دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خبر داد:
معرفی ۱۱۱ واحد تولیدی به بانک برای دریافت تسهیلات
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- دهم تیر ماه و روز ملی صنعت و معدن بهانهای بود تا دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در نشستی میزبان اهالی رسانه باشد و گزارشی از وضعیت اقتصاد استان در حوزههای صنعت، معدن و تجارت ارائه کند. فیروز ابراهیمی در این نشست با اشاره به ثبتنام ۹۸۶ واحد تولیدی در سایت بهینیاب تا تاریخ هشتم تیر ماه، از معرفی ۱۱۱ واحد به بانک برای دریافت ۲۴۵ میلیارد تومان تسهیلات خبر داد و اظهار کرد: با این حال این ۱۸ درصد پاسخگوی نیاز صنعت در حال حاضر نیست؛ حاشیه سود صنعت به گونهای نیست که توان و تحمل پرداخت حتی این ۱۸ درصد را داشته باشد.
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- دهم تیر ماه و روز ملی صنعت و معدن بهانهای بود تا دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در نشستی میزبان اهالی رسانه باشد و گزارشی از وضعیت اقتصاد استان در حوزههای صنعت، معدن و تجارت ارائه کند. فیروز ابراهیمی در این نشست با اشاره به ثبتنام ۹۸۶ واحد تولیدی در سایت بهینیاب تا تاریخ هشتم تیر ماه، از معرفی ۱۱۱ واحد به بانک برای دریافت ۲۴۵ میلیارد تومان تسهیلات خبر داد و اظهار کرد: با این حال این ۱۸ درصد پاسخگوی نیاز صنعت در حال حاضر نیست؛ حاشیه سود صنعت به گونهای نیست که توان و تحمل پرداخت حتی این ۱۸ درصد را داشته باشد. وی به این نکته نیز اشاره کرد که تاکنون حتی یک ریال از تسهیلات ۱۶ هزار میلیارد تومانی دولت برای احیای صنایع به دست واحدهای تولیدی استان نرسیده است.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در پاسخ به سؤالی در خصوص تعداد واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل استان تصریح کرد: بین ارزیابی بخش خصوصی و دولتی در این زمینه تفاوت وجود دارد؛ با تکمیل ثبتنامها در سامانه بهینیاب میتوان آمار دقیقتری از وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی استان ارائه داد. ابراهیمی با بیان اینکه ۹۰ درصد واحدهای تولیدی استان متقاضی تأمین سرمایه در گردش هستند، افزود: اما طبق بررسیهای انجام شده تنها ۴۰ درصد این واحدها مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش دارند؛ باید به این نکته نیز توجه کرد که پرداخت تسهیلات به برخی واحدهای تولیدی تنها اتلاف منابع است زیرا تکنولوژی صنایع ما فرسوده است و همین امر باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات میشود و از طرفی تولیدات ما همسو با بازارهای جهانی نیست با این حال وزارت صنعت همچنان مجوزهای بیرویهای برای ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی صادر میکند.
نبود اراده برای کوچک کردن دولت
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در بخشی از این نشست دولتی بودن اقتصاد را یکی از مشکلات موجود برشمرد و عنوان کرد: دولت ارادهای برای کوچک کردن خود ندارد؛ در حال حاضر ۴۰ تا ۴۵ درصد گردش مالی اقتصاد کشور در حوزه وزارت صنعت است اما در این وزارتخانه هیچ برونسپاری صورت نگرفته است؛ دولت در برنامه ششم میتواند خود را ملزم به کوچک شدن کند و سالانه ۱۰ درصد از تصدی خود را در اقتصاد کاهش دهد؛ با توجه به اینکه کاهش درآمدهای نفتی دولت در وضعیت سختی است و میتواند با برونسپاری هزینههای خود را کاهش دهد. ابراهیمی همچنین از نظام مالیاتی موجود در کشور انتقاد کرد و نظام مالیاتی را مانعی برای توسعه صنعت و تجارت دانست و گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان و کارمندان بیشترین میزان مالیات را پرداخت میکنند و این در حالی است که اصناف با نقش ۳۳ درصدی در تولید ناخالص داخلی، تنها پنج درصد در درآمدهای مالیاتی سهم دارند و صنعت چهار برابر اصناف مالیات پرداخت میکند؛ همچنین قانون، صادرات غیرنفتی را از پرداخت مالیات معاف کرده اما اکنون صادرکننده هنگام خروج کالا باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند و طبق آییننامههای اجرایی پس از یک ماه این مبلغ را پس بگیرد با این حال کسی در خصوص چرایی پرداخت این رقم پاسخگو نیست زیرا بعدها به بهانههای مختلف این رقم اصلا برگشت داده نمیشود یا سرمایه بخش خصوصی ماهها در دست دولت باقی میماند.
فعالیت 5754 واحد صنعتی
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در بخشی از این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت خراسان رضوی در حوزههای صنعت، معدن و تجارت پرداخت و با اشاره به فعالیت ۵۷۵۴ واحد صنعتی در استان، اظهار کرد: هفت درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان وجود دارد که به لحاظ سرمایهگذاری پنج درصد و به لحاظ اشتغال هشت درصد کشور را به خود اختصاص داده است. وی با بیان اینکه خراسان رضوی بعد از استانهای تهران و اصفهان، رتبه سوم کشور را در تعداد پروانههای بهرهبرداری دارد، خاطرنشان کرد: این استان در سال گذشته به لحاظ تعداد واحدهای صنعتی جایگاه چهارم، به لحاظ سرمایهگذاری در این بخش رتبه هشتم و به لحاظ اشتغال جایگاه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است. ابراهیمی در خصوص وضعیت طرحهای صنعتی استان نیز خاطرنشان کرد: ۳۶۲ طرح استان پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد، ۳۸۲ طرح پیشرفت ۴۰ تا ۵۹ درصد، ۷۸۲ طرح پیشرفت ۱۰ تا ۳۹ درصد و بقیه نیز پیشرفت فیزیکی کمتر از ۹ درصد دارند. دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به صدور ۶۶۷ پروانه اکتشاف معدنی در استان تا پایان سال ۹۴، تصریح کرد: تا پایان سال گذشته ۴۹۹ گواهی کشف و ۷۶۴ پروانه بهرهبرداری صادر شده است. وی همچنین از کاهش ۵۳ درصدی صدور پروانه اکتشاف و کاهش ۴۴ درصدی گواهی کشف معدنی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ خبر داد و افزود: با این حال صدور پروانه بهرهبرداری سال گذشته ۶۲ درصد افزایش داشته است. وی با بیان اینکه ارزش صادرات استان در سال ۹۴ نسبت به سال قبل از آن، ۹ درصد کاهش داشته است، عنوان کرد: واردات استان نیز در این مدت ۳۳ درصد کاهش یافته است.
ارسال نظر