حمایت و توسعه برندهای مستعد رشد

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برندسازی و اهمیت آن عنوان کرد: برند و برندسازی به ویژه برای کالاها و خدمات صادراتی موضوعی است که تاکنون در کشور مغفول مانده است.مهندس نعمت زاده در این خصوص افزود : ایجاد عزم ملی و همه جانبه برای حضور هر چه قوی تر برندهای قدرتمند ایرانی در بازارهای بین المللی لازم و ضروری است و در مورد کالاها و خدمات صادراتی کشور باید گفت که ما فقط کالا یا خدمات صادر می‏کنیم، نه برند. این در حالی است که امروز مصرف کنندگان با برندها سر و کار دارند.

وی گفت: امروز در دنیا به موضوع برند و برندسازی اهمیت ویژه‏ای داده می‏شود و مؤسسات بین المللی معتبر متعددی نظیر اینتر برند، میلوارد براون، برند فاینانس و... اقدام به ارزیابی، رتبه بندی و معرفی برترین برندهای جهانی می‏کنند. وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان نمونه از مؤسسه اینتربرند نام برد که در رتبه بندی سالانه خود در سال ۲۰۱۵، فهرست یکصد برند برتر جهانی را منتشر کرده و برای سومین سال پیاپی شرکت‏هایی نظیر اپل و گوگل در صدر این فهرست قرار گرفته‏اند.وی گفت : براساس اطلاعات ارائه شده بیش از نیمی از ۱۰ برند اول سال ۲۰۱۵ در زمینه فناوری فعالیت دارند.

نعمت زاده یادآور شد: برند، احساس جمعی و مشترک در مورد یک فرد، سازمان، محصول، خدمت و کشور است و افراد فارغ از مرزهای جغرافیایی با شنیدن نام و نشان برند، یک احساس مشترک را تجربه می کنند.وی یادآوری کرد که مصرف کنندگان خارجی تنها با یکسری از محصولات ایرانی آشنا هستند و برندهای ایرانی در جهان کمتر شناخته شده اند. نعمت زاده افزود: امروز برند دیگر تنها یک ابزار کارآمد در دست مدیران نیست، بلکه یک الزام استراتژیک است که به سازمان‏ها برای خلق ارزش برای مشتریان و ایجاد مزیت های رقابتی پایدار کمک می کند. در واقع جهانی شدن بنگاه‏ها و تسخیر بازارهای جهانی مستلزم ایجاد برندهای قدرتمند است.

وی ضمن برشمردن مزیت های برگزاری جشنواره هایی برای معرفی برندهای مطرح برای جامعه صنعت و تجارت کشور و انتخاب برندهای برتر، گفت: شفاف سازی فضای واقعی وضعیت برندهای کشور از دید عموم مردم، ایجاد رقابت و توسعه برندهای ملی، ایجاد زمینه‏های اطلاعاتی کافی در دولت برای حمایت و توسعه برندهای مستعد رشد در کشور، ایجاد جذابیت و شفاف‏سازی برای سرمایه‌گذاری سرمایه گذاران داخلی و خارجی، جلب توجه شرکت‏ها به سرمایه گذاری روی برندها، احترام به نظرها و دیدگاه‏های مردم و مصرف کنندگان، ایجاد تقویم سالانه پایش وضعیت برندها و امکان بررسی رشد و توسعه آنها و نشان دادن واقعیت اقتصادی جایگاه شرکت‏ها و برندها به خودشان و رقبای آنها از جمله این موارد است .