید ۵۰ درصدی حمل محصول از چین به اروپا را دریافت می کنند و در این میان تنها کاری که از ما بر می آید این است که شرایط بنگاه های رقیب جهانی خود را به مسئولان مربوطه اطلاع رسانی نماییم.
ارسال نظر