دنیای اقتصاد،گروه صنعت- دومین همایش استانی برندینگ، مشتری‌مداری و حضور در بازارهای جهانی به همت تشکل‌های بخش خصوصی پس از برگزاری موفق اولین دوره در سال 92، امسال نیز با استقبال خوب علاقه‌مندان برگزار شد. همایشی که با همکاری انجمن مدیران صنایع، اتاق بازرگانی، اتحادیه صادرکنندگان و دیگر تشکل‌های اقتصادی استان خراسان رضوی تحت عنوان «برندینگ؛ مشتری مداری، حضور در بازارهای جهانی» و با حضور اساتید صاحب نام و چهره‌های مطرح کشوری و استانی در روزهای 19 و 20 شهریور ماه سال جاری در سالن همایش‌های مجتمع ساپکو مشهد برگزار و در پایان با معرفی برندهای برتر که حائز شرایط انتخاب شناخته شده‌بودند، به کار خود پایان داد. محمد قبول اولین سخنران روز نخست همایش بود که در نوبت صبح به موضوع ارزش‌گذاری برند پرداخت. پس از او بهنود ا... درباره استراتژی‌های برند، زنجیره‌سازی(فرانچایز) و تولید بدون کارخانه صحبت کرد.امیر بختایی سومین سخنران این همایش بود که درباره مشتری‌مداری صحبت کرد و پس از وی شادی گلچین‌فر و رضا فضلی صالحی به ترتیب به «بایدها و نبایدهای برندینگ» و «برندینگ حسی» پرداختند.
تکنیک‌های نوین ارتباطات و مذاکرات متناسب با هویت برند با ارائه محمدرضا شعبانعلی و استراتژی‌های ورود به بازار جهانی با ارائه بهنودا... وردی، مباحث حقوقی برند و اهمیت ثبت برندهای منطقه‌ای با ارائه ایرج احمد بزرگی و برندینگ شهری با ارائه محمد مهدی برادران، برنامه سخنرانی‌های روز دوم این همایش بود.همچنین سه کارگاه تخصصی با عنوان‌های «اینجا کرکره‌های بازار بالا می‌رود» ،«آفرینش ذهن برند۱و۲» و «ترجمان هویت برند در معماری» به ترتیب توسط علی مختاری، بهنودا... وردی و رضا فرشته‌خو در این همایش دو روزه برگزار شد.


ایجاد ارزش‌افزوده با امکانات موجود
pic۱
دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان در حاشیه برگزاری این همایش گفت: رسالت این انجمن آموزش کارکنان در جهت استفاده از ظرفیت‌های بالقوه در واحدهای صنعتی و ایجاد ارزش‌افزوده با امکانات موجود است که امیدواریم بتوانیم در این راستا موفق باشیم.
به گزارش ستاد خبری دومین همایش برندینگ، امیر مهدی مرادی مهم‌ترین اهداف برگزاری این همایش را، جلب توجه دولت‌مردان به اهمیت برند ملی و تلاش برای ارتقا جایگاه کشور دراقتصاد جهانی و کسب حمایت‌های دولتی برای حضور پررنگ این برندها به عنوان نماینده کشور در بازار جهانی، ایجاد زیربناهای فرهنگی لازم برای پایبندی صاحبان برند به مبانی اخلاقی و مسئولیت‌های اجتماعی، خلق برندهای ملی و منطقه‌ای و... عنوان کرد. مرادی با بیان اینکه در سال ۹۲ از ۲۱برند برتر استان تقدیر به عمل آمد، اظهار کرد: در این همایش از ده گروه کالایی برتر بر اساس مستندات ارائه‌شده و فرم‌های ارزیابی تکمیل شده توسط صاحبان برندها انتخاب «برندهای برتر» صورت گرفت.
مرادی با بیان اینکه سنگ بنای این همایش در کارگروه خارجی انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گذاشته شده است، ادامه داد:کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، دفتر برند اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی و سایر تشکل‌های وابسته به اتاق مشهد، انجمن مدیران صنایع را در برگزاری این همایش یاری نمودند.


معنویت؛ برند مشهد
معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهرداری مشهد که در روز دوم این همایش به ارائه مبحث «برندینگ شهری» می‌پرداخت، گفت:شهر و مدیریت شهری هم می‌تواند برندینگ را توسعه دهد.
محمد مهدی برادران اظهار کرد: برندینگ علاوه بر اینکه در حوزه صنعت،تجارت، و خدمات مورد بحث است شهر و مدیریت شهری را هم توسعه می دهد. وی فلسفه وجودی و هویت شهری مشهد را معنویت دانست و گفت: معنویت برند شهر مشهد است، اما باتوجه به ظرفیت‌های مختلف، مشهد می‌تواند برندهای دیگری هم داشته باشد. برادران افزود: باید چشم‌انداز شهر مشهد در افق ۱۴۰۴ در زمینه زیارتی‌، سیاحتی و مذهبی‌ ،اقتصاد، امنیت و فناوری‌های برتر ، مورد نظر قرار گیرد و مردم شهر و همه اجزای آن به این مسئله توجه داشته باشند.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهرداری مشهد گفت: برندینگ شهری فقط و فقط مخصوص شهر های بزرگ نیست و گاهی این برندینگ در شهرهای کوچک به خوبی دیده می‌شود. مانند شهرفیروزه یا شاندیز که گاهی این مسئله در آنجا از خود مشهد هم پررنگ‌تر می‎شود. وی تاکید کرد: تمام مسائل یک شهر می‌‍‌توانند در ساخت برند آن شهر موثر باشند. ما باید در صنایع غذایی، صنعت، حوزه علمی، فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان، شهری با هویتی متفاوت به وجود آوریم.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۸۰ درصد توریستی که به کشور وارد می‌شوند، به مشهد سفر می‌کنند، گفت: به همین دلیل علاوه بر زیارت حضرت رضا(ع)، موقعیت‌های تفریحی مانند پارک‌های آبی و رستوران‌های مختلف در شهر مشهد ایجاد شده است.


نیاز به تغییر برای صنعتی شدن
pic۲
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت که در مراسم اختتامیه دومین همایش برندینگ صحبت می‌کرد، گفت: برای صنعتی شدن نیاز به تغییر داریم و باید کارهای خود را مجددا مورد بررسی و بازنگری قرار دهیم.
راضیه علیرضایی ادامه داد: در گذشته نظر بر این بود که در راستای صنعتی شدن، فرآیندهای تولیدی را به شکل الکترونیک تبدیل کنیم. درحالی‌که اکنون در شرایطی هستیم که فرآیندهای اجرایی تجارت، ما را دچار اختلال کرده است که این کاستی‌ها یکی از موانع مهم برای صنعتی شدن هستند. وی خاطر نشان کرد: در بحث بازنگری اثرگذاری برندها در صنعت و تجارت باید یک بار به این موضوع فکر کنیم که صنعتی شدن در بخش‌های مختلف به چه معنی است؟وی اظهار کرد: ما برای صنعتی شدن نیازمند مقوله‌ای با ساختاری عاقلانه، عالمانه، منظم و مرتبط به هم متشکل از عوامل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستیم تا از تکنولوژی و دانش برای رفاه حال مردم و خودمان استفاده کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت گفت: وقتی ما برندی را معرفی می‌کنیم، به اندازه تکنولوژی که وارد کردیم خرج برند می کنیم گرچه این‌ها ارزشمند هستند اما در اثرگذاری آن در خدمات ، تجارت و صنعتی شدن نیز باید بازنگری صورت گیرد.علیرضایی اضافه کرد: صنعتی شدن فقط استفاده از علم مکانیک نیست، بلکه متشکل از علوم دیگری از جمله نقاشی ، علوم انسانی ،جامعه شناسی ،روانشناسی ،کامپیوتر و بازاریابی است. صنعتی شدن تلفیق علوم و فنون است و در این راه آن‌هایی موفق خواهند بود که در تلفیق علوم موفق‌تر عمل کنند .


تقدیر از برندهای برتر
همچنین شرکت‌های زعفران سحرخیز، نوین زعفران، سیمرغ، شاهسوند زرین، فرآورده‌های سیمان شرق، بنیان بتن، ساختمانی بین المللی مشهد سازه، خدمات بار هوایی سپید بال، ایمان تجارت روشن، نیان الکترونیک، اترک شیمی شرق، گلریز، چرم مشهد، چینی مقصود، گروه توسعه صنعتی آسیا و دنیز پایپ در پایان به عنوان برندهای برتر دومین همایش برندینگ معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.