تکذیب حضوروزیر ارشاد در کنسرتی که تک خوان زن داشت
حاشیههای یک اجرا
لیلا رضایی هنوز از روی کار آمدن دولت جدید زمان زیادی نمیگذرد اما حرفهایی درباره صدای بانوان در عرصه موسیقی به گوش میرسد. توقعات هنرمندان از دولت جدید تا جایی پیش رفته که چندی پیش دبیر و سخنگوی خانه موسیقی در حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار آزادی صدای بانوان در عرصه موسیقی کشور شد! داریوش پیرنیاکان در روز جشن خانه موسیقی در حالی خواستار آزادی صدای زنان شد که اعضای هیاتمدیره این مرکز اعلام کردند که سخنرانی او در روز جشن نظرات شخصی بوده و مفاد آن سخنان قبلا به اطلاع هیچیک از اعضا نرسیده است.
لیلا رضایی هنوز از روی کار آمدن دولت جدید زمان زیادی نمیگذرد اما حرفهایی درباره صدای بانوان در عرصه موسیقی به گوش میرسد.
توقعات هنرمندان از دولت جدید تا جایی پیش رفته که چندی پیش دبیر و سخنگوی خانه موسیقی در حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار آزادی صدای بانوان در عرصه موسیقی کشور شد!
داریوش پیرنیاکان در روز جشن خانه موسیقی در حالی خواستار آزادی صدای زنان شد که اعضای هیاتمدیره این مرکز اعلام کردند که سخنرانی او در روز جشن نظرات شخصی بوده و مفاد آن سخنان قبلا به اطلاع هیچیک از اعضا نرسیده است. هرچند عدهای بر این باور بودند که در این جشن که در حضور مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد برگزار شد حرفهای منافی اعتقادات و ارزشهای اسلامی ایرانی و خلاف شرع زده شد.آنها این سخنان را عجیب دانستند و به دنبال واکنشی از سوی مسوولان بودند.
در ادامه خواسته داریوش پیرنیاکان علما و فقها وارد میدان شدندو نسبت به آن حرفها واکنش نشان دادند. در این بین حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی با انتقاد از جسور شدن برخی افراد و بیان اظهارات تامل برانگیز در خصوص درخواست صدور مجوز برای پخش صدای خوانندگان زن، گفت: عدهای آمدهاند و در مغالطهای آشکار گفتهاند که فقها دلیلی ندارند برای این که صدای زن نباید پخش شود و چرا علما و فقها میگویند خواننده زن نباشد؛ این طرز سخن گویی جسورانه سابقه ندارد.
این مرجع تقلید در ادامه گفت: افرادی که جسور شده و مدعی شدهاند که فقها دلیل خود را بر ممنوعیت پخش صدای خوانندگان زن بگویند، خبر ندارند که یک طلبه بیست سال درس میخواند تا به مرحله اول اجتهاد برسد و یک مرجع تقلید نیز سی یا چهل سال باید تلاش کند تا به این مرحله برسد، حال یک خواننده و نوازنده بیاید و از خود
فتوایی بدهد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی بیان کرد: ما در شرایطی که مشغول مذاکره با خارجیها هستیم، باید در داخل متحد باشیم و بدانیم ایجاد اختلاف در داخل در این شرایط به مصلحت کشور نیست. وزارت فرهنگ و ارشاد بداند تکرار این کارها سبب میشود مردم فاصله بگیرند.
چیزی از این ماجرا نگذشته بود که کنسرت گروه «ماه» که خوانندگی آن را بانوان به عهده دارند و در تالار وحدت برنامه اجرا میکردند به یکی از پرحاشیهترین کنسرتهای سال تبدیل شد.
شایعات بر این اساس بود که در این کنسرت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشته و در حضورش مهدیه محمدخانی یکی از خوانندگان گروه مجید درخشانی آهنگساز برجسته اقدام به تکخوانی کرده است. این خبر سرانجام با واکنش صریح وزیر ارشاد
مواجه شد.
در نامهای که از سوی بابک دربیگی مشاور وزیر در رسانهها منتشر شد آمده است: به دنبال درج مطلبی در رسانهها با عنوان «شایعه حضور وزیر ارشاد در مراسم تک خوانی زنان!» به آگاهی میرساند خبر مذکور به کلی عاری از صحت بوده و صرفا یک شایعه بیپایه و اساس است.
در ادامه این نامه نوشته شده است: وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در شب برگزاری کنسرت در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی حضور داشته و خبر شرکت ایشان در مراسم خانه فرهنگ ایران نوعی خبرسازی مجعول است.
بر همین اساس ضمن تاکید بر رعایت اصول اخلاق حرفهای ضرورت دارد آن رسانه قبل از انتشار هرگونه خبر از صحت و سقم آن آگاهی کامل پیدا کرده و از حاشیه سازی و دامن زدن به این قبیل موضوعات چالش برانگیز خودداری کند.
بعد از این نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تکخوانی زنان در کنسرتها گفت: من در این مورد قبلا هم گفتم که در مورد تکخوانی خانمها اتفاقنظر و اجماعی در بین آقایان مراجع وجود ندارد.
برخی از مراجع اعتقادشان این است که بحث درباره تکخوانی و جمعخوانی خانمها نیست، بحث این است که صدای آنها لهوی نباشد. برخی مراجع نظرشان این است که اگر مفسدهانگیز نباشد مشکلی
وجود ندارد.
ارسال نظر