شاخص ارزی صعودی شد
حمید عزیزی
عضو گروه بانک و بیمه
دلار با ورود به آخرین ماه تابستان شتاب افزایشی بیشتری به خود گرفت تا در کمتر از ۷ روز از سطح ۳ هزار و ۸۵۰ تومان عبور کند. شاخص ارزی که با بهای ۳ هزار و ۸۳۰ تومان وارد شهریورماه شده بود، روز پنجم ششمین ماه سال حتی در مقاطعی به محدوده ۳ هزار و ۸۷۰ تومان سرک کشید ولی در ادامه با تعدیل قیمت تا سطح ۳هزار ۸۵۰ تومان پایین آمد. از نظر فعالان، یکی از دلایلی که به افزایش بهای دلار کمک کرد، جدی شدن بحث رعایت نرخهای سود بانکی مصوب بود.
حمید عزیزی
عضو گروه بانک و بیمه
دلار با ورود به آخرین ماه تابستان شتاب افزایشی بیشتری به خود گرفت تا در کمتر از 7 روز از سطح 3 هزار و 850 تومان عبور کند. شاخص ارزی که با بهای 3 هزار و 830 تومان وارد شهریورماه شده بود، روز پنجم ششمین ماه سال حتی در مقاطعی به محدوده 3 هزار و 870 تومان سرک کشید ولی در ادامه با تعدیل قیمت تا سطح 3هزار 850 تومان پایین آمد. از نظر فعالان، یکی از دلایلی که به افزایش بهای دلار کمک کرد، جدی شدن بحث رعایت نرخهای سود بانکی مصوب بود.
به اعتقاد این عده، معاملهگران تصور میکنند در صورت وقوع چنین اتفاقی بخشی از سرمایهها از بانکها خارج و روانه بازار ارز شود. این در حالی است که جمعی دیگر از معاملهگران رشد شهریوری دلار را به موضوع نرخ سود بانکی مرتبط نمیدانستند و بیشتر تاکید بر تقاضای فصلی داشتند. به باور آنها، تقاضای زیارتی زائران اربعین در کنار بالا رفتن سفرهای خارجی در ماه انتهایی تابستان انتظارات افزایشی معاملهگران را تحتتاثیر قرار داده است. این دیدگاه در حالی از سوی این عده مطرح میشود که گروه زیادی از معاملهگران نقش بازارساز را در میزان نوسانات اثرگذار میدانند. به باور آنها، بازارساز در سال 96 از لحاظ فروش ارز با مشکل خاصی روبهرو نبوده و با عرضه مناسب زمینه مدیریت نوسانات را فراهم کرده است. در این فضا، باید دید عوامل نوسانساز افزایشی دلار میتوانند بر سمت عرضه غلبه و قیمت را وارد سطوح بالاتر کنند یا رشد آرام ماههای ابتدایی تابستان ادامه خواهد یافت و خبری از نوسانات بیشتر نخواهد بود.
ارسال نظر