راههای شخصیسازی در اندروید که درiOS نیست
تعامل با سیستم عامل بدون شخصیسازی آن رنگ و بویی ندارد و اندروید یکی از بهترین سیستمعاملها برای شخصی سازی است، به همین دلیل به پنج شیوه شخصیسازی در اندروید خواهیم پرداخت که جای خالی آنها در iOS همچنان محسوس است. سیستمعاملهای موبایل اندروید و iOS مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند، گوگل در سیستم عامل اندروید دست کاربر را برای شخصیسازی باز گذاشته است، در صورتی که اپل در iOS سیاستی کاملا برعکس دارد و اجازه تغییرات زیادی را به کاربران نمیدهد، به همین دلیل بد نیست اگر نگاهی به پنج شیوه شخصیسازی اندروید داشته باشیم که کاربران iOS همچنان از آن بیبهره هستند.
تعامل با سیستم عامل بدون شخصیسازی آن رنگ و بویی ندارد و اندروید یکی از بهترین سیستمعاملها برای شخصی سازی است، به همین دلیل به پنج شیوه شخصیسازی در اندروید خواهیم پرداخت که جای خالی آنها در iOS همچنان محسوس است. سیستمعاملهای موبایل اندروید و iOS مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند، گوگل در سیستم عامل اندروید دست کاربر را برای شخصیسازی باز گذاشته است، در صورتی که اپل در iOS سیاستی کاملا برعکس دارد و اجازه تغییرات زیادی را به کاربران نمیدهد، به همین دلیل بد نیست اگر نگاهی به پنج شیوه شخصیسازی اندروید داشته باشیم که کاربران iOS همچنان از آن بیبهره هستند.این را هم بدانید که بعضی از امکانات شخصی سازی iOS با جیلبریک کردن میسر میشود، اما در حالت معمولی دست کاربران از شخصیسازی iOS کوتاه است.
با نصب یک لانچر جدید به صفحه اول گوشی خود رنگ و بوی تازهای ببخشید: صفحه اول اندروید در واقع یک اپلیکیشن است که اگر باب دل شما نبود به راحتی میتوانید آن را با سایر اپلیکیشنهای لانچر جایگزین کنید. اگر از آن دسته کاربران مشکل پسندی هستید که به این راحتیها از ظاهر صفحه اول گوشی خود راضی نمیشوند پیشنهاد میکنیم نگاهی به گوگلپلی داشته باشید، لانچرهای زیادی در این مارکت نرمافزاری موجود است که به احتمال زیاد یکی از آنها نظر شما را جلب خواهد کرد. در این زمینه میتوان به لانچر معروف نُوا (Nova Launcher) اشاره کرد، این لانچر امکانات زیادی را برای شخصیسازی صفحه اول اندروید در اختیار شما قرار میدهد.با امکاناتی که لانچر نُوا به کاربر میدهد، به راحتی میتوانید رنگ و لعاب آیکونهای صفحه اول اندروید را تغییر دهید، برای دکمه Home عملکرد دیگری تعریف کنید، اپلیکیشنها را از کشوی اپلیکیشنها حذف نمایید و بسته به سلیقه خود هزار و یک کار دیگر انجام دهید. اگر از کاربران اندروید هستید، حتما میدانید که همیشه به نسخههای جدید این سیستمعامل امکانات بیشتری اضافه میشود، لانچر نُوا از آن دسته لانچرهایی است که این تغییرات جدید را سریعا اعمال میکند. در این زمینه برای نمونه میتوان به سبک باز کردن کشوی اپلیکیشنها در گوشیهای جدید پیکسل گوگل اشاره کرد، همانگونه که اشاره شد این ویژگی هنوز جای خود را به خوبی در گوشیهای اندرویدی باز نکرده است، اما لانچر نُوا به این امکان جدید مجهز است.
ویژگی جدیدی را به صفحه قفل گوشی اضافه کنید: در اندروید دست کاربر باز است تا صفحه قفل گوشی را هم تغییر دهد. این ویژگی در گذشته طرفداران پر و پا قرصی داشت، اما این روزها طرفداران تغییر ظاهر صفحه قفل گوشی کمتر شده است، اما باز هم اگر شما به دنبال تغییر ظاهر صفحه قفل گوشی هستید، تمهای بسیار جالب و جذابی با امکانات بیشتر برای این کار وجود دارد. نمونه بسیار پرطرفدار از تمهای قفل صفحهنمایش گوشی را میتوان Microsoft Next Lock Screen دانست، این تم قفل صفحهنمایش در کنار ظاهر زیبا و سادهای که دارد از امکانات متفاوتی هم بهره میبرد.
تغییر مرورگر پیشفرض: مشخص نیست اپل چه پدرکشتگی با سایر مرورگرها دارد که در iOS به غیر از مرورگر سافاری اجازه انتخاب مرورگر پیشفرض دیگری به کاربر داده نمیشود. درحالی که اندروید دست کاربران را برای انتخاب مرورگر پیشفرض کاملا باز گذاشته است تا در صورت باز کردن لینک یک صفحه اینترنتی، به جای مرورگر پیشفرض اندروید، کاربر مرورگر مورد علاقه خود را استفاده کند. فرآیند انتخاب مرورگر پیشفرض هم در اندروید بسیار ساده است، برای این کار پس از نصب مرورگر جدید به کاربر پیغامی مبنی بر انتخاب مرورگر پیشفرض داده میشود. در غیر این صورت هم به راحتی از منوی Applications میتوانید به قسمت Default وارد شده و مرورگر دلخواه خود را به صورت پیشفرض مشخص کنید.
از طرف دیگر گوگل سختگیریهای اپل و مایکروسافت را در خصوص مرورگرهای نصب شده ندارد و به راحتی به این مرورگرها اجازه میدهد از موتور رندر داخلی خود به صورت کامل بهره بگیرند. در این زمینه برای نمونه میتوان به مرورگر محبوب و پرطرفدار فایرفاکس اشاره کرد، بد نیست بدانید نسخه موبایل این مرورگر از همان موتور رندری استفاده میکند که در نسخه دسکتاپ کاربرد دارد. اما در iOS از این خبرها نیست و مرورگرها چارهای ندارند به غیر از اینکه از Shell مرورگر سافاری اپل استفاده کنند. برای نمونه میتوان به مرورگر کروم نسخه iOS اشاره کرد، این مرورگر که از Shell مرورگر سافاری استفاده میکند به لحاظ سرعت به هیچوجه به پای مرورگر سافاری نسخه موبایل اپل نمیرسد، از طرف دیگر کروم نسخه iOS به کتابخانه جاوا اسکریپت بهینه شده سافاری هم دسترسی ندارد و حتی قادر نیست از کتابخانه داخلی کروم استفاده کند. البته کاربران نسخههای جیلبریک شده iOS قادر هستند از مرورگرهای دلخواه خود استفاده کنند، اما این مرورگرها به لحاظ عملکرد و کارآیی اصلا پاسخگوی نیاز کاربران نیستند.
امکان استفاده از اپلیکیشنهای مختلف ارسال و دریافت پیامک: یک بار دیگر بر خلاف iOS در اندروید شما قادر هستید هر اپلیکیشن ارسال و دریافت پیامکی را که دوست دارید نصب کنید و به راحتی اپلیکیشن نصب شده را به عنوان پیشفرض برای مدیریت پیامکها بهکار بگیرید. در حال حاضر اپلیکیشنهای بسیار زیادی برای مدیریت پیامکها در اندروید موجود است. برای نمونه میتوان به اپلیکیشن Google Messenger اشاره کرد، این اپلیکیشن محبوب و پرطرفدار ظاهر بسیار ساده و کاربر پسندی دارد و از سرعت بسیار بالایی هم برخوردار است.
جالب اینجاست که این اپلیکیشن به کاربر اجازه میدهد با استفاده از حساب کاربری گوگل از کامپیوتر شخصی یا تبلت خود هم بهوسیله گوشی پیامک ارسال کند و پیامکها را سینک نماید. سرویسهای دیگری نظیر Pushbullet و MightyText هم برای اندروید وجود دارد که جهت دسترسی به تمامی امکانات این اپلیکیشنها باید هزینه پرداخت کنید.
با تعویض رام جدید، تجربهای جدید از اندروید خواهید داشت: همانگونه که میدانید اندروید سیستم عاملی متن باز است و توسعهدهندگان نرمافزاری به راحتی میتوانند به کدهای مادر این سیستم عامل دسترسی پیدا کرده و نسخهای دستکاری شده با امکانات بیشتر منتشر کنند. به نسخه دستکاری شده اندروید به اصطلاح «رام کاستوم» گفته میشود و نصب این رامها یکی از بهترین شیوهها برای تجربه متفاوتی از اندروید بر روی گوشی است. اگر اهل نصب رامهای مختلف هستید، حتما تاکنون نام CyanogenMod را شنیدهاید، رامهای تهیه شده توسط این گروه را به راحتی میتوان بر روی گوشیهای مختلف اندرویدی نصب کرد. اعضای تیم CyanogenMod با استفاده از کدهای مادر اندروید، سیستمعاملی کاملا دستکاری شده را ایجاد میکنند این امر باعث شده است کاربران زیادی در سراسر دنیا از کاستوم رامهای این گروه استفاده کنند.اگر تمایلی به استفاده از رامهای CyanogenMod ندارید میتوانید از فریمورک Xposed برای اضافه کردن ویژگیهای دلخواه به سیستمعامل اندروید استفاده کنید، این فریمورک دست شما را کاملا باز میگذارد و حتی میتوانید رام کنونی خود را تا حد زیادی شخصیسازی کنید. البته نصب فریمورک Xposed مستلزم این است که بوتلودر (Boorloader) آنلاک و گوشی روت شده باشد، انجام این کارها هم بر روی گوشیهای اندرویدی دردسرهای خاص خود را دارد اما اگر واقعا اهل شخصیسازی هستید این شیوه ها بهترین راه برای شخصیسازی تمامی قسمتهای اندروید است.
ارسال نظر