عضو انجمن فیلمبرداران سینمای ایران:
عنوان «فیلم دینی» معنا ندارد
دنیای اقتصاد- یک فیلمساز و عضو انجمن فیلمبرداران سینمای ایران گفت: از دیدگاه من فیلمی به عنوان «فیلم دینی»، معنا ندارد. فیلم مجموعهای از پلانهایی است که در شئون مختلف زندگی انسان اتفاق میافتد.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش»، ساعد نیکذات، فیلمساز و عضو انجمن فیلمبرداران سینمای ایران، با رد موضوعیت سینمای دینی، درباره چیستی «فیلم دینی» توضیح داد: شاید بتوان گفت موضوع فیلم دینی است اما نمیتوان فیلم را دینی نامید. بسیاری از فیلمهایی که دینی خوانده میشوند، فیلمهایی آیینی هستند.
دنیای اقتصاد- یک فیلمساز و عضو انجمن فیلمبرداران سینمای ایران گفت: از دیدگاه من فیلمی به عنوان «فیلم دینی»، معنا ندارد. فیلم مجموعهای از پلانهایی است که در شئون مختلف زندگی انسان اتفاق میافتد.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش»، ساعد نیکذات، فیلمساز و عضو انجمن فیلمبرداران سینمای ایران، با رد موضوعیت سینمای دینی، درباره چیستی «فیلم دینی» توضیح داد: شاید بتوان گفت موضوع فیلم دینی است اما نمیتوان فیلم را دینی نامید. بسیاری از فیلمهایی که دینی خوانده میشوند، فیلمهایی آیینی هستند. من سؤال میکنم که آیا مهربانی جزو دین نیست؟ راستگویی و عدالت اجتماعی چهطور؟ مهربانی و شفقت و دوست داشتن چگونه؟ اما مدام میبینم فیلمهایی از آیینهای دینی به نام فیلم دینی معرفی میکنند و فیلمهایی با مضمونهای یادشده را دینی نمینامند. این هنرمند ضمن انتقاد از فیلمهای سفارشی گفت: وقتی فیلم سفارشی نباشد، خودبهخود همهچیز درست میشود. هنگامی که تشکیلاتی، اثری سینمایی را سفارش میدهد خودبهخود سفارش و سفارشدهنده و نظرات او بر روح تولید فیلم حاکم میشود. الآن آنچه بهعنوان سینمای دینی ساخته میشود با بودجههای رسمی کشور اتفاق میافتد. سازندگان هم ترجیح میدهند بهجای خیلی از حرفها که در فیلمی با موضوع دینی میتوان گفت بروند به سراغ آیینهای دینی و همین!
وی با شاره به لزوم بهرهمندی از ایدههای نو و جدید تصویری گفت: فراموش نکنیم که جامعه همیشه تحت تأثیر است. معمولاً هنرمندان بیشترین تأثیر را بر اجتماع میگذارند. عادتهای مردم هم بهتدریج عوض میشود. چون مسئله در بخش فرهنگ اتفاق میافتد، مسئله زمانبر خواهد بود. نسل جدید (۶۵ درصد مردم ایران) ظرفیت این را دارند که شاهد فیلمهایی با ایدهها و پرداختی نو باشند. باور کنید فایدهای ندارد که معادل تصویری همان موعظههای همیشه شنیده شده را در سینما بسازیم. باید با نگرشی جدید وارد کار شد.
وی در ادامه این گفتگو بر نقش استفاده صحیح از نمادها در ساخت آثار سینمایی تاکید کرد و افزود: اگر بخواهیم از «نمادها» در فیلم دینی استفاده کنیم باید به شدت مواظب باشیم که در دام بزرگنمایی نیفتیم چراکه در پایان با اثری شعاری و غیرقابلباور مواجه خواهیم شد. نمادها باید درجایی مورد استفاده قرار بگیرند که تصویر، قابلیت انتقال معنا را ندارد. باید از ساخت کارهای «گلدرشت» پرهیز کرد. فیلمهای که استفادههای افراطی از نمادها میکنند با موفقیت مواجه نمیشوند و ارتباط لازم را با مخاطب برقرار نمیکنند. دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش»، ۲۷ الی ۳۰ دی ماه در پردیس سینمای هویزه مشهد مقدس، برگزار خواهد شد.
ارسال نظر