حکایت جیب خاکستری و خواستههای صورتی
«این به درد تو نمیخوره، برای دبیرستانیهاست»، «ولش کن جنسش خوب نیست»، «این اصلا فروشی نیست. . . آقا این فروشیه؟» به بازار بروید و در بین قفسه ها قدم بزنید، پدرها و مادرهایی را خواهید دید که با این جملات سعی در توجیه بچههایی دارند که با زاویه گردن ۴۵ درجه خیره به چهره پدر و مادر از آنها میخواهند تا خودکار، مداد یا مداد تراشی را که دوست دارند داشته باشند. آنها دوست دارند، اما والدین باید بخرند. شهریور نیمه شده و چیزی به بازگشایی مدارس نمانده است. دفترها، مدادها و کیفها پشت ویترین منتظرند تا انتخاب شوند و شوق کودکانه را برای رفتن به مدرسه نقش بزنند.
«این به درد تو نمیخوره، برای دبیرستانیهاست»، «ولش کن جنسش خوب نیست»، «این اصلا فروشی نیست... آقا این فروشیه؟» به بازار بروید و در بین قفسه ها قدم بزنید، پدرها و مادرهایی را خواهید دید که با این جملات سعی در توجیه بچههایی دارند که با زاویه گردن 45 درجه خیره به چهره پدر و مادر از آنها میخواهند تا خودکار، مداد یا مداد تراشی را که دوست دارند داشته باشند.
آنها دوست دارند، اما والدین باید بخرند. شهریور نیمه شده و چیزی به بازگشایی مدارس نمانده است. دفترها، مدادها و کیفها پشت ویترین منتظرند تا انتخاب شوند و شوق کودکانه را برای رفتن به مدرسه نقش بزنند. قیمتها اما انگار علامت خطر کنار جادهاند که چسبیدهاند به تراشها، به مدادها و پاککنها... .
جامدادی ۷ هزار تومانی آبی پارسال مهر امسال ۱۷ هزار تومان شده! مداد رنگی ۱۲ رنگ که سال گذشته ۳ هزار تومان خریده میشد امسال به ۱۰ هزار تومان رسیده! پشت ویترین نگاه میکنی دفتر ۸۰ برگ تام و جری ۳۰۰۰ تومان است! تا ۷ هزار و پانصد تومان هم دفترهای صد برگ برچسب قیمت خوردهاند. ارزانترین دفترها از ۶۰۰ تومان است تا هزارو ۵۰۰ تومان.
همین چند روز پیش قدس آنلاین از افزایش دوبرابری قیمت لوازمالتحریر خبر داده بود، با این حال رییس اتحادیه لوازم التحریر گفته است نرخ لوازم التحریر نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است. عباس هدایتیان با بیان اینکه ۱۳۰ غرفه از غرفههای نمایشگاه پاییزه به لوازمالتحریر اختصاص داده شده، اظهار کرده: غرفههای نمایشگاه پاییزه از ۱۳ شهریورماه تحویل غرفهداران داده میشود و به صورت رسمی هم از ۱۴ تا ۲۳ شهریور ماه غرفهداران مشغول به کار میشوند. در چهار نقطه تهران نمایشگاه پاییزه برگزار خواهد شد و طبق سنوات گذشته در پارک ارم، بوستان ولایت، حکیمیه و خاوران نمایشگاه پاییزه بیشتر مختص به عرضه لوازم مخصوص بازگشایی مدارس خواهد بود.
طی دو سال گذشته دفاتر دولتی در نمایشگاههای پاییزه ارائه نشده و دولت یارانهای هم بابت آن پرداخت نکرده، اما امسال دولت با قراردادی که با دو کارخانه دفترسازی داشته توانسته قیمتهای متعادلی را برای آن تعیین کند. به عنوان نمونه در این نمایشگاهها دفاتر معمولی از ۵۴۰ تا ۱۵۰۰ تومان به فروش میرسد و دفترهای فانتزی نیز بسته به نوع کاغذ، جلد و کیفیت از ۱۵۰۰ به بالا ارائه میشوند، همچنین خودکار معمولی نیز از ۳۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان به فروش میرسد.
مسوولان میگویند: امسال واردات لوازم التحریر کاهش داشته؛ این در حالی است که در سال گذشته ۹۵ درصد از لوازم التحریر مورد نیاز وارداتی بود، اما به گفته رییس اتحادیه لوازم التحریر امسال با فعال شدن ۲۰ درصد از کارخانههای تولید لوازم التحریر که بیشتر به تولید مداد میپردازند میزان وابستگی به تولیدات خارج کمتر شده و به حدود ۸۰ درصد رسیده است.
رییس اتحادیه لوازمالتحریر میگوید: از زمانی که واردات کالاهای اولویت ۱۰ ممنوع شد، نرخ لوازم التحریر نیز افزایشی شد و در مارکهای شناخته شده این افزایش چشمگیرتر بود. اما از سوی دیگر دستاندرکاران حوزه نوشت افزار میگویند: «تنها ۱۰درصد لوازم التحریر تولید داخل است». حالا وقتی تنها ۱۰ درصد از آنها تولید داخل باشد؛ یعنی بقیه وارداتی است، یعنی باید نرخ دلار و ارز را کنار آنها بگذاریم تا تخمین قیمت بزنیم. در این شرایط است که یک دانشآموز برای نشستن در کلاس درس از اول مهر ماه حداقل ۵۰۰ و حداکثر حدود ۲ میلیون تومان برای خانواده خود خرج میتراشد این بدون در نظر گرفتن هزینه سرویس، شهریه مدرسه و کمکهزینهها به مدارس دولتی است. در حالی که این رقم به طور میانگین است و احتمال دارد خانواده دانشآموزان در مقاطع تحصیلی بالاتر بهخصوص مقطع دبیرستان هزینههای بالاتری پرداخت کنند.
امسال هم مثل سالهای قبل بخشی از جامعه، دغدغه فرهنگی هم در بازار لوازمالتحریر داشتند. اتفاق جالب امسال حضور محصولات شکرستانی در بازار لوازمالتحریر است. دفترهای مشق شکرستان در ۲۴ طرح تولید شده و تقریبا از ۲۰ مرداد توزیع آن در بازار لوازمالتحریر آغاز شده است.
بنکداران این دفاتر را تهیه و میان فروشگاهها توزیع میکنند، امسال فقط دفترهای مشق توزیع میشود، اما تا پایان سال برخی لوازمالتحریر و تزئین اتاق کودک هم تولید و به بازار عرضه میشود. قیمتها همانند سایر لوازمالتحریری است که شرکتها دیگر تهیه کردهاند، اما کیفیت چاپ و کاغذ این دفترچههای شکرستان بالاتر از سایر محصولات مشابه است.
دفتر مشق، دفتر تحریر، دفتر آموزش زبان و دفتر یادداشت از جمله این اقلام است که در فاز نخست با همکاری شرکت آزاده، یکی از موسسات خصوصی، تولید شده است. هماکنون توزیع این اقلام در بازار تهران آغاز شده و به زودی در شهرستانها هم توزیع خواهد شد. توزیع دفتر «شکرستان» به گونهای انجام خواهد شد که خرید آن برای خانوادهها مشکل مالی ایجاد نمیکند و به صورتی تعیین شده است که بتواند با اقلام مشابه در بازار رقابت کند. علاقهمندان برای مشاهده طرحهای این نوشتافزارها میتوانند به نمایشگاهی که در حال حاضر در محل مصلای تهران برگزار میشود مراجعه کنند.
ارسال نظر