استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مطرح کرد:
رایزنی برای جذب دومین خودروساز
دنیای اقتصاد، رها بخشایش- شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در اولین روز کاری هفته جاری درحالی برگزار شد که استاندار در این جلسه از رایزنیهای انجام شده با وزیر صنعت، معدن و تجارت برای راهاندازی خط تولید یکی از خودروهای پرتیراژ سایپا که در آینده تولید خواهد شد و نیز انتقال حسابهای ایرانخودرو خراسان رضوی به استان خبر داد. علیرضا رشیدیان با بیان اینکه درحال حاضر در خراسان رضوی فقط ایرانخودرو را داریم، به اهمیت ایجاد خط تولید سایپا در استان با توجه به ظرفیتهای موجود اشاره و اظهار کرد: در این زمینه مکاتباتی با وزیر صنعت داشتیم و این امر را از مدیریت سایپا نیز پیگیری کردهایم.
دنیای اقتصاد، رها بخشایش- شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در اولین روز کاری هفته جاری درحالی برگزار شد که استاندار در این جلسه از رایزنیهای انجام شده با وزیر صنعت، معدن و تجارت برای راهاندازی خط تولید یکی از خودروهای پرتیراژ سایپا که در آینده تولید خواهد شد و نیز انتقال حسابهای ایرانخودرو خراسان رضوی به استان خبر داد. علیرضا رشیدیان با بیان اینکه درحال حاضر در خراسان رضوی فقط ایرانخودرو را داریم، به اهمیت ایجاد خط تولید سایپا در استان با توجه به ظرفیتهای موجود اشاره و اظهار کرد: در این زمینه مکاتباتی با وزیر صنعت داشتیم و این امر را از مدیریت سایپا نیز پیگیری کردهایم. وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای استان در حوزه قطعهسازی و فعالیت ۳۲۰ واحد قطعهسازی، میتوانیم خط تولید خودروهای پرتیراژ سایپا را در خراسان رضوی داشته باشیم؛ این امر میتواند علاوه بر ایجاد رقابت بین ایرانخودرو و سایپا در استان، با توجه به نیازهای موجود در بازارهای همسایه زمینه صادرات و عرضه این تولیدات را در این بازارها فراهم کند. استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه به گفته وزیر صنعت برای ایجاد خط تولید سایپا رقابت جدی بین استانهای مختلف کشور وجود دارد، عنوان کرد: برای تحقق این امر و پیشی گرفتن از رقبا باید بیش از پیش ظرفیتهای بالقوه خود را به بالفعل تبدیل کنیم. رشیدیان همچنین در این جلسه با اشاره به انتقادات مطرح شده درخصوص ایجاد حسابهای مالی ایرانخودرو خراسان رضوی در خارج از این استان، از انتقال حسابهای ایرانخودرو خراسان رضوی به این استان خبر داد و تصریح کرد: وزیر صنعت نیز بر انتقال این حسابها به استان تأکید کرده است. وی با بیان اینکه مشهد بعد از تهران یکی از قطبهای تولید خودرو در کشور محسوب میشود، افزود: انتقال حسابهای ایرانخودرو به استان هم در تولیدکنندگان ایجاد انگیزه میکند و هم حسابهای درآمدی استان را افزایش میدهد.
تأمین منابع برای واردات شکر خام
یکیدیگر از دستورکارهای این جلسه بحث واردات شکر خام برای کارخانجات قند استان بود که رشیدیان دراینباره اظهار کرد: واحدهای تولید قند استان بهدلیل مشکلات موجود درزمینه تولید چغندرقند، نمیتوانند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند. وی اضافه کرد: با توجه به بازارهای خوبی که در کشورهای اطراف ما وجود دارد، واردات شکر خام، تصفیه، فرآوری و صادرات آن میتواند ظرفیت خوبی در این حوزه برای استان ایجاد کند. در این جلسه اعتبار ارزی موردنیاز برای واردات ۲۵۰ هزارتن شکر خام در سال اول، مبلغ ۲۶.۵ میلیون دلار و ۲۰ میلیارد تومان نیز هزینه حملونقل آن اعلام شد که رشیدیان دراینخصوص گفت: درصورتیکه بانکهای استان، منابع کافی برای تأمین این هزینه داشته باشند، اعتبار این طرح از استان تأمین میشود درغیر اینصورت برای تأمین آن با تهران مکاتبه میکنیم و شاید بتوان از صندوق توسعه ملی نیز ارز موردنیاز را تأمین کرد.
تفاوت آمار استانداری و بانکها در پرداخت تسهیلات
استاندار خراسان رضوی درحالی از پرداخت مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات ۱۶ هزار میلیارد تومانی به صنایع کوچک و متوسط استان توسط بانکها خبر داد که هفته گذشته در نشست خبری خود این رقم را ۱۴۰ میلیارد تومان اعلام کرده بود و در حاشیه جلسه شورای گفتوگو درخصوص این تفاوت آماری اینطور توضیح داد: شورای هماهنگی بانکها اعلام کرده که تاکنون ۱۸۰ میلیارد تومان از تسهیلات ۱۶ هزار میلیارد تومانی را در خراسان رضوی پرداخت کرده است؛ آماری که در سامانه بهینیاب ثبت شده مبلغ ۱۴۰ میلیارد تومان است و اختلاف ۴۰ میلیارد تومانی وجود دارد؛ امکان دارد بانکها به واحدهایی غیر از آنچه ما معرفی کردهایم تسهیلات پرداخت کردهاند که این مسأله در دست بررسی است و از نظر ما نیز اشکالی ندارد زیرا کمک بیشتری به واحدها خواهد شد.
کاهش رتبه ریسک اقتصاد ایران
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این جلسه با اشاره به موفقیتهای اقتصادی ایران در چند ماه اخیر، گشایش مبادلات بانکی بین ایران و کرهجنوبی، ایران و اگزیم بانک چین و نیز توافقات سهجانبه ایران، روسیه و ترکمنستان را ازجمله این موفقیتها برشمرد. غلامحسین شافعی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: براساس آمار اعلام شده در مردادماه ریسک اقتصادی در ایران از هفت به پنج کاهش یافت. احمد اثنیعشری، نایب رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در بخشی از این جلسه نرخ ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را بالا دانست و گفت: در دنیا این نرخ کمتر است و نرخهای بالا متعلق به کشورهای توسعهیافته است. حجتالاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس درخصوص اظهارات اثنیعشری اینطور گفت: مشکل ما در حوزه مالیات بر ارزش افزوده، ابزار است زیرا این مالیات از مردم اخذ میشود اما به جیب دولت نمیرود.
در حاشیه
رشیدیان در این جلسه از پیگیری نکردن مصوبات جلسات شورای گفتوگو انتقاد کرد و گفت: باید برای مصوبات این جلسه، مسئول پروژه مشخص شود؛ مسئولان مربوطه باید تا تاریخ تعیینشده، گزارش عملکرد ارائه بدهند.
ارسال نظر