شرکت‌های فرانسوی چشم به آسمان ایران دوخته‌اند
در گزارش «آذرنیوز» آمده است، شرکت‌های خارجی که در صنعت هوایی خبره هستند اعلام کردند که مایل هستند تا در پروژه‌های نوسازی ناوگان هوایی ایران مشارکت کنند.

مقامات ایران تاکید کردند که شرکت‌های هوایی فرانسوی متخصص در زمینه طراحی و مهندسی ساخت فرودگاه تمایل خود را در جهت توسعه سه پروژه کلیدی ساخت فرودگاه‌های ایران اعلام کردند. محمد خداکرمی سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری به رسانه‌های ایرانی گفته است که گروه «ADPI» هم‌اکنون در حال مذاکره با مقامات ایرانی مبنی بر توسعه و گسترش فرودگاه‌های امام خمینی، مشهد و شیراز هستند. خداکرمی در ادامه افزود: «یک هیات تجاری از گروه «ADPI» به‌زودی به تهران سفر خواهند کرد تا در مورد مسائل فنی شرکت‌هایی که برای سرمایه‌گذاری در ایران برنامه‌ریزی کرده‌اند مذاکره کنند.» ماه اکتبر گذشته رسانه‌ها گزارش دادند که ایران قصد دارد تا طرح گسترش فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی را با 8/ 2 میلیارد دلار انجام دهد و شرکت‌های فرانسوی «بوگویز» و شرکت «ADPI» اظهار تمایل کردند. مقامات رسمی در ادامه اعلام کردند که ایران برنامه گسترش سه فرودگاه را به کارشناسان این شرکت‌های خارجی ارائه کردند. وی در ادامه افزود: «گروه «ADPI» در انتظار این است تا سه پروژه پیش‌روی را بررسی و بهترین طرح پیشنهادی را تصویب کند.

فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در 40 کیلومتری جنوب شرقی تهران واقع شده است و این فرودگاه ظرفیت جا‌به‌جایی سالانه 6 میلیون مسافر را دارد. مقامات ایرانی می‌گویند برنامه‌ای در دست دارند تا ترمینال جدیدی افتتاح کنند که توانایی جابه‌جایی سالانه 20 میلیون مسافر را داشته باشد. این تنها بخشی از برنامه‌های بسیار زیاد سازمان هواپیمایی ایران است. ایران موقعیتی دارد که ‌هاب منطقه به لحاظ جابه جایی محموله است و به لحاظ تعداد جا‌به‌جایی مسافر در خاورمیانه دومین رتبه را دارد. خداکرمی اخیرا گفته است که ایران قصد دارد تا خطوط هوایی مختلفی را تا هفته‌های آینده افتتاح کند. اخیرا، هواپیماهای 32 خط هوایی خارجی کم و بیش به ایران پرواز می‌کنند. خطوط هوایی «Aeroflot» (روسیه)، Air Arabia (امارات‌متحده)، Alitalia (ایتالیا)، Atlas Jet (ترکیه) AZAL (آذربایجان)، Aegean (یونان)، Gulf Air (بحرین)، Lufthansa (آلمان)، خطوط هوایی عربستان و خطوط هوایی اوکراین اکنون در حال مذاکره با مقامات صنعت هوایی ایران هستند.

هواپیماهای 32 شهر دنیا به مقاصد تهران، شیراز، آبادان، مشهد، اصفهان مشهد، ارومیه، رشت، تبریز، اهواز، بندر عباس و کرمانشاه در آسمان ایران پرواز می‌کنند. در ادامه این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی برنامه دارد تا 90 فروند هواپیما از ایرباس و بوئینگ خریداری کند و به محض لغو تحریم‌ها ایران می‌خواهد به نوسازی ناوگان‌های فرسوده خود بپردازد. مقامات ایرانی گفتند این کشور به 500-400 هواپیما به ارزش 20 میلیارد دلار در دهه آینده نیاز دارد تا ناوگان فرسوده خود را که تحت تحریم‌های اروپا و آمریکا فرسوده شده بود، بازسازی کند. در ابتدای امسال، ایران 9 فروند هواپیما را که کمتر از 10 سال قدمت داشتند به ناوگان هوایی خود افزودند. تحریم‌های وضع شده از سوی آمریکا منجر به قطع صادرات هواپیما و لوازم یدکی به ایران شد که این امر نهایتا باعث شد که ناوگان ایران به فرسوده‌ترین ناوگان نه تنها در خاورمیانه؛ بلکه در جهان تبدیل شود. طبق گزارش رسانه‌های ایرانی ناوگان 4 خطوط هوایی ایران مانند ایران ایر، آسمان، ماهان و ایران تورز به‌طور متوسط بالای 22 سال قدمت دارند.