دلایل ریزش مو در مردان
ریزش مو؛ مشکلات غده تیروئید
تیروئید غدهای کوچک است، اما تاثیر زیادی در عملکرد متابولیکی بدن دارد.
ریزش مو؛ مشکلات غده تیروئید
تیروئید غدهای کوچک است، اما تاثیر زیادی در عملکرد متابولیکی بدن دارد. کمکاری تیروئید یکی از مشکلات رایجی است که باعث تنبلی این غده شده و باعث بروز مشکلات زیادی در سلامتی حتی سرطان میشود. کمکاری تیروئید علائم زیادی دارد و یکی از این علائم ریزش مو است که هر دو جنس زن و مرد را درگیر میکند. اگر در بدن خود علاوه بر ریزش مو علائم دیگری مانند خستگی، فشار دادن دندانها به هم، گردن درد یا احساس ناخوشی کلی میکنید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و تیروئیدتان را بررسی کنید.
ریزش مو؛ استرس زیاد
احتمالا شما نیز موقع عصبانیت، بارها دلتان خواسته است که تک تک موهایتان را بکنید. این حرفی است که اکثر ما در حین عصبانیت به زبان میآوریم. اما واقعیت این است که شرایط استرسزا چنین تاثیری روی موها دارند. به عقیده محققان مایوکلینیک استرس زیاد باعث ریزش مو میشود. به عقیده این محققان تنشهای روحی - روانی و استرس به سه شیوه باعث ریزش و طاسی مو میشود. اول اینکه استرس باعث میشود که تعداد زیادی از فولیکولهای مو (پیاز مو) وارد فاز استراحت شوند که این امر باعث میشود در حین شانه زدن، موها دچار ریزش شوند. دوم اینکه واکنش خودایمنی ناشی از استرس زیاد به فولیکولها آسیب میزند. سوم اینکه بیماری تریکوتیلومانیا یا جنون کندن مو اختلالی است که فرد موهای سر و صورت خود را به طور وسواسی و بیاختیار میکند و این اختلال ناشی از استرس و سرخوردگی است.
ریزش مو؛ عفونتها
برخی مشکلات عفونی وجود دارند که باعث ریزش مو میشوند. عفونتهای قارچی پوستی یا درماتوفیتوزیس یکی از این عفونتهایی است که بافتهای پوست، مو و ناخن را درگیر کرده و منجر به از بین رفتن موها میشود. عفونتهای قارچی در هر قسمتی از بدن بروز میکنند که پوست سر یکی از این نواحی است و نتیجه آن ریزش مو میشود. از دیگر عفونتهایی که زمینه ریزش موی آقایان را فراهم میسازد، مشکل درماتیت است. این بیماری پوستی با درگیر کردن پوست سر، موها را نیز درگیر میکند. فولیکولیت نیز همانطور که از اسمش پیداست، عفونتی است که فولیکولهای مو را مبتلا میکند. به عقیده محققان، سیفلیس یک بیماری مقاربتی مسری است که میتواند باعث شکنندگی و نازک شدن موها شده و آنها را از بین ببرد. برخی مشکلات عفونی وجود دارند که باعث ریزش مو میشوند.
ریزش مو؛ تغذیه نامناسب
امروزه بر همه روشن است که داشتن تغذیهای نامناسب میتواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند و موها نیز از این آسیب در امان نخواهند ماند. نتایج پژوهشهایی که در Daily Mail به چاپ رسیده است نشان میدهد که موها از پروتئین ساخته میشوند. بنابراین عدم مصرف کافی پروتئین میتواند به سلامت موها آسیب بزند. توجه داشته باشید که موها برای سالم ماندن به آهن و ویتامین C نیز نیاز دارند. با این حال به عقیده برخی محققان، داشتن تغذیهای سرشار از پروتئین نیز میتواند برای پوست سر آسیبرسان باشد، چون در چنین رژیمهایی به میزان کافی کربوهیدرات مصرف نمیشود و امکان بروز کمبودهای غذایی وجود دارد. بنابراین نیازی نیست که خودتان را مجبور به مصرف بیش از حد پروتئین و نوشیدنیهای پروتئینی کنید.
ریزش مو؛ مصرف دخانیات
امروزه متاسفانه شاهد مصرف زیاد دخانیات به خصوص قلیان در بین جوانان و حتی در دختران و زنان جوان هستیم. عادتی که هیچ خیری برای بدن ندارد و سلامتی را با مشکلات جدی مواجه میسازد که ریزش مو یکی از صدها مشکل ناشی از آن است. نتایج پژوهشی که در National Center for Biotechnology انجام شده است نشان میدهد که ارتباطی بین مصرف دخانیات و آسیبهای وارده به فولیکول مو وجود دارد. به عقیده محققان افرادی که در دام مصرف دخانیات افتادهاند، خیلی زودتر از معمول دچار ریزش مو، چین و چروک پوستی و سفیدی موها میشوند.
ریزش مو؛ مصرف برخی داروها
با وجود اینکه برای درمان یک بیماری مجبور به مصرف دارو هستیم اما واقعیت این است که این داروها اگر برای درمان عضوی مفید هستند، به اعضای دیگر آسیب میزنند. هیچ دارویی عاری از عوارض جانبی نیست. به عقیده محققان داروهایی مانند داروهای ضدانعقاد خون، بتابلوکانها و داروهای ضدافسردگی باعث ریزش موها میشوند. این محققان بر این باور هستند که زیاده روی در مصرف ویتامین A نیز میتواند باعث ریزش مو شود. معمولا مکمل ویتامین A را برای درمان آکنه تجویز میکنند.علاوه بر این ترکیبات دیگری مانند هورمونهای مردانه مانند تستسترون و استروئیدها نیز باعث ریزش موها میشوند. توصیه میکنیم در صورت مشاهده ریزش مو، نخست در روش زندگی خود دقیق شوید. به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا عوامل زمینهساز آن بررسی شود. ریزش مو زمانی درمان میشود که ارثی نبوده و پزشک متخصص، عوامل زمینهساز آن را بررسی کرده و برطرف کند.
ارسال نظر