دنیای اقتصاد: شهردار اصفهان گفت: در یک دهه اخیر واژه شهرهای دانش محور مطرح شده و همواره مورد توجه قرار گرفته است، پایه و اساس این شهرها علم و دانش است و این درحالیست که دارایی‌های دانش محور و دانایی محور در شهرها سوخت و موتور محرک شهرها به شمار می‌روند.

مهدی جمالی‌نژاد شهردار اصفهان در دیدار با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در دو دهه اخیر تعاریف مختلفی از شهرها صورت گرفته است، گفت: شهرهای فناوری، شهرهای مجازی، شهرهای هوشمند، شهرهای اکوسیستمی، شهرهای پایدار، از جمله عناوین شهری است که در مورد آنها بحث‌های متعددی شده است.

شهردار اصفهان با بیان اینکه فراهم کردن زیرساخت‌های لازم در شهرهای دانش محور مسئله بسیار مهمی است، افزود: فرآیند پیاده‌سازی شهرها، الگوهای مورد نیاز در این زمینه، تاثیر شهرهای دانش محور در فضای منطقه پیرامون، مسئله آمایش سرزمین، موضوع محیط زیست در شهرهای دانش محور بخصوص در کلانشهرها و جایگاه نخبگان در چنین شهرهایی باید مورد توجه قرار گیرد.
جمالی‌نژاد عنوان کرد: اگر می‌خواهیم در شهر اصفهان و کشور اقتدار داشته باشیم باید بهترین نوع آن یعنی اقتدار علم و دانش را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی گفت: کلانشهر اصفهان به عنوان محور تاریخی کشور، پایتخت فرهنگی ایران و اولین استانی که مصوبه ایجاد کریدور علم و فناوری را در اختیار داشت، علیرغم داشتن طرح و ارتباطات علمی امروز با چالش های زیادی روبرو است و به همین خاطر نیازمند همکاری های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

شهردار اصفهان ادامه داد: همواره در مورد اقتصاد دانش بنیان صحبت می‌کنیم درحالی که هنوز نتوانستیم در شهرها منابع پایدار درآمدی را داشته باشیم و این مسئله باعث شده تا حل مشکل آلودگی شدید هوا در اصفهان، مخاطرات زیست محیطی، عدم مشارکت شهروندان، افزایش سفرهای درون شهری، فقدان مدیریت هماهنگ و یکپارچه شهری نیازمند نگاه نو باشد.

جمالی‌نژاد با اشاره به طرح ایجاد کریدور علم و فناوری در اصفهان، تصریح کرد: شهرداری اصفهان می‌تواند در این طرح جایگاه ویژه‌ای داشته باشد و دانشگاه اصفهان نیز می تواند در جهت حرکت شهر به سمت دانش محور شدن، سهم ویژه‌‎ای داشته باشد.

وی با بیان اینکه نیازهای شهر اصفهان در حوزه فناوری بر موضوع انتقال تکنولوژی تاکید ویژه‌ای دارد، اظهارداشت: نیاز است که این کار را شروع کنیم و عضویت شهرداری اصفهان در سازمان‌های معتبر بین‌المللی و همچنین شهرهای خواهرخوانده پتانسل خوبی در این زمینه به شمار می‌روند. شهردار اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان اولین استان در حوزه اجرای دیپلماسی علمی بوده است، خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان آماده عقد تفاهم نامه با معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری است و شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان این آمادگی را دارند تا مبلغی برای انتقال تکنولوژی در حوزه شهری در نظر بگیرند تا به این ترتیب مباحث دانش بنیان از فاز شعاری خارج شده و جنبه اجرایی به خود بگیرد.