سال وفور بحران‌ها
جهان در سال 2016، بار تراژدی سال 2015 را به دوش خواهد کشید. جنگ‌ها همچنان ادامه خواهند داشت، تعداد نفرات بیشتری کشته خواهند شد و کمتر چشم‌انداز مثبتی می‌توان برای آن پیدا کرد. از سویی زمین به سوی گرم شدن پیش خواهد رفت. وضعیت کنوانسیون‌های آب و هوایی همچنان معلق باقی خواهد ماند. سوریه همچنان شاهد جنگ بیشتر و موج آوارگان خواهد بود. کمتر کارشناسی بوده که برای سال 2016 یک چشم‌انداز مثبت در نظر بگیرد و بیشتر چشم‌اندازها بدتر شدن اوضاع بوده است. در این راستا برخی گرم شدن کره زمین را مهم‌ترین رویداد در سال 2016 پیش‌بینی کرده‌اند. به اعتقاد این دسته در این سال دنیا شاهد یک سری از ناهنجاری‌های آب و هوایی با بروز حوادث عجیب و غریب خواهد بود که از جمله آن ها توفان‌های بزرگ و سیل‌های
غیر عادی اند، به‌طوری‌که بسیاری از شهرهای دنیا از ضربات سهمگین و پدیده غرقابی رنج خواهند برد و همچنین تغییراتی که در جریان‌های اقیانوسی رخ خواهد داد به همین ترتیب خواهد بود و نتیجه مهم‌تر این اتفاقات برطرف شدن تمام شک و تردیدهایی است که هنوز برخی در پدیده گرمایش جهانی دارند.

اما استفن والت نویسنده و تحلیل‌گر برجسته آمریکایی نیز در پیش‌بینی خود می‌گوید: «حوادث شگفت‌انگیزی، وقوع حتمی خواهند داشت، مانند حملات تروریستی، توافق هسته‌ای بدون اینکه پیشرفتی در روابط آمریکا با ایران به‌وجود بیاید اما برجام همچنان شرایط اجرایی شدن خود را حفظ می‌کند؛ همچنین گرم شدن سطح فوقانی زمین نیز یکی از حوادث قابل پیش‌بینی است». از دیگر سو، جیمز تراب نویسنده فارن پالیسی نگاه غمباری به اتحادیه اروپا دارد و می‌گوید: «هنگامی که نخست‌وزیر مجارستان، ویکتور اوربان در یک سخنرانی در سال 2014 گفت که «دموکراسی غیرلیبرال» موجی است که آینده را تسخیر می‌کند همگان او را دیوانه خطاب کردند، اما به نظر می‌رسد که او درست گفته است. وقتی اروپا و ایالات متحده در مقابل پدیده‌های مرتبط با افراطیون و فرار دسته جمعی پناه جویان که در سال 2016 به اوج خود می‌رسد بی‌تفاوت هستند، می‌توان بیش از این شاهد قربانی شدن ارزش‌ها بود. در این‌باره اروین دیوید میلر نوعی دیگر از چالش موجود را مثال می‌زند و می‌گوید: در سال 2016 تنها عامل موثر در فهرست اصلی انتخابات آمریکا «تروریسم افراطیون» است. این عامل سیاست خارجی سیاست ایالات متحده و انتخابات داخلی آن کشور را به خود مشغول خواهد کرد.

برخی دیگر اما سال 2016 را سال محدودیت حقوق مدنی در اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند. در این راستا می‌توان به «للا جکینتو» اشاره کرد. وی می‌گوید: فرانسه اعلام کرده است که در سال 2016 قانون وضعیت اضطراری ر ا که ریشه‌های آن به دوران دهه پنجاه خونین جنگ استقلال الجزایر برمی گردد اجرا می‌کند، همچنین مجلس شورای ملی فرانسه در 13 نوامبر با اتخاذ اقدامات اضطراری موافقت کرده و اِعمال آن را تایید کرده است. با توجه به پایان وضعیت اضطراری در این کشور در 26 فوریه، دولت فرانسه با وضع یک وضعیت اضطراری در قانون اساسی با ارائه طرح سلب ملیت دوگانه از کسانی‌که به تروریسم در فرانسه محکوم شده‌اند بحث برانگیز شده است.با این حال تهدیدات امنیتی مشابه در بسیاری از کشورهای اروپایی افزایش پیدا خواهد کرد. روزا بروکس اما مهمترین حادثه سال آینده را بحران پناهجویان می‌داند. وی می‌گوید: «جهان پناهندگان بیشتری در سال 2016 را به چشم خواهد دید. تعداد این افراد در سال 2016 به 60 میلیون نفر در سراسر جهان خواهد رسید. این امواج و هجوم گسترده پناهجویان، سیستم‌های سیاسی و اقتصادی تعداد زیادی از کشورها را تضعیف خواهد کرد». ویتنی کاسل اما سال 2016 را سال بحران‌ها نامیده است. او می‌گوید: با وجود درگیری‌های قریب الوقوع منطقه‌ای در جنوب دریای چین، روسیه در اوکراین، و تجارت مواد مخدر در مکزیک جهان سال ناآرامی را طی خواهد کرد. در سال 2016 قطعا وضعیت هولناکی در سوریه و عراق برقرار خواهد بود که اثرات آن به تمام نقاط اروپا گسترش پیدا خواهد کرد و حتی به ایالات متحده نیز کشیده خواهد شد. مردم ایالات متحده آمریکا شاهد شیطنت‌های اخلاقی از طریق لفاظی‌های خصمانه برای اقلیت‌های قومی و مذهبی خواهند بود. این امر به‌ویژه در دوران اولیه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بیشتر نمایان خواهد شد. این در حالی است که مردم آمریکا به هر حال به خاطر دفاع از خود و نگه داشتن ارزش‌های اصلی کشورشان با این روش‌ها مقابله خواهند کرد.لورن ولفی اما یکی دیگر از نویسندگان فارن پالیسی از زاویه دیگری به بحران پناهجویان نگاه کرده و گفته است سال 2016 سال فراموشی آنهاست.

او می‌گوید: در 18 دسامبر2015، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) اعلام کرد که اکنون تعداد آوارگان تمام رکوردهای قبلی را شکسته و مردمی که مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند در حال حاضر تعدادشان به بیش از 60 میلیون نفر رسیده است و بیش از نیمی از این آمار کودک و زن هستند و این آمار مفهومش این است که از هر 122 نفر بر روی کره زمین یک نفر آواره است. اما جیمز استاوریدیس در چند کلام کوتاه سال 2016 را این‌گونه توصیف می‌کند: «تشدید جنگ علیه داعش؛ تنش عمیق در جنوب و شرق دریای چین؛ انسداد روسیه در اوکراین و فراتر از آن؛ اما بزرگ‌ترین داستان در 2016 شروعی بر پایان پروژه اتحادیه اروپا است».

البته در میان پیش‌بینی‌ها کسانی بودند که نگاهی سیاسی به پیش‌بینی‌ها نداشتند. لوری گرت بر این باور است که سال 2016 سال مبارزه با بیماری مرگبار آنفلوآنزا است. او می‌گوید: من باور دارم که 2016 ممکن است سال ورود به یک سری از مشکلات بسیار نگران کننده که ما در سیاره زمین شاهد آن بوده‌ایم، باشد. گسترش گونه‌های عجیب و غریب از آنفلوآنزا در میان پرندگان و خوک‌ها و انتقال آن به انسان‌ها در سال 2016، یکی از پدیده‌های این سال پر از بحران خواهد بود.