پهپادها به کمک بیماران میآیند - ۲۳ اردیبهشت ۹۵
در عصر سرعت و فناوری همچنان بعضی بخشهای جامعه نتوانسته است خود را با این سرعت رشد تطابق دهد و بهصورت سنتی امور خود را انجام میدهد. در تمام کشورها همواره مناطق دوردستی وجود دارند که به دلیل بعد مسافت از کلانشهرها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. یکی از این موارد کمبود دارو و اقلام دارویی است.
اخیرا در نروژ برای انتقال دستگاهی حیاتی برای یک بیمار از جنگندهها استفاده شد و در مدت تنها ۲۵ دقیقه دارو از فاصله ۴۵۰ کیلومتری با همکاری نیروی هوایی به دست بیمار رسید. این موضوع نشان میدهد در برخی شرایط نیاز به انجام نقل و انتقالات سریع در رابطه با موارد پزشکی وجود دارد.
در عصر سرعت و فناوری همچنان بعضی بخشهای جامعه نتوانسته است خود را با این سرعت رشد تطابق دهد و بهصورت سنتی امور خود را انجام میدهد. در تمام کشورها همواره مناطق دوردستی وجود دارند که به دلیل بعد مسافت از کلانشهرها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. یکی از این موارد کمبود دارو و اقلام دارویی است.
اخیرا در نروژ برای انتقال دستگاهی حیاتی برای یک بیمار از جنگندهها استفاده شد و در مدت تنها ۲۵ دقیقه دارو از فاصله ۴۵۰ کیلومتری با همکاری نیروی هوایی به دست بیمار رسید. این موضوع نشان میدهد در برخی شرایط نیاز به انجام نقل و انتقالات سریع در رابطه با موارد پزشکی وجود دارد. طرحها و ایدههای زیادی در رابطه با تحویل کالا و خدمات به صورت سریع مطرح شده است. با گسترش استفاده از هواپیماهای کوچک بدون سرنشین در بخش نظامی بهتدریج این پهپادها به دنیای عادی انسانها نیز وارد شدند و تحولی عظیم در بخشهای مختلف ایجاد کردند. امروزه استفاده از کوادکوپترها در بخش فیلمسازی متداول شده است، چراکه با هزینهای پایین امکان فیلمبرداری از زوایای مختلف را برای فیلمسازان فراهم میکنند. طرح تحویل کتاب یا سایر محصولات با استفاده از پهپادها توسط برخی مراکز با جدیت تمام دنبال میشود و آنها در تلاش هستند با استفاده از روباتهای پرنده هم سرعت را افزایش و هزینه تمام شده را نیز کاهش دهند، اما در رابطه با استفاده از کوادکوپترها چند مساله وجود دارد که باعث میشود این طرحها کارآیی لازم را نداشته باشند. یکی از این موارد عدم کارآیی آنها در شرایط نامساعد جوی و باد و باران است و همچنین این وسایل پرنده دامنه پروازی محدودی دارند و میتوانند نقاط کمی را تحت پوشش خود قرار دهند و همچنین ممکن است در طول مسیر سقوط کرده یا از کنترل خارج شوند. دراین میان شرکت زیپ لاین هواپیمایی از راه دور را طراحی و ساخته است که از روی لانچر در ابتدا به سمت آسمان پرتاب و سپس به مسیر خود ادامه میدهد، اما آنچه موجب ایجاد تفاوت شده است خصوصیات خاص این پهپاد خدماتی است که باعث میشود در هر شرایطی بتواند پرواز کرده و ماموریت خود را به پایان برساند. در بسیاری از نقاط بیمارستانها و مراکز درمانی وجود دارند که به دلیل دور بودن از شهرهای بزرگ همواره با کمبود اقلام دارویی مواجه هستند. از موارد استفاده این پهپاد ساخته شده توسط شرکت زیپ لاین در واقع دارورسانی به چنین مراکز دور افتاده است. این هواپیماهای کوچک به دلیل سرعت بالایی که دارند میتوانند بسیاری از نیازهای دارویی مراکز درمانی را به راحتی و با سرعت بالا فراهم کنند. در حال حاضر این ملزومات توسط موتورسیکلتها انجام میشود که در مقایسه با پهپادها سرعت کمی دارند و مشکلات متعددی ممکن است مانع از انجام ماموریت آنها شود، اما پهپادها حداقل یک کیلومتر بالاتر از سطح زمین پرواز میکنند و با بسیاری از موانع مواجه نمیشوند. به نظر میرسد این وسایل پرنده در آینده نزدیک میتوانند خدمات ارزندهای را که پیش از این با صرف زمان زیادی در دسترس قرار میگرفت ارائه کنند.
ارسال نظر