به این ۷ دلیل پاکسازی کبد را نادیده نگیرید!
بسیاری از عوامل در زندگی روزمره میتواند سلامت کبد را به خطر بیندازد؛ از مواد غذایی که میخوریم گرفته تا هوایی که تنفس میکنیم. پس به این ۷ دلیل، پاکسازی کبد را نادیده نگیرید. یکی از ابتداییترین اطلاعات درباره کبد این است که این عضو بدن حیاتیترین اندام برای پاک کردن سموم بدن، پاک کردن جریان خون، سنتز پروتئینها و کنترل فرآیندهای دیگر مانند سوختوساز بدن است. اگرچه کبد خود قادر به پاکسازی سموم بدن است اما بهدلیل افزایش عادات ناسالم زندگی، این قابلیت کبد ممکن است رفته رفته کم رنگتر شود.
بسیاری از عوامل در زندگی روزمره میتواند سلامت کبد را به خطر بیندازد؛ از مواد غذایی که میخوریم گرفته تا هوایی که تنفس میکنیم. پس به این ۷ دلیل، پاکسازی کبد را نادیده نگیرید. یکی از ابتداییترین اطلاعات درباره کبد این است که این عضو بدن حیاتیترین اندام برای پاک کردن سموم بدن، پاک کردن جریان خون، سنتز پروتئینها و کنترل فرآیندهای دیگر مانند سوختوساز بدن است. اگرچه کبد خود قادر به پاکسازی سموم بدن است اما بهدلیل افزایش عادات ناسالم زندگی، این قابلیت کبد ممکن است رفته رفته کم رنگتر شود. اینجاست که اختلالات و عوارض ناشی از عدم کارکرد مطلوب کبد از جمله نارسایی و سیروز کبدی، و در موارد پیشرفتهتر سرطان کبد خود را نشان میدهد. سمزدایی از کبد بهخاطر ۷ دلیل اساسی به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شود:
مصرف چربی و غذاهای فرآوری شده
غذاهای پردازش شده، حاوی مقادیر زیادی از چربیهای اشباع هستند. در این میان کبد نقش سوختوساز این چربیها را ایفا میکند اما وقتی میزان این چربیها بیش از حد باشد، این فعالیت کبد نیز متوقف میشود و فرد با اختلالات کبدی مانند کبد چرب و چاقی مواجه خواهد شد. برخی از مشکلسازترین غذاها برای کبد عبارت است از محصولات کنسرو، گوشتهای بستهبندی، گوشت سرخ شده و گوشت قرمز.
مصرف کربوهیدراتهای پردازش شده
مصرف بیش از حد این نوع کربوهیدراتها باعث افزایش سطح قند خون بهطور ناگهانی شده و کبد را برای از بین بردن قند خون بالا و ثبات قند خون، وادار به فعالیت بیشتر میکند. نوشیدنیهای بدون الکل، پاستا، نان سفید، شیرینی و انواع دسر، برای عملکرد کبد دردسرساز هستند.
تنفس در هوای آلوده
حتی اگر شما عادات غذایی خود را اصلاح کنید، باز هم ممکن است آلودگی هوا (که تقریبا در همه جا دیده میشود) مشکلاتی برای کبدتان ایجاد کند. مواد سمی در هوا، مواد شوینده شیمیایی و نیز مجاورت در کارخانههای صنعتی، تقریبا در همه جا هستند و راه فراری هم از آنها وجود ندارد.
اضافه وزن
افرادی که در صدد کاهش وزن خود هستند، نباید از کبد خود غافل شوند. هنگامی که مانعی بر سر راه عملکرد این ارگان مهم بدن قرار میگیرد، تقریبا تمام متابولیسم یا همان سوختوساز بدن کند و به نوعی مختل میشود. در حقیقت، اضافه وزن با میزان قند خون رابطه مستقیم دارد. این میزان بالای مواد قندی در خون، به جای آنکه تبدیل به انرژی شود، به شکل چربی در میآید و در قسمتهای مختلف بدن انباشته میشود.
کمبود مواد مغذی
اگر رژیم غذایی شما غنی از سبزیجات، میوه جات و حبوبات نیست شک نکنید که دیر یا زود دچار سوءتغذیه خواهید شد. کمبود ویتامین، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی مفید برای بدن، بر عملکرد کبد و دیگر ارگانهای بدن تاثیرات سوء میگذارد. ویتامین آ، ویتامین ب، ویتامین ای، اسید فولیک، کلسیم و آب برای حفظ عملکرد کبد ضروری است.
زیادهروی در مصرف داروهای شیمیایی و الکل
زیادهروی در مصرف اینگونه مواد، کبد را سمی میکند و در نتیجه اختلالات شدیدی در عملکرد آن رخ میدهد. در واقع آسیبهایی که مصرف الکل و مصرف خودسرانه داروها بر کبد وارد میکند، آنقدر شدید است که در نهایت یا منجر به سیروز کبدی یا سندروم حاد کبد چرب میشود.
سنگهای صفرا
سنگهای صفرا، رسوبهای جامدی هستند که درون کیسه صفرا و همچنین درون کبد شکل میگیرند. این سنگها اندازههای متفاوتی دارند؛ گاهی به اندازه یک ریزه شن هستند و گاهی شبیه به یک توپ گلف. اگر مراقب میزان کلسترول یا «بیلی روبین» خون خود نباشید، بدون شک باید منتظر شکلگیری این سنگها در بدن خود باشید. این سنگها باید به سرعت مداوا شوند، چرا که ممکن است بعضی از رگهای خونی را مسدود سازند، دردهای شدیدی به همراه داشته باشند و در نهایت عملکرد صحیح کبد را مختل سازند. علاوهبر این، پاکسازی بدن از سموم انباشته شده و نیز پاکسازی کبد، امکان شکلگیری این نوع از سنگها را کاهش میدهد. در میان داروهای تجویزی پزشکان درخصوص این مورد، میتوان به دمنوشها و اسموتیها و درمانهای ویژه دیگر اشاره کرد. درمانهایی که هدفشان سمزدایی کبد به بهترین شکل ممکن است.
ارسال نظر