شرایط تخصیص ارز واردات برنج به شرکت‌های واردکننده

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه شرکت‌های واردکننده نه‌تنها برای واردات برنج بلکه برای تمامی کالاها و نهاده‌ها باید ثبت سفارش کنند، به ایلنا گفت: سامانه ثبت سفارش وزارت جهاد کشاورزی به سامانه اعتبارسنجی تجارت سازمان توسعه تجارت متصل است و بر اساس سوابق ثبت‌شده در این سامانه طی پنج سال گذشته، ظرفیت شرکت‌ها مشخص می‌شود و تعیین می‌شود که هر شرکت در بازه زمانی مشخص چه میزان سفارش می‌تواند ثبت کند.

به گفته او اگر میزان ثبت سفارش برخی از شرکت‌ها بیشتر یا کمتر از سایر شرکت‌ها باشد، این موضوع به سوابق آن‌ها در پنج سال گذشته مربوط است.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین تصریح کرد: این اطلاعات به‌زودی به‌طور شفاف و دقیق در تارنمای وزارت جهاد کشاورزی منتشر خواهد شد. در داده‌هایی که بارگذاری می‌شود، ضوابط و شرایط ثبت سفارش توضیح داده خواهد شد و اطلاعات مربوط به افرادی که موفق به ثبت سفارش شدند، میزان واردات آن‌ها یا عدم موفقیت در واردات، به‌طور عمومی در دسترس قرار خواهد گرفت.

نوری قزلجه همچنین گفت: در واردات برخی محصولات مانند چای و برنج، شرطی وجود دارد که واردکنندگان به ازای واردات این کالاها، باید کالای مشابه ایرانی را خریداری کنند تا در آینده نزدیک به خودکفایی برسیم و دیگر نیازی به واردات نباشد. در حال حاضر، تمامی واردکنندگان برنج و چای موظف هستند در ازای واردات، محصول داخلی را خریداری کنند. این شرایط در مقاطعی برای روغن نیز برقرار بود و تنها واردکنندگانی که دانه‌های روغنی تولید داخل را خریداری کرده بودند، می‌توانستند روغن وارد کنند. این شرایط بسته به فصل و نوع محصول متغیر است.

با این حال، برنج و واردات آن طی سالیان اخیر چالش‌های بسیاری از جمله عدم‌تخصیص به‌موقع ارز ترجیحی یا کمبود واردات و در نتیجه کمبود برنج در کشور و گرانی آن رو به رو بوده است و در حال‌حاضر با توجه به اینکه در دوره ممنوعیت واردات نیز قرار داریم، مساله تامین برنج بسیار مهم است. 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.