یک صفر کم
مجید حیدری
عضو گروه بانک و بیمه
در جریان بررسی لایحه قانون بانک مرکزی، که مورد بررسی هیات دولت قرار گرفت، یک تصمیم غافلگیرانه گرفته شد. بر این اساس، مصوب شد که واحد پول ایران از «ریال» به «تومان» تغییر یابد. این در حالی است که پیش از این در لایحه پیشنهادی بانک مرکزی، صحبتی از تغییر واحد صورت نگرفته بود. مطابق گزارشها، طی صحبتهای صورت گرفته میان اعضا و با پیشنهاد یکی از افراد حاضر در جلسه، این تصمیم با استقبال رئیسجمهوری مواجه شده است.
مجید حیدری
عضو گروه بانک و بیمه
در جریان بررسی لایحه قانون بانک مرکزی، که مورد بررسی هیات دولت قرار گرفت، یک تصمیم غافلگیرانه گرفته شد. بر این اساس، مصوب شد که واحد پول ایران از «ریال» به «تومان» تغییر یابد. این در حالی است که پیش از این در لایحه پیشنهادی بانک مرکزی، صحبتی از تغییر واحد صورت نگرفته بود. مطابق گزارشها، طی صحبتهای صورت گرفته میان اعضا و با پیشنهاد یکی از افراد حاضر در جلسه، این تصمیم با استقبال رئیسجمهوری مواجه شده است.البته هنوز، تا اجرایی شدن این تصمیم دو گام باقی مانده است، این تصمیم باید به تصویب نمایندگان مجلس برسد و از سوی دیگر، شورای نگهبان نیز آن را تایید کند.
پس از این تصمیم، ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، تاکید کرد که تغییر واحد پول ایران از «ریال» به «تومان» را اقدامی برای تسهیل نسبی مبادلات اقتصادی آحاد جامعه و انطباق با واقعیتهای موجود کشور تفسیر کرده است. اگرچه مسوولان معتقدند که حذف یک صفر از واحد پول ایران، با رفرم پولی (حذف سه تا چهار صفر) تفاوت دارد، اما به نظر میرسد که بخش قابلتوجهی از هزینههای این سیاست، مشترک خواهد بود. در جریان تغییر واحد پول ایران نیاز است که اسکناسهای موجود بهتدریج جمعآوری و امحا شود و جای خود را به اسکناسهای جدید با واحد تومان دهد. از سوی دیگر، باید رویههای حسابداری، جمعآوری آمارها و گزارشها و نرمافزارها نیز تغییر کند، همچنین هزینههای آموزش عمومی باید در نظر گرفته شود. با این تفاسیر، به نظر میرسد که سیاستگذار با حذف یک صفر، اکثر هزینههای رفرم پولی را خواهد داد، درحالیکه از مزایای این سیاست بهرهمند نخواهد شد
ارسال نظر