آینده مبهم بازار نفت
به نظر میرسد کاهش قیمت جهانی نفت که موجب کاهش درآمدهای نفتی کشورهای تولیدکننده از جمله عربستان شده است بیش از همه سعودیها را برای آینده بسیار نگران کرده است. روز شنبه ملک سلمان، پادشاه عربستان با صدور فرمانی حکومتی، ساختار کابینه وزارتی و مسوولان موسسات سعودی را تغییر داد و برخی از وزارتخانهها و هیاتها حذف یا ادغام شدند و همچنین برخی از وزرا، از سمت خود برکنار شدند. از جمله مهمترین این تغییرها،برکناری علی النعیمی وزیر کهنه کارعربستانی است که بیش از ۲۰ سال بر مسند وزارت نفت بزرگترین کشور صادرکننده نفت جهان تکیه زده بود.
به نظر میرسد کاهش قیمت جهانی نفت که موجب کاهش درآمدهای نفتی کشورهای تولیدکننده از جمله عربستان شده است بیش از همه سعودیها را برای آینده بسیار نگران کرده است.روز شنبه ملک سلمان، پادشاه عربستان با صدور فرمانی حکومتی، ساختار کابینه وزارتی و مسوولان موسسات سعودی را تغییر داد و برخی از وزارتخانهها و هیاتها حذف یا ادغام شدند و همچنین برخی از وزرا، از سمت خود برکنار شدند. از جمله مهمترین این تغییرها،برکناری علی النعیمی وزیر کهنه کارعربستانی است که بیش از ۲۰ سال بر مسند وزارت نفت بزرگترین کشور صادرکننده نفت جهان تکیه زده بود.
وی اصلیترین تصمیمگیر صنعت نفت عربستان بود، اما در پی کاهش مداوم قیمتهای جهانی نفت بهدلیل خط مشیهای نفتیاش با انتقادات بسیاری مواجه شد. به جای علی النعیمی، خالد الفالح، مدیرعامل شرکت نفت آرامکو در راس وزارتخانه انرژی، صنایع و معادن قرار گرفت.این تغییرات در شرایطی صورت گرفته که ایران همواره بر این موضع تاکید داشته تا زمانی که سهم خود را از بازار جهانی نفت به سطح قبل از تحریمها نرساند، محدودیتی را نخواهد پذیرفت. اما در این میان برخی تحلیلگران بازار انرژی پیشبینی میکنند که شاهزاده بنسلمان (تئوریسین تغییرات جدید در عربستان) با تغییر وزیر نفت میخواهد جنگ نفتی شدید و بیرحمانهای را برای رقابت با ایران در بازار نفت به راه بیندازد و تاثیر اوپک را بیش از پیش کمرنگ کند. این در حالی است که از سال ۲۰۱۴، عربستان استراتژی حفظ سهمیه در اوپک را به جای کاهش تولید با هدف حمایت از قیمتها رهبری میکند و انتصاب وزیر نفت جدید به احتمال زیاد این استراتژی را تقویت خواهد کرد.از همین رو به نظر میرسد آینده بازار نفت با دخالتهای سلمان بیشتر از قبل غیرقابل پیشبینی و نامنظم شود.
ارسال نظر