ضعف اطلاعاتی رشـد راستـگراها
رئیس سازمان اطلاعات فرانسه از دولت این کشور خواسته است که منابع بیشتری برای نظارت بر گروههای راست افراطی در اختیار این سازمان قرار گیرد. پاتریک کالوار هشدار داده است که این کشور به علت شکاف عمیقی که پس از حملات تروریستی در آن بهوجود آمده، در آستانه یک جنگ داخلی قرار دارد. به گزارش وب سایت بریتبارت، کالوار که این سخنان را پشت درهای بسته در پاسخ به پرسشهای نمایندگان مجلس فرانسه در ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ بیان کرده بود، گفته بود که ترس او تنها از بالارفتن امکانات تخریبی تروریستها نیست؛ بلکه او از عواقب کارهای گروههای راست افراطی این کشور هم در هراس است.
رئیس سازمان اطلاعات فرانسه از دولت این کشور خواسته است که منابع بیشتری برای نظارت بر گروههای راست افراطی در اختیار این سازمان قرار گیرد. پاتریک کالوار هشدار داده است که این کشور به علت شکاف عمیقی که پس از حملات تروریستی در آن بهوجود آمده، در آستانه یک جنگ داخلی قرار دارد. به گزارش وب سایت بریتبارت، کالوار که این سخنان را پشت درهای بسته در پاسخ به پرسشهای نمایندگان مجلس فرانسه در ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ بیان کرده بود، گفته بود که ترس او تنها از بالارفتن امکانات تخریبی تروریستها نیست؛ بلکه او از عواقب کارهای گروههای راست افراطی این کشور هم در هراس است. نسخهای ازصورت جلسه این نشست این هفته در دسترس عموم قرار گرفته است.
کالوار گفته بود که ما به هیچ وجه نباید تسلیم تروریستها شویم: «من فکر میکنم ما علیه تروریستها پیروز خواهیم شد. هر چند من بیشتر نگران افراطیشدن جامعه و جنبشهایی که دارد در آن پا میگیرد هستم. این چیزی است که وقتی با همکاران اروپاییام حرف میزنم مرا بیشتر از هرچیزی نگران میکند. ما باید یک زمانی منابعی را برای مقابله با گروههای افراطی در نظر بگیریم چرا که رویارویی با آنها اجتنابناپذیر است.» وقتی از کالوار سوال شده بود که منظورش از «گروههای افراطی» چیست، وی پاسخ داده بود که گروههایی که به شدت راستگرا یا چپگرا هستند: «گروههای چپ افراطی هم دشواری دیگری هستند. ما شاهد یک رویارویی بین گروههای راست افراطی و دنیای اسلام خواهیم بود؛ دنیای اسلام، نه[تکفیری ها]» از این رونوشت اینطور برداشت میشود که کالوار پاسخ راستگرایان افراطی به افراطگرایان مسلمان را همانقدر خطرناک میداند که تروریسم را و حالا از دولت میخواهد که بهطور جدی برای مقابله با آنها کاری بکند. کالوار در ماه مه هم صحبتهایش را در کمیته دفاع ملی تکرار کرد. او گفته بود «تمام اروپا در خطر گسترش افکار افراطی قرار دارد.
بنابراین ما باید در کشور خود منابعی را برای زیر نظر گرفتن گروههای راستگرای افراطی که منتظر فرصتی برای مواجهه (با مسلمانان) هستند در نظر بگیریم.» کالوار میگوید که حملات تروریستی احتمالا باز هم اتفاق خواهند افتاد. بنابراین این بر عهده ماست که گروههایی را که منتظر این فرصتها برای تهدید جامعه و ایجاد تفرقه در آن هستند، مهار کنیم. البته رئیس سازمان اطلاعات فرانسه خطر تروریستها و افراطیون تکفیری را هم بسیار جدی میداند. او عقیده دارد که اگر آنها در حال حاضر از سلاحهای ابتدایی استفاده میکنند برای این است که امکان انتقال آنها به اروپا را ندارند. این مقام ارشد اطلاعاتی فرانسه هشدار داده که افراطیون، در آیندهای نزدیک، گروههایی را داخل اروپا تربیت خواهند کرد که بهطور جدی تهدیدی برای صلح جوامع به شمار خواهند رفت. با این حال این پرسش به وجود آمده است که فرانسه برای مقابله با تهدید افراطیون چه کارهایی انجام داده است. بهرغم اینکه در خبرها آمده است که فرانسه نیروهای ذخیره خود را برای خدمت فراخوانده است اما هنوز این انتقاد وجود دارد که پاریس در بخش اطلاعاتی به شدت ضعف دارد. هرچند آمریکا به فرانسه پیشنهاد همکاری اطلاعاتی داده است اما وجهه استقلالطلبانه این کشور هنوز اجازه نداده است تا آمریکا در کار پاریس دخالت بیش از حد داشته باشد، این در حالی است که فرانسه به شدت از ضعف اطلاعاتی رنج میبرد. در چند روز گذشته نگرانیهای امنیتی به سطح عمومی رسیده است. همین امر ممکن است نقطه آسیب دولت فرانسه شود و در انتخابات آتی راستگرایان از این موضوع بتوانند استفاده فراوانی کنند. در حال حاضر ماری لوپن، رهبر راستگرایان یکی از منتقدان جدی دولت در خصوص ضعف اطلاعاتی پاریس است. جریان لوپن قصد دارد تا با برجسته کردن این ضعف نفوذ خود را در بین ملیگراها و ناسیونالیستها افزایش دهد. خطر ملیگرایی با وقوع برگزیت دو چندان شده است.
ارسال نظر