کاهش نرخ سود بانکی!؟
داستان کاهش نرخ سود بانکی دیگر تکراری شده است. در شرایطی که بازار سرمایه روزگار خوشی را سپری نمیکند، عدهای معتقدند که این امر بهدلیل به هم خوردن موازنه میان بازار پول و سرمایه است و همین باعث شده که مردم دیگر تمایلی به سرمایهگذاری در بورس نداشته باشند و پول خود را به بانکهایی منتقل کنند که سود تضمین شده بدون ریسک با قدرت نقدشوندگی بالا به آنها میدهد. از همین رو در هفتههای اخیر دوباره بحثهایی درخصوص کاهش نرخ سود با هدف خروج از رکود و حمایت از بورس مطرح شده است. وزیر اقتصاد هم در این باره گفته نرخ سود تسهیلات و سپردهها کاهش مییابد، ولی روند نرخ سود در آینده با آنچه در گذشته اتفاق افتاد، متفاوت خواهد بود.
داستان کاهش نرخ سود بانکی دیگر تکراری شده است. در شرایطی که بازار سرمایه روزگار خوشی را سپری نمیکند، عدهای معتقدند که این امر بهدلیل به هم خوردن موازنه میان بازار پول و سرمایه است و همین باعث شده که مردم دیگر تمایلی به سرمایهگذاری در بورس نداشته باشند و پول خود را به بانکهایی منتقل کنند که سود تضمین شده بدون ریسک با قدرت نقدشوندگی بالا به آنها میدهد. از همین رو در هفتههای اخیر دوباره بحثهایی درخصوص کاهش نرخ سود با هدف خروج از رکود و حمایت از بورس مطرح شده است. وزیر اقتصاد هم در این باره گفته نرخ سود تسهیلات و سپردهها کاهش مییابد، ولی روند نرخ سود در آینده با آنچه در گذشته اتفاق افتاد، متفاوت خواهد بود. با وجود تاکید شورای پول و اعتبار در جلسه ۲۱ آبانماه سال گذشته بر باقی ماندن نرخ سود بانکی به روال قبل، نرخ سود بانکها از اواسط زمستان گذشته، افزایش یافت و بانکها با اعمال شیوههای جدید به افزایش نرخ سود روی آوردند. این موضوع موجب شد تا بهعنوان مثال نرخ سود کوتاهمدت بانکها از ۷ درصد به سطح ۲۰ درصد افزایش یابد و در عین حال بانکها هم بتوانند سپردههای مردمی را دوباره جذب کنند. اما
حالا دوباره کاهش دستوری نرخ سود بانکی در حالی مطرح شده است که در ۸ سال گذشته دوبار در سالهای ۸۵ و ۹۰ با چنین هدفی نرخ سود بدون توجه به وضعیت نرخ تورم کاهش یافت و در تجربه اول بازار مسکن دچار جهش قیمتی شد و در تجربه دوم نیز بازار ارز با تلاطم روبهرو شد. در حال حاضر نرخهای سود پرداختی با آخرین نرخ تورم اعلام شده که نزدیک به ۳۵ درصد است، فاصله دارد و کاهش آن میتواند تبعاتی همانند تجربههای قبلی داشته باشد.
ارسال نظر