معرفی هنرمندان منتخب نسل نو - ۱۴ شهریور ۹۲
هنرمند: هدیه جعفری گاهی کتابی به دست میگیریم و شروع میکنیم به خواندنش. پاراگراف اول را تمام میکنیم دومی راهم، اما همچنان انگار در اعجاب و ابهام پیش از شروع هستیم و حتی بیشتر و عمیقتر دوباره به عنوانش نگاه میاندازیم «پزشک دهکده» یا «گراکوس شکارچی» و ادامه میدهیم. تصاویر همچنان اعجاب انگیز هستند فقط آنقدر میتوان فهمید که هر تصویر و هر چیدمانی از تصاویر، نشانهای ایهامگونه و پنهان از معنایی است. معنایی که یافتن آن کار کسانی در حد و اندازه «والتربنیامین» یا «رولان بارت» است. اما این همنشینی ایهام گونه تنها در ادبیات حاصل نمیشود، تصاویر به خودی خود امکان رازآمیز شدن را دارند و این موضوع وابسته به خواست و توانایی هنرمند در رمزآلود کردن نشانههای تصویری موجود در اثر است.
هنرمند: هدیه جعفری گاهی کتابی به دست میگیریم و شروع میکنیم به خواندنش. پاراگراف اول را تمام میکنیم دومی راهم، اما همچنان انگار در اعجاب و ابهام پیش از شروع هستیم و حتی بیشتر و عمیقتر دوباره به عنوانش نگاه میاندازیم «پزشک دهکده» یا «گراکوس شکارچی» و ادامه میدهیم.
تصاویر همچنان اعجاب انگیز هستند فقط آنقدر میتوان فهمید که هر تصویر و هر چیدمانی از تصاویر، نشانهای ایهامگونه و پنهان از معنایی است. معنایی که یافتن آن کار کسانی در حد و اندازه «والتربنیامین» یا «رولان بارت» است. اما این همنشینی ایهام گونه تنها در ادبیات حاصل نمیشود، تصاویر به خودی خود امکان رازآمیز شدن را دارند و این موضوع وابسته به خواست و توانایی هنرمند در رمزآلود کردن نشانههای تصویری موجود در اثر است. البته این به این معنا نیست که هر نوع ابهام و ایهامی چه در دنیای تصویر و چه در دنیای متن منجر به عمیق شدن و معنا یافتن اثر میشود، گاهی نیز پیچیدگی و ابهام در کار به دلیل عدم آگاهی هنرمند تبدیل به بحران اثر میشود. آثار هدیه جعفری از آن دست کارهایی است که مخاطب را در دنیای نشانههای تصویری خود به دنبال معنا و روایت میکشاند، هرچند این روایت ما را به سمت تصویرسازی سوق نمیدهد و وجهی نقاشانه دارد، اما قضاوت درباره انسجام و مفهوم آن کار سادهای نیست.
ارسال نظر