سقوط بیسابقه شاخص
همه چیز در بازار بورس خوب پیش میرفت اما اوایل هفته، بازار سرمایه که روند نزولی خود را کمی پیشتر آغاز کرده بود، ناگهان بهاین روند شدت داد و با افت دسته جمعی نمادها مواجه شد. به طوری که شاخص بورس تهران که میرفت قله ۹۰ هزار واحدی را فتح کند، به ناگهان روز یکشنبه بزرگترین افت تاریخی خود را رقم زد و با بیش از دو هزار واحد ریزش به کانال ۸۵ هزار واحدی بازگشت. شاخص بورس افت ۷/۲ درصدی را در شرایطی تجربه کرد که در تاریخ ۴۷ ساله بازار، این اولین بار بود که شاخص در یک روز ۲۳۸۸ واحد سقوط میکرد. قبل از این در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۹۰ شاخص بورس افتی ۵/۲ درصدی را تجربه کرده بود.
همه چیز در بازار بورس خوب پیش میرفت اما اوایل هفته، بازار سرمایه که روند نزولی خود را کمی پیشتر آغاز کرده بود، ناگهان بهاین روند شدت داد و با افت دسته جمعی نمادها مواجه شد. به طوری که شاخص بورس تهران که میرفت قله ۹۰ هزار واحدی را فتح کند، به ناگهان روز یکشنبه بزرگترین افت تاریخی خود را رقم زد و با بیش از دو هزار واحد ریزش به کانال ۸۵ هزار واحدی بازگشت.شاخص بورس افت ۷/۲ درصدی را در شرایطی تجربه کرد که در تاریخ ۴۷ ساله بازار، این اولین بار بود که شاخص در یک روز ۲۳۸۸ واحد سقوط میکرد. قبل از این در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۹۰ شاخص بورس افتی ۵/۲ درصدی را تجربه کرده بود. اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، چشمانداز مثبت آینده دوباره امید را به بازار سرمایه بازگرداند. اما انتشار شایعات در بازار سرمایه که فضای هیجانی شدیدی را میان سرمایهگذاران رقم زد موجب سقوط تاریخی شاخص در یک روز شد. هرچند بهدلیل اعلام خبر اجرایی شدن توافقنامه ژنو از ۳۰ دیماه، بورس هم به استقبال آرامش رفت اما تحلیلگران بازار شایعاتی در خصوص تغییرات مدیران بازار سرمایه، خروج منابع خاص از بازار و اخباری درخصوص نرخ خوراک
پتروشیمیها، بهره مالکانه حتی پولشویی را دلیل افت شدید شاخص میدانند. برخی کارشناسان هم واکنش بازار به شایعات را منطقی دانستند هرچند برخی دیگر معتقدند با توجه به پتانسیل سودآوری و وضعیت مناسب در برخی صنایع هیچ نگرانی از کاهش قیمت سهام شرکتها وجود ندارد و با توجه به ارائه گزارش ۹ ماهه شرکتها و برطرف شدن ابهامات اقتصادی، روند رو به رشد بازار تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر