۶ عادت افراد موفق چیست؟
- ۲۷ خرداد ۹۵
میترا فتحی
گروه درمانگر و مربی زندگی
info@mitrafathi. com
عادتهای ما رفتارهای ما را میسازند. به هر چیزی عادت کنیم طبق همان رفتارها و بنابراین، زندگیمان را شکل میدهیم. چرا برخی از مردم موفق هستند؟ و چطور میشود که برخی دیگر نمیتوانند به موفقیت دست یابند؟ صرفنظر از دلایل متعدد آن، در این مقاله میخواهیم ۶ امر مثبت، عملی و پر بازده را که افراد موفق نیز به آنها عادت دارند به شما آموزش دهیم. اما قبل از آن میخواهیم تعریف صحیحی از موفقیت را به شما ارائه کنیم:
موفقیت چیست؟
بسته به اهداف افراد، هر کسی میتواند تعریف شخصیای از موفقیت برای خود داشته باشد و البته، هیچیک از تعاریف اشتباه نیست.
میترا فتحی
گروه درمانگر و مربی زندگی
info@mitrafathi.com
عادتهای ما رفتارهای ما را میسازند. به هر چیزی عادت کنیم طبق همان رفتارها و بنابراین، زندگیمان را شکل میدهیم. چرا برخی از مردم موفق هستند؟ و چطور میشود که برخی دیگر نمیتوانند به موفقیت دست یابند؟ صرفنظر از دلایل متعدد آن، در این مقاله میخواهیم ۶ امر مثبت، عملی و پر بازده را که افراد موفق نیز به آنها عادت دارند به شما آموزش دهیم. اما قبل از آن میخواهیم تعریف صحیحی از موفقیت را به شما ارائه کنیم:
موفقیت چیست؟
بسته به اهداف افراد، هر کسی میتواند تعریف شخصیای از موفقیت برای خود داشته باشد و البته، هیچیک از تعاریف اشتباه نیست. برخی موفقیت را به پول فراوان میدانند، برخی به تحصیلات عالیه، برخی به سلامتی، برخی به داشتن دوستان خوب، برخی به داشتن خانواده خوب و... اما بهراستی موفقیت چیست و چه کسی موفق است؟
توصیه ما این است که موفقیت را محدود یا تک بعدی نکنید. موفقیت آن حالتی است که فرد هم در بعد حقیقت و کیفیت، و هم در بعد واقعیت و کمیت به سطح مطلوبی رسیده باشد که آرامش، شهامت، اعتماد به نفس، عزت نفس و رفاه کافی داشته باشد. موفقیت را نمیتوانیم محدود به یک هدف کوچک کنیم و همچنین، نمیتوانیم بگوییم که دستیابی به اهداف کوچک موفقیت محسوب نمیشوند. لازم به ذکر است که در این مقاله هر جا که صحبت از موفقیت میکنیم در حقیقت موفقیت در مفهوم صحیح خود، مدنظر ما است.
عادت شماره 1- افراد موفق هدف را با وسیله اشتباه نمیگیرند
افراد موفق ابتدا یک هدف جامع برای خود مشخص میکنند که در طی مسیر رسیدن به آن هدف، به اهداف مهم دیگر نیز برسند اما هیچگاه هیچیک از آن اهداف کوچک را با هدف اصلی اشتباه نمیگیرند. به عنوان مثال، فرض کنید که میخواهید موسسهای برای رشد سلامت جامعه برپا کنید تا با استفاده از آن بتوانید به مردم جامعه خود کمک کنید.
بنابراین، در این حالت هدف اصلی شما «کمک رسانی به مردم جامعه» است، بزرگترین وسیلهای که برای این هدف در نظر گرفتهاید «تاسیس یک موسسه» است و قطعا برای رسیدن به این هدف و تاسیس این وسیله نیاز به اهداف و وسایل کوچکتر نیز دارید. همچنین، واضح است که شما در خلال رسیدن به هدف برتر به پول زیادی نیز دست مییابید. اما آیا موسسه هدف اصلی شما است؟ آیا رسیدن به پول هدف اصلی شما است؟ آیا کار و تلاش زیاد هدف اصلی شما است؟ آیا ارتباط با افراد مهم هدف اصلی شما است؟ خیر!
هدف اصلی شما «خدمت رسانی به مردم جامعه» بوده و باقی موارد همگی وسایل رسیدن به این هدف.
آنچه افراد موفق را از دیگران متمایز میکند و موجب میشود تا زمان دستیابی به هدف اصلی دست از تلاش بر ندارند، این است که هیچوقت هدف اصلی خود را فراموش نمیکنند و آن هدف را با وسایل آن اشتباه نمیگیرند. افراد موفق تنها بر یک هدف متمرکز میشوند.
عادت شماره 2- افراد موفق میدانند که موفقیت آنها در گرو موفقیت و رشد دیگران است
یکی از مهمترین قوانین رسیدن به موفقیت «خالی کردن بخشی برای کمک به رشد دیگران» است. هستی در مقابل انحصار طلبی ما مقاومت میکند و در مقابل، قانونی دارد که طبق آن هر چه شادی، رشد و برکت را با سهیم شدن با دیگران به چرخه بیندازیم، برکت بیشتری نصیب خود ما میشود. افراد موفق میدانند که در راه موفقیت، مامور هستند که به جای نردبان ساختن از دیگران برای موفقیت خود، دست دیگران را نیز بگیرند و وسیلهای برای رشد آنها شوند. آنها خوب میدانند که رشد فرد، در گرو رشد جمع است.
عادت شماره 3- افراد موفق خود را درگیر حاشیه نمیکنند
شاید مردم عادی در زندگی خود و در مسیر رسیدن به اهدافشان خود را درگیر اتفاق و صحبتهای حاشیهای کنند اما افراد موفق میدانند که اولویت اول آنها هدف اصلیشان است. بنابراین، هرگز خود را درگیر اتفاقات یا صحبتهای حاشیهای نمیکنند و اگر هم درگیر شوند هر چه زودتر به مسیر اصلی باز میگردند. «اولویت بندی» یکی از مهمترین استراتژیهای افراد موفق است. پرداختن به حواشی انرژی و زمان انسان را میبلعد و مانع رسیدن به هدف میشود.
عادت شماره 4- افراد موفق هرگز زیر پای دیگران را خالی نمیکنند!
برای افراد موفق رسیدن به اهداف و موفقیت اهمیت دارد اما نه آنقدر که به خاطر آن حاضر به انجام هر کار نادرستی باشند. آنها میدانند که این مهم با تلاش، برنامهریزی مناسب و رفتارهای مناسب حاصل میشود، بنابراین، هرگز زمین زدن دیگران و تخریب آنها را وسیلهای برای موفقیت نمیدانند بلکه فقط در مسیر خود قدم بر میدارند و سعی میکنند سطح خود را از راه صحیح بالاتر ببرند.
عادت شماره 5- افراد موفق نه صرفا دعا میکنند و نه صرفا تلاش
حتما دیدهاید که برخی افراد برای رسیدن به اهدافشان دست به دعا بر میدارند و موفقیت خود را از خدا طلب میکنند، یا برخی رسیدن به هدف را در گرو تصویرسازی یا رویابافی میدانند، یا برخی همه چیز را وابسته به تلاش فردی خود میدانند. هر سه اشتباه است! زمانی میتوانید به موفقیت دست یابید که از هر سه راهکار در حد تعادل استفاده کنید.
تصویرسازی یا دعا کردن بدون تلاش فایدهای ندارد، و رسیدن به اهداف با تلاش صرف هم هیچ ضمانتی ندارد. افراد موفق هم رسیدن به هدف را از خدا درخواست میکنند، هم از تکنیک تصویرسازی استفاده میکنند، هم تلاش میکنند. البته خوب میدانند که تلاش هم راه و روش دارد و هر نوع تلاشی متضمن موفقیت نیست.
عادت شماره 6- افراد موفق از استراتژیهای صحیح استفاده میکنند
حتما دیدهاید که برخی افراد از صبح تا شب تلاش میکنند اما نتیجهای درخور تلاششان دریافت نمیکنند. سوال این افراد این است که چطور وقتی اینهمه تلاش میکنند باز هم به نقطه مطلوبی نمیرسند؟
افراد موفق میدانند که هر نوع تلاشی آنها را به موفقیت نمیرساند. آنها میدانند که مسیر رسیدن به موفقیت مستلزم استراتژیهای صحیح است. استراتژیهایی که تلاش مناسب جهت رسیدن به نتیجه مطلوب را تعیین میکنند. بنابراین آنها زمان و انرژی خود را بیهوده برای کارهای غیر ضروری یا نادرست تلف نمیکنند. این قانون به نام قانون ۲۰/ ۸۰ نیز معروف است. به اینصورت که افراد موفق بر این باورند که ۸۰ درصد نتایج تنها از ۲۰ درصد فعالیتها حاصل میشود. بنابراین، آن فعالیتهایی را انجام میدهند که بیشترین نتایج را به همراه دارد و باقی را دور میاندازند!
ارسال نظر