باز شدن گره اشتغال با تقویت بخشخصوصی
سید جواد زمانی/ معاون استانهای اتاق ایران
همانطور که قریب به اتفاق کارشناسان اجتماعی به آن اذعان دارند، ریشه و عامل اصلی بخش عمده معضلات اجتماعی و عمده دلیل مهاجرت از روستاها به شهرها، حاشیهنشینی، شرارت، دزدی و قاچاق در بیکاری و نبود اشتغال است که در استانهای مرزی و مناطق کمتر توسعه یافته این موضوع نمود بیشتری پیدا میکند. برای توسعه و ایجاد اشتغال، ناگزیر به گسترش بازار کار هستیم که این امر مستلزم توسعه بخش خصوصی با همراهی اتاقهای بازرگانی سراسر کشور است.
سید جواد زمانی/ معاون استانهای اتاق ایران
همانطور که قریب به اتفاق کارشناسان اجتماعی به آن اذعان دارند، ریشه و عامل اصلی بخش عمده معضلات اجتماعی و عمده دلیل مهاجرت از روستاها به شهرها، حاشیهنشینی، شرارت، دزدی و قاچاق در بیکاری و نبود اشتغال است که در استانهای مرزی و مناطق کمتر توسعه یافته این موضوع نمود بیشتری پیدا میکند. برای توسعه و ایجاد اشتغال، ناگزیر به گسترش بازار کار هستیم که این امر مستلزم توسعه بخش خصوصی با همراهی اتاقهای بازرگانی سراسر کشور است. دولتمردان باید رویکرد جدی تر به این مقوله داشته و پا را فراتر از شعار بگذارند و عملا در جهت کاهش تصدیگری دولت و واگذاری امور به بخشخصوصی اقدام کنند. تحقق این مهم جز در بازنگری برنامههای دولت، رفع موانع گسترش و بهبود فضای کسب و کار امکان پذیر نیست. اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور به عنوان بزرگترین نماینده بخش خصوصی موظفند با تغییر در برنامهها و ارائه راهکارهایی موجبات جلوگیری از واردات بیرویه کالا، ورود کالاهای دارای مشابه داخلی و مبارزه با قاچاق کالا در مبادی رسمی را فراهم آورند.
لزوم توجه به شهرکهای صنعتی از دیگر موارد حائز اهمیت است که با سرمایهگذاریهای گستردهای که در آن شد، تاکنون بهره برداری مناسبی از آنها نشده و تقریبا میتوان گفت با ۵۰ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت هستند. همچنین از توجه ویژه به بخش کشاورزی، مکانیزه کردن و بالابردن بهرهوری در کشاورزی نباید غافل شد. از مهمترین اقداماتی که به عنوان راه حل مناسب برای مبارزه با بیکاری و اشتغال زایی میتوان نام برد، راهاندازی بازارچههای مرزی، ایجاد کارگاههای تولید در کشورهای هم مرز و کنترل بر صادرات و واردات است که علاوه بر درآمدزایی، موجب کاهش معضلات اجتماعی به خصوص در استانهای مرزی میشود که با کمک دولت، در اختیار گذاشتن امکانات و تسهیلات به استانهای یادشده و حمایت اتاقهای مرزی، این مهم قابل تحقق خواهد بود. در کنار تمام موارد یاد شده، باید از ظرفیت گردشگری و ارزش افزوده حاصل از آن بیشترین بهره برداری را کرد و تعاملات و سرمایه گذاری، خدمات و صنعت گردشگری را گسترش داد.
ارسال نظر