اوکراین، میدان نبرد شرق و غرب
حسین موسوی عضو گروه بینالملل اوکراین کشور مهمی است. اهمیت این کشور هم بیشتر به موقعیت ژئوپولتیک این کشور باز میگردد. کشوری که گذرگاه خط گازی به اروپا است و البته گاز اتحادیه اروپا را هم همیشه روسیه تامین میکند. از دست دادن این سرزمین برای بلوک شرق و غرب یک پیروزی قاطع به حساب میآید که از زمان پایان جنگ سرد به این سو «الاکلنگی» بین غرب و شرق تلوتلو خورده است. هنوز دیر زمانی از انقلاب نارنجی در این کشور نگذشته بود که با پیروزی مجدد یانوکوویچ این کشور دوباره به سمت روسیه متمایل شد. اوکراین برای روسها اهمیت استراتژیک بیشتری نسبت به سوریه دارد و هرگز حاضر به از دست دادن این کشور نخواهند شد.
حسین موسوی عضو گروه بینالملل اوکراین کشور مهمی است. اهمیت این کشور هم بیشتر به موقعیت ژئوپولتیک این کشور باز میگردد. کشوری که گذرگاه خط گازی به اروپا است و البته گاز اتحادیه اروپا را هم همیشه روسیه تامین میکند. از دست دادن این سرزمین برای بلوک شرق و غرب یک پیروزی قاطع به حساب میآید که از زمان پایان جنگ سرد به این سو «الاکلنگی» بین غرب و شرق تلوتلو خورده است. هنوز دیر زمانی از انقلاب نارنجی در این کشور نگذشته بود که با پیروزی مجدد یانوکوویچ این کشور دوباره به سمت روسیه متمایل شد. اوکراین برای روسها اهمیت استراتژیک بیشتری نسبت به سوریه دارد و هرگز حاضر به از دست دادن این کشور نخواهند شد. تحولاتی که همچون قطارهای سریعالسیر ژاپنی در اوکراین رخ داد کمتر ناظری میتوانست پیشبینی کند، که بانوی نارنجی از زندان آزاد شود. قدرت به دست متحد تیموشنکو بیافتد و رئیسجمهوری موقت این کشور نیز که وظیفه هدایت دولت انتقالی را بر عهده دارد قول داده است که سیاست اوکراین را دوباره در مسیر اتحادیه اروپا ریل گذاری کند. با این وجود اوکراینیها میدانند که نباید روسیه را بهطور کل از عرصه سیاست خود حذف کنند. اگر جنگ
سردی که بر سر اوکراین آغاز شده است ادامه پیدا کند، هیچیک از طرفین برنده این بازی نخواهند شد. سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در این زمینه به اوباما هشدار داده و خواستار تعامل با روسیه شده است. همه بازیگران صحنه سیاست اوکراین میدانند که روسیه حذفشدنی نیست، اما میتوان با یک دولت متعادل قدرت شرق و غرب را در این پهنه اروپایی «بالانس» کرد.
ارسال نظر