چشمانداز تورم تکرقمی؟
میلاد محمدی عضو گروه بانک و بیمه تورم به کدام سو میرود؟ گزارش جدید صندوق بینالمللی پول میگوید روند کاهشی تورم در اقتصاد ایران از سال آینده شروع میشود. این گزارش مشابه پیشبینیهایی است که اخیرا از سوی بانک مرکزی منتشر شده و بیانگر روند نزولی تورم تا پایان سال است. در حال حاضر آخرین آماری که از این شاخص منتشر شده، مربوط به نرخ تورم در مهرماه است که به آستانه کمسابقه ۴/۴۰ درصدی رسیده بود. این نرخ، بیشترین مقدار تورم از خرداد سال ۱۳۷۵ به بعد بوده است. البته «دنیای اقتصاد» در اوایل تابستان با توجه به کاهش روندهای ماهانه تورم، پیشبینی کرده بود که تورم در مهرماه، به نقطه اوج خود میرسد و از آبان ماه نیز نزولی میشود.
میلاد محمدی عضو گروه بانک و بیمه تورم به کدام سو میرود؟ گزارش جدید صندوق بینالمللی پول میگوید روند کاهشی تورم در اقتصاد ایران از سال آینده شروع میشود.
این گزارش مشابه پیشبینیهایی است که اخیرا از سوی بانک مرکزی منتشر شده و بیانگر روند نزولی تورم تا پایان سال است.
در حال حاضر آخرین آماری که از این شاخص منتشر شده، مربوط به نرخ تورم در مهرماه است که به آستانه کمسابقه ۴/۴۰ درصدی رسیده بود. این نرخ، بیشترین مقدار تورم از خرداد سال ۱۳۷۵ به بعد بوده است.
البته «دنیای اقتصاد» در اوایل تابستان با توجه به کاهش روندهای ماهانه تورم، پیشبینی کرده بود که تورم در مهرماه، به نقطه اوج خود میرسد و از آبان ماه نیز نزولی میشود.
بر اساس این پیشبینی، تورم آبان که حدودا دو هفته دیگر اعلام میشود، به سطح ۴۰ درصد بازگردد و تا سال بعد نیز، به طور متوسط ماهانه حدود یک درصد از نرخ تورم کم شود و با روند کاهشی فعلی، نرخ تورم تا اواخر سال ۱۳۹۳، به سطوح نزدیک به ۲۰ درصد بازگردد.
گفته میشود تورم در اقتصاد ایران، بیش از هر چیز تحت تاثیر دو عامل «رشد نرخ ارز» و «رشد نقدینگی» است که نگاهی به وضعیت این دو متغیر در چند ماه گذشته، چشمانداز با ثباتی را حداقل نسبت به روند آنها در سالهای اخیر ارائه میکند؛ بنابراین شاید بیراه نباشد که بگوییم با تحقق چشمانداز فعلی، اقتصاد ایران مجددا تورم تکرقمی را تا اواخر سال ۱۳۹۴ تجربه خواهد کرد
ارسال نظر