قـائـم مقـام شهـردار اصفهـان در امـور سرمایه گذاری و مشارکت ها:
"ایده" سرمایه گذاران، سرمایه ای ارزشمند است
دنیای اقتصاد- دو سالی از زمانی که جذب سرمایه و سرمایه گذاری به اهرمی برای شتاب توسعه و رشد اقتصادی شهر اصفهان تبدیل شده است، می گذرد و اکنون علاوه بر رشد تعداد قرارداد ها و حجم ریالی آنها، شاهد تنوع موضوعی پروژه های مشارکتی هستیم. ورود مدیریت شهر به این عرصه جدید برای ارتقای سطح رفاه شهروندان، تنها با بهره گرفتن از سرمایه های مادی سرمایه گذاران همراه نبوده است و ایده و طرح های آنها نیز به عنوان سرمایه ای ارزشمند به عرصه اجرای طرح های شهری آمده است تا ارتقای کیفیت طرح ها رقم بخورد.
دنیای اقتصاد- دو سالی از زمانی که جذب سرمایه و سرمایه گذاری به اهرمی برای شتاب توسعه و رشد اقتصادی شهر اصفهان تبدیل شده است، می گذرد و اکنون علاوه بر رشد تعداد قرارداد ها و حجم ریالی آنها، شاهد تنوع موضوعی پروژه های مشارکتی هستیم. ورود مدیریت شهر به این عرصه جدید برای ارتقای سطح رفاه شهروندان، تنها با بهره گرفتن از سرمایه های مادی سرمایه گذاران همراه نبوده است و ایده و طرح های آنها نیز به عنوان سرمایه ای ارزشمند به عرصه اجرای طرح های شهری آمده است تا ارتقای کیفیت طرح ها رقم بخورد.
یکی از شیوه های افزایش سرعت در توسعه اقتصادی و آبادانی، جذب سرمایه و سرمایه گذاری در شهر است. جذب سرمایه گذاری می تواند سبب اصلاح نظام مدیریتی شهر و تبادل تجربیات اقتصادی و به کارگیری فناوری های نوین شود. مدیریت شهری برای سرمایه گذاری در شهر و فراهم آوردن طیف وسیع تر و کیفیت بهتری ازخدمات اجتماعی و زیرساخت های کالبدی و تامین منابع مالی مورد نیاز خود باید از مشارکت مردمی و جذب سرمایه های آنان استفاده کند. در واقع جذب سرمایه های بخش خصوصی در پروژه های شهری بهبود وضعیت اقتصادی شهر، کارآفرینی، ورود شهرداری به عرصه های جدید کار و تلاش و خدمت رسانی و ارتقای سطح رفاه شهروندان را به همراه خواهد داشت. به گفتــه مدیــر و قـائـم مقـام شهـردار اصفهـان در امـور سرمایه گذاری و مشارکت ها در سال ۹۴ در اصفهان تعداد قرارداد ها و توافقات رشد یافته است. سال گذشته در کنار رشد توافقات، موضوعات سرمایه گذاری نیز گسترش یافته است تا علاوه برافزایش تعداد پروژه ها و حجم ریالی قراردادها از نظر تنوع موضوعی دفتر سرمایه گذاری و مشارکت ها وارد حوزه های مختلف محیط زیست، گردشگری، انرژی های نو، فناوری اطلاعات و به طور گسترده تر حمل و نقل عمومی شود. مرتضی حسام نژاد اعلام کرد: در سال گذشته در مجموع ۴۷ پروژه منجر به ۲۵ تفاهم نامه سرمایه گذاری و مشارکت با شهرداری اصفهان شد که ۲۲ مورد آن با عقد قرارداد همراه شد.
به گفته وی مجموع سرمایه گذاری این طرح ها معادل ۷۷۸ ۲میلیارد و ۷۱۷ میلیون و ۱۴ هزار و ۱۵۳ ریال بود که سهم شهرداری اصفهان هزار میلیارد و ۷۹۲ میلیون و ۷۳۴ هزار و ۳۹۸ ریال و آورده سرمایه گذاران ۱۷۷۷ میلیارد و ۹۲۴ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۷۵۵ ریال بوده است. با وجود همه دستاوردهای رونق سرمایه گذاری در شهر اگر سرمایه خارجی و داخلی که به شهر می آید، فی نفسه «سرمایه» باشد، کمکی به اقتصاد شهری نمی کند، زیرا در قانون سرمایه، تنها پول سرمایه محسوب نمی شود و ایده و طرح سرمایه گذار نیز جزء سرمایه محسوب می شود. سال ۸۹ بود که از سوی حوزه مالی مدیریت شهر اصفهان اعلام شد، منابع بخش خصوصی برای مشارکت از تنوع بسیاری برخوردار است و این منابع تنها در سرمایه های مادی خلاصه نمی شود و درحوزه سرمایه گذاری بخش خصوصی غیر از سرمایه های مادی، تجربه توام با تخصص و علاقه مندی نیز وجود دارد که می تواند در مدت زمان کوتاه، با سهولت ایده های خود را در فضاهای شهری پیاده کند و به اهداف پیش بینی شده دست یابد. در آن زمان بود که استفاده از ایده ها و طرح های مشارکت کنندگان برای بهبود برنامه های عمرانی و توسعه شهری در برخی طرح ها کلید خورد و در مرحله بعد هدایت سرمایه گذاران در شهر از اهمیت برخوردار شد تا فناوری، استانداردهای زیست محیطی و مدیریتی به همراه سرمایه ها به شهر بیاید.
همسو شدن اهداف سرمایه گذار با مدیریت شهر
مـــدیـــــر و قــائـــم مقـــام شهـــردار اصفهـــان در امــــور سرمایه گذاری و مشارکت ها در پاسخ به این سوال که شش سال از زمانی که بر استفاده از«ایده» سرمایه گذاران به عنوان سرمایه ای ارزشمند در اجرای طرح های شهری در اصفهان تاکید شد، می گذرد، اکنون که مشارکت بخش خصوصی یکی ازاولویت های مدیریت شهر اصفهان است ، ازسرمایه « ایده » همسو با سرمایه «مادی » دراجرای پروژه های شهری استفاده می شود ، گفت: زمانی که از سرمایه بخش خصوصی به عنوان منابع مالی در پروژه های شهری استفاده می شود، در واقع اهداف سرمایه گذار با مدیریت شهر همسو می شود. به گفته مرتضی حسام نژاد وقتی سرمایه گذار به کمک مدیریت شهر می آید از تخصص و تلاش وی برای وقت گذاری در پروژه های شهری که با دلسوزی توام است، در راستای هم افزایی و بهینه شدن طرح ها بهره گرفته می شود. وی با اشاره به اینکه برخی از پروژه ها در شهر به روش متداول قابل اجرا نیست، از روش اجرای معمول پروژه ها گفت که در آن ۳ عامل کار فرما ، طراح و پیمانکار در اجرای پروژه مسوولیت دارند. مدیر و قائم مقام شهردار اصفهان در امور سرمایه گذاری و مشارکت ها تاکید کرد: زمانی که ارتقای کیفی پروژه شهری دغدغه مدیریت شهر باشد و یا آن پروژه از بعد اقتصادی از اهمیت برخوردار باشد، اجرای آن با روش معمول ممکن نیست.
به گفته حسام نژاد در چنین پروژه هایی، بخش خصوصی با تخصص لازم به عنوان سرمایه گذار در اجرای طرح با مدیریت شهر مشارکت می کند. وی با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه ها می تواند با انتخاب بهترین طرح برای اجرا همراه شود، گفت: انجام بازاریابی طرح اجرا شده از سوی مشارکت کننده بخش خصوصی، موفقیت پروژه را به همراه خواهد داشت. مدیر و قائم مقام شهردار اصفهان در امور سرمایه گذاری و مشارکت ها تاکید کرد: پروژه هایی اجراشده با مشارکت بخش خصوصی به دلیل وقت گذاری و آینده نگری سرمایه گذار از کیفیت بهتری برخوردار است. حسام نژاد از اولین تونل آکواریوم کشور که در اصفهان به بهره برداری رسید به عنوان پروژه ای یاد کرد که در آن از تخصص بخش خصوصی بهره گرفته شده است. به گفته وی در همه پروژه های مشارکتی که اکنون در اصفهان در حال اجرا است ، از ایده مشارکت کنندگان بهره گرفته می شود.
ارسال نظر