صادرات قارچ به روسیه نیازمند تخصیص یارانه حمل ونقل

دنیای اقتصاد: عضو هیات رییسه کمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس با بیان اینکه صادرات قارچ به روسیه نیازمند یارانه حمل و نقل هوایی است، گفت: صادرات قارچ باید دارای دو مولفه ی تدوام و نرخ ثابت باشد. اصغر سلیمی درباره صادرات قارچ به روسیه، تصریح کرد: برای صادرات بهینه قارچ به روسیه باید معیارهای بین المللی صادرات از قبیل بسته بندی و صنایع تبدیلی کاربردی درنظرگرفته و صادر شود؛ بنابراین برای اینکه محصول با نرخ مناسب در بازار صادراتی عرضه شود باید هزینه های جاری از قبیل حمل و نقل کاهش یابد. نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قارچ ایرانی قابلیت رقابت با قارچ های اروپایی و کشورهای عربی را دارد، یادآورشد: برای توسعه صادرات قارچ درفضای رقابتی باید نرخ محصول با نرخ بازار جهانی مغایرت داشته باشد تا بتوانیم با کشورهایی که صادرکننده محصول قارچ هستند رقابت اقتصادی بهینه انجام دهیم. وی با بیان اینکه برای صادرات بهینه قارچ باید تدوام و نرخ ثابت در دستور کار قرار بگیرد، یادآورشد: محصول قارچ باید در زمان مقرر و در فضای مناسب نگهداری و سپس صادر شود؛ زیرا این محصول اگر در دمای نامناسب قرار بگیرد با توجه به جنس محصول فاسد می شود.

سلیمی افزود: علاوه بر حمل ونقل هوایی برا ی صادرات قارچ ایرانی به کشورهای مختلف از جمله روسیه می توانیم شرایط حمل و نقل ریلی را با درنظرگرفتن واگن های تجهیز شده با سردخانه های تخصصی را با یک برنامه ریزی اصولی عملیاتی کنیم. عضوهیات رییسه مجلس با بیان اینکه افزایش تولید قارچ با وام های کم بهره برای فارغ التحصیلان کشاورزی امکان پذیر است، یادآورشد: برای توسعه تولیدات داخلی می توانیم علاوه برایجاد فرصت های اشتغال، زمینه افزایش تولید قارچ را نیز با تسهیلات کم بهره برای کشاورزان مهیا کنیم. عضو هیات رییسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با بیان اینکه برای صادرات هوایی محصولات کشاورزی به روسیه باید بر حسب میزان پرواز تهران- مسکو مورد بررسی قرار گیرد تا برمبنای تعداد پرواز میزان صادرات را برنامه ریزی کنیم، گفت: صادرات قارچ با حمل نقل هوایی نیازمند یارانه است. گفتنی است؛۵۰ هزار تن قارچ مازاد سال جاری برای ورود به کشور روسیه، نیازمند یارانه حمل و نقل هوایی است تا بتوانند با قارچ‌های سه دلاری لهستان و ترکیه رقابت کنند. عضو هیأت مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی با اعلام این خبر گفت: تولید قارچ براساس آمار و اطلاعات ارائه‌شده وزارت جهاد کشاورزی از ۳۴۰ واحد تولیدی در سال ۹۲ به ۴۴۰ واحد در سال ۹۳ و ۶۹۰ واحد در سال ۹۴ رسیده است که نشان‌دهنده افزایش تولید قارچ در سال‌های گذشته بوده است.

محمدحسن افشار افزود: همه ۶۹۰ واحد تولیدی اکنون بیش از ۲۰۰ تن در سال میانگین تولید دارند و مجوز و پروانه بهره‌برداری به آنها داده شده است. وی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود افزایش تولید، وضعیت بازار چندان رضایت‌بخش نیست و اکنون بسیاری از واحدها با ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند. افشار ادامه داد: هیأت تجاری ایرانی برای بازارسنجی کشورهای امارات متحده عربی، بحرین و قطر مطالعاتی میدانی انجام داد، بررسی‌ها نشان می‌دهد دبی سال گذشته تنها ۹ هزار تن، قطر پنج‌هزار تن و بحرین سه‌هزار تن قارچ وارد کرده‌اند؛ لذا کشورهای مذکور جذابیتی برای قارچ ایرانی ندارند. وی تصریح کرد: روسیه با بازار ۳۴۰ هزار تنی واردات قارچ، بزرگ‌ترین بازار منطقه را به خود اختصاص داده که ۱۹۵ هزار تن آن توسط کشور لهستان تأمین می‌شود. افشار یادآور شد: هرچند ترکیه نیز دستی بر آتش داشته و حجم کوچکی از قارچ مورد نیاز روسیه را تأمین می‌کند، اما از ‌آنجا که تولید قارچ این کشور یک‌چهارم تولید ایران است، تهدید قابل توجهی برای کشورمان نیست؛ لذا روسیه مناسب‌ترین گزینه برای صادرات قارچ ایران به‌شمار می‌رود.