مریم عسگری باتری یکی از قطعاتی است که جان تمام کالاهای دیجیتالی و کامپیوتری از نوت‌بوک و تبلت گرفته تا گوشی موبایل و انواع دوربین‌های عکاسی و... به آن بند است.به همین دلیل کاربران این کالاها همواره به دنبال راهکارهایی برای افزایش طول شارژدهی و بیشتر شدن عمر باتری کالاهای مورد استفاده هستند. راهکارهایی که انصافا به بهبود کارآیی و طول عمر باتری منجر می‌شود. اما در این میان برخی شیوه‌های کاربری نه تنها به افزایش طول عمر باتری منجر نمی‌شود، بلکه موانع کاربری برای کاربر ایجاد می‌کند.این راهکارها ممکن است در نظر بسیاری از کاربران و حتی کارشناسان درست و منطقی باشند، اما گروهی از کارشناسان آنها را نادرست و بدون فایده می‌دانند.با توجه به این موضوع ما در این بخش به اشتباهات رایج در مورد استفاده از باتری و شرایط نگهداری آن اشاره کرده‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید این مطلب را بخوانید:


اشتباهات‌رایج‌درباره شارژ
گوشی موبایل
۱- استفاده از شارژر‌های غیربرند باتری را خراب می‌کند.
در حال حاضر بین کاربران مرسوم است که هر کالایی با شارژری از همان خانواده شارژ شده و در غیر این‌صورت عملیات شارژ کامل انجام نمی‌شود. واقعیت این است که بهتر است که برای هر گوشی از شارژر همان خانواده استفاده شود. در این صورت سرعت شارژ باتری بالاتر می‌رود. اما استفاده از یک شارژر غیر برند یا شارژری با برندی غیر از برند گوشی موجب خرابی باتری می‌شود. البته باید به این نکته توجه شود منظور ما از شارژر غیر برند شارژرهای فله‌ای تقلبی نیست. بلکه شارژرهای یدکی که امروزه در برندهای گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند است.به گفته کارشناسان، بهتر است به دنبال شارژهایی با برند تقلبی و ارزان نباشید، درحالی‌که می‌توانید شارژر غیر برند ولی نه خیلی گران مانند بلکین یا کی ام اس را خریداری کنید. نتیجه حاصل نشان می‌دهد که شارژر‌های غیر برند نه مانند شارژ برند اما نسبتا مناسب کارشان را انجام می‌دهند، ولی تقلبی‌ها حتی به ندرت کارشان را انجام داده‌اند.
۲- همه باتری و شارژرها با برندهای جدید و چینی تقلبی نیستند.
این یک باور غلط است که باتری و شارژرهایی که با نام‌های جدید در بازار وجود دارند تقلبی هستند. این باور غلط مخصوصا در مورد محصولات چینی وجود دارد. واقعیت این است که اکثر محصولات موجود در بازارکامپیوتر و دیجیتال چینی بوده و عرضه یک شارژر با برند جدید به معنی تقلبی بودن آن نیست. شارژرهای تقلبی معمولا فاقد جعبه و دفترچه بوده و قیمت ارزانی دارند. درحالی‌که شارژرهای غیر برند استاندارد که مورد تایید اداره استاندارد نیز هستند در بازار موجودند که کارآیی خوبی دارند. باز هم توجه کنید که منظور ما از باتری و شارژرهایی با برندهای جدید، قطعا نمونه‌های فوق ارزان و تقلبی موجود در بازار نیست.
۳- زمانی که گوشی، تبلت یا نوت‌بوک در حال شارژ است از آن استفاده نکنید.
کاربران از گوشی و تبلت و همچنین نوت‌بوک می‌توانند هر زمان که خواستند از دستگاه در حال شارژ خود استفاده کنند به این شرط که شارژر شما تقلبی نباشد.
داستان‌های ترسناکی در پس این باور وجود دارد. مردم اعتقاد دارند که اگر هنگام شارژ تلفن از آن استفاده کنند، تلفن منفجر می‌شود، یا دچار برق گرفتگی می‌شوند. چیزی که برای کمک خلبان چینی اتفاق افتاد زمانی که داشت گوشی iPhone ۴ خود را شارژ می‌کرد. اگرچه گزارش‌ها حاکی از آن است که وی از شارژری تقلبی استفاده کرده نه از شارژر اصل اپل. در هر حال اگر شما از شارژر‌های تایید شده توسط سازنده استفاده کنید اتفاقی برایتان نمی‌افتد.
4- اولین شارژ لوازم الکترونیکی باید 12 ساعت طول بکشد.
حقیقت این است که باتری‌های قدیمی که مبتنی بر تکنولوژی‌های قدیمی‌تر بودند (باتری‌های نیکل کادمیوم) نیازمند به شارژ اولیه ۱۲ ساعته بودند. حالا با پیشرفت تکنولوژی و ورود باتری‌های لیتیومی دیگر نیازی به شارژ ۱۲ ساعته نیست، اما این باتری‌ها نباید کاملا تخلیه شوند و حتما باید زمانی که شارژ آنها به ۱۰ درصد رسید دوباره شارژ شوند.
5- شارژ باتری طی شب موجب نابودی باتری می‌شود.
تلفن شما باهوش‌تر از آن است که فکرش را می‌کنید. وقتی باتری آن به‌طور کامل شارژ شد می‌داند که باید جلوی شارژ شدن را بگیرد. پس نباید نگران این باشید که اتصال گوشی به شارژر تا صبح به نابودی باتری منجر می‌شود. اگرچه این به آن معنی نیست که شما هر شب آن هم در کل طول شب گوشی خود را شارژ کنید، باتری شما بیشترین عمر را خواهد کرد اگر شارژ آن را بین ۴۰ درصد تا ۸۰ درصد نگه دارید.
6- احتیاجی نیست هیچوقت گوشی خود را خاموش کنید.
یک نابغه اپل می‌گوید برای اینکه عمر باتری خود را بیشتر کنید، لازم است گاهی گوشی خود را خاموش کنید، مخصوصا شب هنگام و زمان خواب. خاموش کردن گوشی‌های اندرویدی نیز لازم است، یک خاموش و روشن کردن ساده می‌تواند در عمر باتری تاثیر داشته باشد.
7- شارژ‌های مداوم و استفاده زیاد از گوشی موجب کاهش طول عمر باتری می‌شود.
ممکن است استفاده طولانی از گوشی و تبلت و نوت‌بوک به خالی شدن باتری منجر شود. اما هرگز این به معنای وارد آوردن صدمه به باتری نیست. همچنین زمانی که شارژ دستگاه تمام می‌شود باید برای شارژ مجدد اقدام کرد و این اقدام هرگز به باتری آسیب نمی‌رساند. بلکه استفاده از دستگاه با شارژ کمتر از ده درصد است که به باتری آسیب می‌زند.
8- طول عمر باتری تنها به نحوه شارژ کردن دستگاه بستگی دارد.
این یک باور کاملا غلط است. به گفته کارشناسان طول عمر و سلامت باتری به عوامل گوناگونی چون نوع نرم‌افزارهایی که روی گوشی نصب شده است و... نیز بستگی دارد. یکی از عواملی که در طول عمر باتری تاثیر دارد میزان روشنایی صفحه نمایش است. بهتر است همیشه سعی کنید روشنایی (Brightness) صفحه‌نمایش را در محیط داخل کاهش دهید. حتی با خاموش کردن نور پس‌زمینه، نور اتاق برای دیدن صفحه‌نمایش گوشی مناسب است. نور را در سطح مناسبی (مثلا کمتر از پنجاه درصد) تنظیم کنید که برای کار با صفحه‌نمایش مناسب باشد. در ضمن Automatic Brightness را نیز غیرفعال کنید تا از مصرف بی‌جهت باتری جلوگیری شود. جدای از این مساله با کاهش دادن زمان خاموش شدن صفحه‌نمایش نیز می‌توانید مصرف باتری را بهبود ببخشید مگر اینکه بخواهید مثلا ایمیل‌های ورودی را چک کنید. سعی کنید این زمان را تا جایی که می‌توانید، کاهش دهید. مساله جالب دیگر استفاده از تصاویر پس‌زمینه (Wallpaper) استاتیک و تیره است. به همین دلیل است که بیشتر سازندگان تلفن همراه تمایل زیادی به استفاده از تم‌ها و تصاویر پس‌زمینه تیره دارند. استفاده از تصاویر پس‌زمینه پویا و متحرک به شدت مصرف باتری را افزایش می‌دهد.
9- گوشی خود را تا زمانی که به‌طور کامل خاموش نشده شارژ نکنید.
بهتر است گوشی خود را هر روز شارژ کنید تا اینکه چند وقت یکبار به‌طور کامل شارژ کنید. باتری‌های لیتیوم-یون که توسط شرکت‌های اپل و سامسونگ استفاده می‌شوند در صورت شارژ بیشتر بهتر کار می‌کنند. اگر شما به‌طور مداوم شارژ آنها را به صفر درصد برسانید بی‌ثبات می‌شوند. باتری‌های شما چرخه‌های شارژی محدودی دارند و اگر همیشه بگذارید که تخلیه شوند یک چرخه دیگر از عمر آنها کاسته‌اید.
10- دما تاثیری روی سلامت باتری ندارد.
باوری که حقیقت دارد این است که حرارت باتری را نابود می‌کند.
این کاملا صحیح است که گرما و تکنولوژی معمولا در یک دست نمی‌گنجند، این مطلب در مورد باتری‌های تلفن همراه، تبلت و....نیز صدق می‌کند. باتری‌های لیتیوم-یون خودشان، خودشان را گرم می‌کنند و حتی زمان شارژ گرمتر نیز می‌شوند. هوای سرد نیز می‌تواند تاثیر منفی روی عمر تلفن داشته باشد و باتری‌ها در سرما زودتر تخلیه می‌شوند تا در دمای عادی. گوشی، تبلت و نوت‌بوک شما در دمای توصیه شده توسط شرکت سازنده سالم می‌ماند؛ اپل می‌گوید صفر درجه سانتیگراد کمترین دما برای استفاده از گوشی iPhone است. درحالی‌که سامسونگ در طرف دیگر گارانتی می‌کند در بازه دمای ۲۰- تا ۵۰ درجه سانتیگراد به خوبی کار می‌کند.