علت تفاوت چند میلیونی ایمپلنتها چیست؟
قیمت ایمپلنتهایی که توسط پیامک یا در بعضی از مطبها تبلیغ میشود، تفاوت چند صد هزار تومانی تا چند میلیونی دارند بهراستی علت این تفاوت چیست؟ ایمپلنتهای ارزان چه قدر قابلاعتماد هستند؟ چه گروههایی از دندانپزشکان مجاز به انجام عمل ایمپلنت هستند؟ عوامل موفقیت در یک عمل ایمپلنت چیست؟ اینها بخشی از سوالاتی است که متخصصان ایمپلنتولوژی در نشست خبری انجمن ایمپلنتولوژی به آنها پاسخ دادهاند. به گزارش «ایسنا»، دکتر حسین بهنیا، رییس کمیته علمی انجمن ایمپلنتولوژی ایران نیز در این نشست گفت: بر اساس تقسیمبندی گروه تحقیقات بینالمللی ITI، ایمپلنتها در سه گروه ساده، پیشرفته و خیلی وسیع تقسیمبندی میشود که شناسایی گروه مورد درمان در طرح درمان موثر بوده و به آسیبزایی کمتر به بیمار منجر میشود.
قیمت ایمپلنتهایی که توسط پیامک یا در بعضی از مطبها تبلیغ میشود، تفاوت چند صد هزار تومانی تا چند میلیونی دارند بهراستی علت این تفاوت چیست؟ ایمپلنتهای ارزان چه قدر قابلاعتماد هستند؟ چه گروههایی از دندانپزشکان مجاز به انجام عمل ایمپلنت هستند؟ عوامل موفقیت در یک عمل ایمپلنت چیست؟ اینها بخشی از سوالاتی است که متخصصان ایمپلنتولوژی در نشست خبری انجمن ایمپلنتولوژی به آنها پاسخ دادهاند.
به گزارش «ایسنا»، دکتر حسین بهنیا، رییس کمیته علمی انجمن ایمپلنتولوژی ایران نیز در این نشست گفت: بر اساس تقسیمبندی گروه تحقیقات بینالمللی ITI، ایمپلنتها در سه گروه ساده، پیشرفته و خیلی وسیع تقسیمبندی میشود که شناسایی گروه مورد درمان در طرح درمان موثر بوده و به آسیبزایی کمتر به بیمار منجر میشود. همچنین پزشک با سنجش سطح خود میتواند در پذیرش یا عدم پذیرش بیمار دقت لازم را داشته باشد. وی تصریح کرد: یکی از مناطقی که بسیار حساس و مشکلزا است، منطقه زیبایی؛ یعنی شش تا هشت دندان جلوی فرد است که وقتی لبخند میزند نمایان میشود. استاد جراحی دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در صورت از دست رفتن دندانی از منطقه زیبایی جایگزین کردن آن باید با دقت بیشتری انجام شود و اگر استخوان آن منطقه تحلیل رفته باشد که احتمال این مشکل در سال اول بیدندانی بسیار زیاد است جایگزین کردن استخوان به خصوص در افرادی که در هنگام خنده لثههایشان نمایان میشود بسیار مهم است. به گفته رییس کمیته علمی انجمن ایمپلنتولوژی ایران، 30 درصد مردم دنیا در هنگام خنده، لبه لثهشان نمایان میشود که اهمیت جایگزین کردن
دندان در این منطقه را نمایان میکند.
بهنیا با اذعان به عوارض متعدد ایمپلنت در ایران و جهان، خاطرنشان کرد: عوارض ناشی از کمبود علم ایمپلنتولوژی است و اگر مساله و مشکلی در منطقه زیبایی پیش بیاید چون در دید همگان است حساسیت بیشتری خواهد داشت.
بهنیا افزود: اگر فردی بهداشت را خوب رعایت کند، بیماری ژنتیکی نداشته باشد، سیگاری نباشد و دیابت و قند غیرقابلکنترل هم نداشته باشد عمر ایمپلنت در دهان این فرد بسیار زیاد است. همچنین باید دقت داشته باشد که ضربه نامعقول به دندان وارد نکند و از عادات بد دندانی بپرهیزد. وی درباره علایم ایمپلنت موفق نیز گفت: اگر طبق علایم کلینیکی، ایمپلنت، لق نباشد، لثه اطراف به خونریزی دچار نشده باشد، ملتهب نباشد و چرک از لثه خارج نشود و فرد احساس درد نداشته باشد، میتوان گفت: این ایمپلنت موفق بوده است. رییس کمیته علمی انجمن ایمپلنتولوژی ایران افزود: ایمپلنت در فک بالا و پایین معمولا بعد از پنج سال ۹۸ درصد موفقیت نشان میدهد که هر چقدر سالها افزوده شود از درصد موفقیت تا حدی کاسته میشود؛ چرا که برای عمر ایمپلنت سال مطرح نمیشود و رعایت بهداشت و مسائل جانبی مهم است. وی درباره علت تفاوت قیمت ایمپلنتها گفت: قیمتهای ایمپلنت که توسط پیامک یا در بعضی از مطبها تبلیغ میشود و تفاوت چند صد هزار تومانی تا چند میلیونی را به دنبال دارد، میتواند، ناشی از تفاوت جنس و کیفیت و قیمت پایه ایمپلنت باشد. ما همه تلاش خود را به کار
میبریم تا به بیمار سرویس مناسب دهیم و از آسیب به بیمار چه به وسیله متخصص و چه غیرمتخصص جلوگیری کنیم.
رییس کمیته علمی انجمن ایمپلنتولوژی ایران تصریح کرد: مراجعات افراد از خارج کشور برای انجام ایمپلنت نشان میدهد که دستمزد در ایران پایین است و این افزایش قیمت ایمپلنت به واسطه افزایش وسایل و تجهیزات و قیمت دلار است.
بهنیا تصریح کرد: در کشوری مثل سوئد برای بیمار بیدندانی و برای فک پایین او بیمه هزینه چهار تا شش دندان را میدهد و این دندانها رایگان ایمپلنت میشود که یکی از برنامههای انجمن در آینده این است که با وزارت بهداشت همراه شود، تا بتوان قسمتی از هزینه ایمپلنت را تامین کند. وی به اختلاف قیمت ایمپلنت اشاره داشت و تصریح کرد: ایمپلنتهای معروف گران هستند و ایمپلنتهای مختلفی که امروز ارائه میشوند و شناختی روی آنها نیست، نمیتوانند قابلاعتماد باشند. وی در پایان افزود: ایمپلنت استاندارد بدون دستمزد پروتز، ریشه وتاج بالای دو میلیون تومان هزینه در بر دارد.
ارسال نظر