«آتی» دیگر جذاب نیست؟
طیبه شهبازی عضو گروه بورس کالا تداوم کاهش قیمتها در بازار ارز و سکه که از پابرجایی خوشبینی معاملهگران از جو سیاسی و تا حدودی اقتصادی کشور نشات میگیرد، موجب شده تا با افت شدید نوسانات بازارها، بازار قراردادهای آتی سکه طلا، هرچه بیشتر شاهد ریزش تعداد معاملهگران فعال و افت چشمگیر حجم قراردادهای معامله شده باشد، به نحوی که در مقایسه حجم قراردادهای معامله شده سررسید دی این بازار، در دی ماه سال ۹۱ (۱۰۳۱۱ قرارداد) با دی ماه سال ۹۲ (۳۲۸۱ قرارداد)، شاهد افت ۷۰ درصدی هستیم. این در شرایطی است که بورس کالای ایران پیش از این بارها تلاش کرده تا جذابیت از دست رفته این بازار را با روشهای گوناگون بازگرداند.
طیبه شهبازی عضو گروه بورس کالا تداوم کاهش قیمتها در بازار ارز و سکه که از پابرجایی خوشبینی معاملهگران از جو سیاسی و تا حدودی اقتصادی کشور نشات میگیرد، موجب شده تا با افت شدید نوسانات بازارها، بازار قراردادهای آتی سکه طلا، هرچه بیشتر شاهد ریزش تعداد معاملهگران فعال و افت چشمگیر حجم قراردادهای معامله شده باشد، به نحوی که در مقایسه حجم قراردادهای معامله شده سررسید دی این بازار، در دی ماه سال 91 (10311 قرارداد) با دی ماه سال 92 (3281 قرارداد)، شاهد افت 70 درصدی هستیم.
این در شرایطی است که بورس کالای ایران پیش از این بارها تلاش کرده تا جذابیت از دست رفته این بازار را با روشهای گوناگون بازگرداند. از جمله اینکه وجه تضمین اضافی از دادوستدها حذف شد و از وجه تضمین اولیه نیز طی مراحلی کاسته شد. از طرفی تغییر سررسیدهای جاری به سررسیدهای دو ماهه هم نتوانست معاملهگران را به این بازار بازگرداند. حالا در جریان جدید ریزشها پس از نتایج خوب مذاکرات ژنو و آغاز لغو تحریمها بر ضد ایران، در کنار بازگشت حجم زیادی از پولهای بلوکه شده ایران به کشور، باز هم شاهد کاهش قیمت سکه نقدی هستیم به گونهای که بهای این سکه در هفته اخیر حباب منفی گرفت.ثبات نسبی بهای دلار و پیشبینی روزهای همراه با افت قیمت برای این ارز در کنار کاهش تدریجی قیمت سکه در حالی ادامه پیدا کرده که پیش از این در روزهای پایانی سال شاهد رونق بازارها بودیم، اما در حال حاضر پیشبینی افزایش قیمتها چندان قوی نیست، تا بتوان انتظار بازگشت روزهای پرهیجان به بازار معاملات آتی سکه را داشت
ارسال نظر