ضررهای اقتصادی GOLBAL WARMING
الهه میرزاده زمین سیاره حیات ما و تنها زیست‌گاه پایداریست که تاکنون شناخته شده‌است؛ این کره خاکی با فاصله صد و پنجاه کیلومتری از خورشید، خوشبختانه در کمربند حیات خورشید قرار گرفته‌است. محدوده‌ای که احتمال شکل‌گیری حیات درآن وجوددارد. به جز زمین، سیاره زهره و مریخ هم در این کمربند هستند که البته به علت عدم‌حضور آب، فعلا در آن‌ها حیات میسر نیست. اما در این ایام گرم تابستانی سیاره ما روزهایی گرم‌تر از همیشه را تجربه می‌کند. شرایطی که آژیرهای خطر را به صدا درآورده و زندگی آدمیان را در سالیان نه چندان دور تهدید می‌کند. کره زمین با وجود سه عنصر اکسیژن، نیتروژن وآب شرایطی منحصر به فرد برای زندگی میلیاردها انسان و میلیون‌ها گونه گیاهی وجانوری است. تاریخ زمین از ابتدای حیاتش شاهد تغییرات آب وهوایی بسیاری بوده‌است که احتمالا همین تغییرات شرایط حضور بشر را فراهم آورده‌است. در واقع آنچه امروز مورد نگرانی جهانی واقع شده؛ تغییرات نامطلوب و به سرعت آب و هوایی است. بالا آمدن سطح دریاها، آب شدن سطح وسیعی از یخچال‌های طبیعی، پدیده‌هایی مانند سونامی، آتش‌سوزی‌های بزرگ، طوفان‌های سهمگین، همه بخشی از نشانه‌های پدیده‌ای ‌است که این روزها با نام «golbal warming» معرفی می‌شود. گرم شدن نفس‌های زمین، خبر خوبی برای ساکنان آن نیست. طبق گزارش‌های IPCC، دفتر جهانی تغییرات آب و هوایی، در فاصله سال‌های 2010-1990 میلادی، میانگین دمای هوای سطح زمین بین 1/1 تا 6/1 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد. شواهد بیان می‌کند که از سال 1998 تا کنون سه مورد از گرم‌ترین سال‌ها اتفاق افتاده‌است.
این درحالی‌است که انتظار می‌رفت تاثیرات طبیعی مانند انفجارهای خورشیدی زمین را سرد کند. زمین طی سی سال گذشته تا این اندازه گرم شدن را تجربه نکرده است و علت گرمایش بی‌سابقه کره زمین فعالیت‌های گسترده صنعتی بشر است که در پی انقلاب صنعتی در اروپا به اوج خود رسید.
کارشناسان اقتصادی درطول این سال‌ها که بحث گرمایش جهانی مطرح شد، تلاش کرده‌اند میزان ضررهای اقتصادی این چالش را بر آورد کنند؛ تا کنون بیش از صدها تحقیق در این زمینه انجام شده‌است و تا کنون میزان مضرات اقتصادی آن از سه تا 95 دلار برای هر تن دی‌اکسیدکربن برآورد شده‌است. نتایج این پژوهش‌ها بر این نکته تاکید می‌کند که هرچند کشورهای توسعه‌یافته بیشترین میزان گاز گلخانه‌ای را تولید می‌کنند، اما کشورهای در حال توسعه بیشترین ضرر اقتصادی را متحمل شده‌اند. در این شرایط اقدامات کوچک می‌تواند کمکی بزرگ در حل این مشکل جهانی باشد. خیلی از گازهای گلخانه‌ای از کارهایی که ما روزانه انجام می‌دهیم ناشی می‌شود. اکثر ما می‌توانیم سهم خود را برای کاهش گازهای گلخانه‌ای به سادگی انجام دهیم، تنها و تنها اگر به روش‌هایی که در ادامه می‌آید کمی بیشتر توجه کنیم.
-هرگاه ما از الکتریسیته استفاده می‌کنیم، به ایجاد گازهای گلخانه‌ای کمک کرده‌ایم. خاموش کردن لامپ‌ها و تلویزیون و کامپیوتری که کارتان با آن تمام شده‌است، می تواند کمک زیادی به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای بکند.
-می‌توانید انرژی را با استفاده از اتوبوس، دوچرخه و پیاده‌روی ذخیره کنید.برای رفتن به محل کار، چهار سرنشین می‌توانند با هم در یک ماشین سوار شوند به جای اینکه از چهار ماشین استفاده شود.
-می‌توانید به سادگی قوطی‌ها، بطری‌ها، کیسه‌های پلاستیکی و روزنامه‌ها را بازیابی کنید.
-می‌توانید از انرژی خورشیدی برای گرم کردن خانه‌ها، ساختمان‌ها، آب‌ها و برای ایجاد الکتریسیته به جای انرژی‌های دیگر استفاده کنیم.
-ماشین‌ها بخش مهمی از زندگی اکثر انسان‌ها هستند. آن‌ها با ایجاد آلودگی میزان زیادی گازهای گلخانه‌ای آزاد می‌کنند. خوشبختانه، ماشین‌هایی وجود دارند که با میزان کمتری بنزین، برای مدت بیشتری سفر می‌کنند، همچنین آلودگی کمتری ایجاد می‌کنند. استفاده از این ماشین‌ها می‌تواند به کاهش میزان گازهای گلخانه‌ای کمک کند.
-خیلی از چیزها مانند رایانه‌ها، تلویزیون‌ها، استریوها و... دارای برچسب‌های خاصی هستند. این برچسب بیانی از انرژی است و تصویری از ستاره دارد. محصولات دارای ستاره انرژی® برای ذخیره انرژی ساخته شده‌اند. خرید محصولات دارای ستاره انرژی® به محافظت از محیط‌زیست کمک می‌کنند.
-مطالعه کتاب‌ها در زمینه یادگیری‌های محیطی خیلی مهم است. همچنین می‌توانید به وب سایت‌های آب وهوایی با اطلاعاتی در مورد محیط و تغییرات آن نگاه بیاندازید.
-در مورد گرم شدن کره زمین بادوستان وآشنایانتان صحبت کنید و اطلاعات خود را به آن‌ها منتقل کنید.
-یکی از راه‌های دیگرکاهش گازهای گلخانه‌ای استفاده از انرژی هسته‌ای است.
به یاد داشته‌باشیم که تصور دنیایی که در آن رود خانه‌ها در جایی طغیان کرده و در جایی به علت تبخیر زیاد خشک شده‌اند، شیوع وسیع بیماری‌های عفونی، رشد بی‌رویه گیاهان، مرگ مرجان‌ها و حیات آبی و پرندگانی که به علت شرایط نامساعد قادر به کوچ کردن نخواهندبود، فقط بخش کوچکی از ادامه روندی است که امروز پیش گرفته‌ایم. دنیای در انتظارمان جایی برای زندگی نیست، زودتر به یاری زمین بشتابیم.