شاخص بورس بر فراز قله ۱۶ ماهه
هاشم آردم
عضو گروه بورس
شاخص بورس تهران طی معاملات روزهای اخیر سهام، برای چهارمین بار در ۱۶ ماه گذشته به محدوده ۸۱ هزار و ۵۰۰ واحدی رسید. این بار اما به نظر میرسید که جنس صعود شاخص تا نیمه کانال ۸۱ هزار واحدی با دورههای پیش از آن متفاوت بود. با توجه به بهبود گزارشهای مالی سه ماهه شرکتهای بورسی نسبت به عملکرد در دوره مشابه سال گذشته و همچنین افزایش قیمت جهانی فلزات، رشد شاخص بورس تا این محدوده طبیعی بهنظر میرسید. پس از مدتها این اولین بار بود که شاخص کل بورس تهران به دلایل بنیادین رشد میکرد.
هاشم آردم
عضو گروه بورس
شاخص بورس تهران طی معاملات روزهای اخیر سهام، برای چهارمین بار در 16 ماه گذشته به محدوده 81 هزار و 500 واحدی رسید. این بار اما به نظر میرسید که جنس صعود شاخص تا نیمه کانال 81 هزار واحدی با دورههای پیش از آن متفاوت بود. با توجه به بهبود گزارشهای مالی سه ماهه شرکتهای بورسی نسبت به عملکرد در دوره مشابه سال گذشته و همچنین افزایش قیمت جهانی فلزات، رشد شاخص بورس تا این محدوده طبیعی بهنظر میرسید. پس از مدتها این اولین بار بود که شاخص کل بورس تهران به دلایل بنیادین رشد میکرد. نکته دیگری که باعث رشد شاخص در روزهای اخیر شد، تقسیم سود نقدی و رقیق شدن سهام شرکتهای بزرگ و شاخصسازی بود که از قضا به قیمتهای جهانی نیز وابسته بودند. بر این اساس شرکتهای حاضر در گروههای فلزی و معدنی بیشترین اثر مثبت را روی شاخص کل گذاشته و آن را تا این سطح رشد دادند.
علاوه بر آن، شرکتهای پالایشی نیز پس از رشد سودآوری، تاثیر قابلتوجهی روی رشد شاخص کل داشتند.بنابراین، دلایل بنیادین باعث رشد شاخص تا محدوده فعلی شدند، اما حالا ریسکهای تکنیکال روند رشد شاخص را کند و تا حدودی متوقف کردهاند. تکنیکالیستها اغلب معتقدند رسیدن شاخص به محدوده مهم مقاومتی فعلی، بهانهای خواهد بود برای آغاز اصلاح قیمتها و احتمالا سناریوی ریزش پس از لمس سطح 81 هزار و 500 واحدی باز هم تکرار خواهد شد. این درحالی است که تثبیت قیمتهای جهانی در محدودههای بالا و همچنین ادامه روند امیدوارکننده عملیات شرکتها (بهویژه شرکتهایی که به قیمتهای جهانی وابسته هستند) میتواند انگیزههای بنیادینی برای حفظ سطح فعلی شاخص کل و حتی ادامه رشد فراهم کند.
ارسال نظر