بازار امن سرمایهگذاری هنری
شایان ربیعی
عضو گروه فرهنگ و هنر
جمعه گذشته هفتمین حراج بزرگ تهران با ارائه آثار تجسمی هنرمندان کلاسیک و مدرن ایرانی، به رکورد ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومانی رسید. رکوردی که اگرچه در هفت دوره اخیر این حراج بی نظیر بوده اما همچنان در منطقه و در مقایسه با دیگر حراجهای بزرگ، چشمگیر نیست. راهاندازی حراج تهران چند دلیل اصلی دارد؛ برندسازی آثار هنری و هنرمندان ایرانی، زمینهسازی برای معرفی آثار به حراجهای جهانی و اعتباربخشی به قیمتگذاری آنها و این اهداف در دو، سه دوره اخیر به خوبی محقق شده است.
شایان ربیعی
عضو گروه فرهنگ و هنر
جمعه گذشته هفتمین حراج بزرگ تهران با ارائه آثار تجسمی هنرمندان کلاسیک و مدرن ایرانی، به رکورد ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومانی رسید. رکوردی که اگرچه در هفت دوره اخیر این حراج بی نظیر بوده اما همچنان در منطقه و در مقایسه با دیگر حراجهای بزرگ، چشمگیر نیست. راهاندازی حراج تهران چند دلیل اصلی دارد؛ برندسازی آثار هنری و هنرمندان ایرانی، زمینهسازی برای معرفی آثار به حراجهای جهانی و اعتباربخشی به قیمتگذاری آنها و این اهداف در دو، سه دوره اخیر به خوبی محقق شده است. حراج تهران در کنار این اهداف، باعث شده تا بازاری برای خرید و فروش آثار هنری هنرمندان جوانتر نیز ایجاد شود و چرخه مالی بازار هنری این هنرمندان شکل بگیرد. اتفاقی که تکاپو و پویایی هنرهای تجسمی را در ایران بیشتر کرده است.
حراج تهران در هفت دوره اخیر ۱۰۷ میلیارد تومان گردش مالی داشته که بیش از ۶۴ میلیارد تومان آن تنها در یکسال گذشته محقق شده است. برندها، بانکها، گالریها، برخی شرکتهای خصوصی، تاجران و گاهی اوقات موزهها از مهمترین خریداران آثار هنری هستند. حضور این خریداران باعث شده تا تابلوهای نقاشی، تابلوهای عکس و مجسمهها تبدیل به کالاهای سرمایهای بشوند. درحالیکه در سال ۹۱ میانگین قیمت آثار فروش رفته، کمتر از ۳۰ میلیون تومان بود. این رقم در حراج هفتم به بیش از ۳۶۷ میلیون تومان رسید. یعنی در طول پنج سال، میانگین قیمت آثار ارائه شده در حراج تهران، بیش از ۱۲ برابر شده است. این یک خبر خوب برای کسانی است که میخواهند در بازارهای هنر سرمایهگذاری مطمئن داشته باشند. البته تردیدی نیست که در میان بازارهای هنری، امنترین و کمدردسرترین سرمایهگذاری در بازار هنرهای تجسمی و بهویژه حراجیهای این آثار است.
ارسال نظر