قلمرو آبشارها
سعید شیرکوند
معاون سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
بنده زادگاهم لرستان نیست و در هیچ مقطعی در آن منطقه زندگی نکردهام، اما اصالتا به آن خطه تعلق دارم و از این رو مردم کشورم را به سفر و دیدن این استان دعوت میکنم؛ استانی در غرب کشور و با مرکزیت خرمآباد که همه آن را با قلعه فلکالافلاک میشناسند. متاسفانه باید گفت لرستان کمتر بهعنوان یک مقصد گردشگری مورد توجه گردشگران بوده و اغلب به دلیل اتصال مرکز کشور به نواحی جنوب غربی آن، در نظر مسافران حکم یک معبر را داشته است.
سعید شیرکوند
معاون سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
بنده زادگاهم لرستان نیست و در هیچ مقطعی در آن منطقه زندگی نکردهام، اما اصالتا به آن خطه تعلق دارم و از این رو مردم کشورم را به سفر و دیدن این استان دعوت میکنم؛ استانی در غرب کشور و با مرکزیت خرمآباد که همه آن را با قلعه فلکالافلاک میشناسند. متاسفانه باید گفت لرستان کمتر بهعنوان یک مقصد گردشگری مورد توجه گردشگران بوده و اغلب به دلیل اتصال مرکز کشور به نواحی جنوب غربی آن، در نظر مسافران حکم یک معبر را داشته است. از این رو شناخت کمی نسبت به جاذبههای طبیعی و تاریخی آن وجود دارد؛ عاملی که خود امکان دیدن مکانهای بکرتر و دست نخوردهتر را در این دیار فراهم میکند. طبیعت کوهستانی این استان، سبب شده آبشارهای فراوانی در این منطقه وجود داشته باشد که از آن جمله میتوان به آبشار گریت در روستایی به همین نام در فاصله 50 کیلومترى شهرستان خرمآباد و در ۳۰ کیلومتری ایستگاه راهآهن سپید دشت، آبشار نوژیان از مرتفعترین آبشارهای ایران در ۳۸ کیلومتری جنوب شرقی خرمآباد، آبشار وارک در غرب گردنه نوژیان، آبشار بیشه در دل کوههای زاگرس و از دیدنیهای شهر درود، همچنین دریاچه کیو در شمال غرب شهر خرمآباد در کنار پارکی با همین نام و دریاچه گهر در شرق استان لرستان و در دامنه ارتفاعات اشترانکوه اشاره کرد.
اما اگر به دیدن جاذبههای تاریخی علاقهمند باشید، علاوه بر فلکالافلاک، غار دوشه با نقاشیها و کتیبههای تاریخی متعدد، پل شکسته یا پل شاپوری متعلق به دوره ساسانیان، کاروانسرای گوشه، سنگ نبشته در جنوب شرقی راه خرم آباد به خوزستان در شمال خرابههای شهر کهن شاپورخواست، گرداب سنگی که یکی از آثار تاریخی به جای مانده از دوره ساسانیان است، در شمار اماکنی است که در این سفر میتوانید مورد بازدید قرار دهید. علاوه بر اینها، پارک جنگلی شورآب در اطراف شهر خرمآباد نیز میتواند محلی برای گذران یک روز بهاری باشد. این پارک طبیعی در کیلومتر ۲۵ جاده خرمآباد به پلدختر واقع شده و دارای جاده دسترسی آسفالت، آلاچیق و دیگر امکانات رفاهی است.
ارسال نظر