امید به آینده مذاکرات
چهارمین دور مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ در حالی به پایان رسید که بنا به گفته عراقچی مذاکره کننده ارشد هستهای، پیشرفتخاصی که منجر به توافق در خصوص نگارش متن نهایی شود، حاصل نشد. هر چند رئیسجمهور ابراز امیدواری کرده که مذاکرات در نهایت به نتیجه خواهد رسید، اما ظاهرا اختلاف نظر در موضوعات مورد بحث به حدی است که طرفین ترجیح دادند بعد از ۳ روز رایزنی و گفتوگوهای فشرده، ادامه مذاکرات را به جلسات بعدی موکول کنند. گفته شده دو موضوع رآکتور آب سنگین اراک و تعداد سانتریفیوژهای فعال در ایران از مهمترین موضوعهای مورد اختلاف است.
چهارمین دور مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 در حالی به پایان رسید که بنا به گفته عراقچی مذاکره کننده ارشد هستهای، پیشرفتخاصی که منجر به توافق در خصوص نگارش متن نهایی شود، حاصل نشد.هر چند رئیسجمهور ابراز امیدواری کرده که مذاکرات در نهایت به نتیجه خواهد رسید، اما ظاهرا اختلاف نظر در موضوعات مورد بحث به حدی است که طرفین ترجیح دادند بعد از 3 روز رایزنی و گفتوگوهای فشرده، ادامه مذاکرات را به جلسات بعدی موکول کنند. گفته شده دو موضوع رآکتور آب سنگین اراک و تعداد سانتریفیوژهای فعال در ایران از مهمترین موضوعهای مورد اختلاف است. ظاهرا ایران پیشنهاد طراحی مجدد رآکتور تحقیقاتی اراک را مطرح کرده که بر اساس آن، سوخت رآکتور آب سنگین اراک از طریق اورانیوم با غنای پایین تامین میشود و همین مساله پتانسیل تولید پلوتونیوم که به تولید بمب کمک میکند را تا 80 درصد کاهش خواهد داد. کارشناسان غربی تلویحا گفتهاند که این طرح مورد قبول طرف مذاکرهکننده با ایران قرار خواهد گرفت، اما موضوع مهمتر، تعداد سانتریفیوژهایی است که سوخت هستهای تولید میکنند. واشنگتن به دنبال آن است که 19 هزار سانتریفیوژ نصب شده در ایران به 5 هزار دستگاه
کاهش یابد. ضمن آنکه بحث درباره برنامه های موشکی ایران یک بار دیگر در مذاکرات اخیر مطرح شده است. هرچند مخالفان توافق ژنو نسبت به عدم دستیابی به یک نتیجه مشخص ابراز شادمانی کردهاند، اما ظریف مرد کارکشته دیپلماسی کشورمان گفته که توافق امکانپذیر است، در صورتیکه تصاویر غلط از میان برود.براساس توافقات صورت گرفته میان دو طرف 30 تیر ماه، گام اول توافق ژنو به اتمام میرسد، اما چنانچه تا قبل از 30 تیر توافق نهایی صورت نگیرد، امکان تمدید آن تا 6 ماه دیگر پیشبینی شده است.
ارسال نظر