معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور؛
دوران خراشیدن آسمان ها به سر آمده است
دنیای اقتصاد- معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بلند مرتبه سازی باعث گردیده شهرهای ایران احساس خفگی کنند. بهمن نامور مطلق در نشست هم اندیشی ایده پردازی اصفهان در مورد تعیین کاربری زیرزمین میدان امام علی(ع) با بیان این مطلب گفت: اسطوره شهرها در طول تاریخ شاخصه های مختلفی پیدا می کنند و این شاخصه ها همواره دستخوش تغییر می شوند. بابلی ها آروزهایی داشتند که در دنیای اروپای مدرن محقق گردید و دوره بلند مرتبه سازی متولد شد. معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: بلند مرتبه سازی امروز دیگر مورد توجه نیست و کشورهایی که در این زمینه تخصص دارند دیگر علاقه به فتح آسمان ها ندارند و این تجاوز به آسمان را در حاشیه شهرها انجام می دهند.
دنیای اقتصاد- معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بلند مرتبه سازی باعث گردیده شهرهای ایران احساس خفگی کنند.بهمن نامور مطلق در نشست هم اندیشی ایده پردازی اصفهان در مورد تعیین کاربری زیرزمین میدان امام علی(ع) با بیان این مطلب گفت: اسطوره شهرها در طول تاریخ شاخصه های مختلفی پیدا می کنند و این شاخصه ها همواره دستخوش تغییر می شوند. بابلی ها آروزهایی داشتند که در دنیای اروپای مدرن محقق گردید و دوره بلند مرتبه سازی متولد شد.معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: بلند مرتبه سازی امروز دیگر مورد توجه نیست و کشورهایی که در این زمینه تخصص دارند دیگر علاقه به فتح آسمان ها ندارند و این تجاوز به آسمان را در حاشیه شهرها انجام می دهند. امروز دیگر دوران خراشیدن آسمان ها به سر آمده است و ملاک توسعه محسوب نمی شود. توجه به ساخت زیرزمینی خصیصه شهرهای مدرن قرن بیست و یکم است.
تصویر شناس برجسته ایرانی گفت: شهرهای ایران امروز احساس خفگی می کنند. ما با بلند مرتبه سازی، مناظر طبیعی شهرها را از بین برده ایم. امروز میل به صعود، به ساخت در سطح و زیر آن تبدیل شده است. یکی از امتیازات ساخت در سطح زیر شهر جلوگیری از حوادث طبیعی است. اما امروز ساخت و ساز در زیر سطح کاربرد مهم تری می تواند برای ما داشته باشد و آن مبارزه با گرما است که این روزها گریبان کره زمین را گرفته است. در آینده ما شاهد تغییرات آب و هوایی شدید خواهیم بود که ما را نیازمند آن می سازد که به سنت پدرانمان به زیر زمین پناه ببریم. وی افزود: فضاهای زیرزمینی باید به گونه ای طراحی شوند که مردم احساس نکنند به یک حفره وارد می شوند، بلکه با ورود به مراکز زیرزمینی باید احساس زندگی و حرکت به آنان دست می دهد. در گذشته ایرانیان در استفاده از منابع زیرزمینی و هدایت آب ها تبحر داشتند ولی امروزه این سنت از بین رفته است.نامور مطلق به اهمیت کاربردی بودن ساخت زیر سطحی اشاره کرد و اظهار داشت: مترو ها یکی از شیوه های حمل و نقل عمومی بودند که شهرها را از انفجار نجات دادند و این مدیون ساخت زیر سطحی بود. در برخی کشورها امروزه مترو به عنوان میراث فرهنگی پاس داشته می شود. ساماندهی فضای زیر سطحی باید هم به کیفیت شهر متراکم کمک کند و هم وضعیت زیست محیطی را ارتقا دهد. می بایست از دید فضاهای تک منظوره به فضاهای چند منظوره و چندکاربری برسیم تا بتوانیم آینده مناسبی برای این ساخت و ساز متصور شویم. نکته ای که در کاربری های میان شهری مهم تلقی می شود، توجه به این امر است که فرهنگ و تجارت از هم جدا نبوده و باید برای آن ارتباط صحیح قایل شویم.
ارسال نظر