گزارشی اختصاصی درباره نخستین آکادمی موسیقی ایرانی
هزار صدای متفاوت در صحنه
هانیه گرامی برنامه آکادمی هزار صدا یکی از برنامههای موفق موسیقی پاپ است که تاکنون سه جلسه از آن در فرهنگسرای ارسباران برگزار شده و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ضرورت برپایی چنین برنامهای در جامعه احساس میشد. همین استقبال مخاطبان نشان میدهد که تا چه اندازه آنها تمایل داشتند برنامهای با چنین رویکردی شکل بگیرد. از سویی دیگر موزیسینها و خوانندههای جوان هم به جایی نیاز داشتند تا هم کارهایشان را در معرض داوری قرار دهند و هم اینکه بهصورت حرفهای روی صحنه بروند. هزار صدا با ایده آرش نصیری شکل گرفت و برگزار شد.
هانیه گرامی برنامه آکادمی هزار صدا یکی از برنامههای موفق موسیقی پاپ است که تاکنون سه جلسه از آن در فرهنگسرای ارسباران برگزار شده و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ضرورت برپایی چنین برنامهای در جامعه احساس میشد.
همین استقبال مخاطبان نشان میدهد که تا چه اندازه آنها تمایل داشتند برنامهای با چنین رویکردی شکل بگیرد. از سویی دیگر موزیسینها و خوانندههای جوان هم به جایی نیاز داشتند تا هم کارهایشان را در معرض داوری قرار دهند و هم اینکه بهصورت حرفهای روی صحنه بروند. هزار صدا با ایده آرش نصیری شکل گرفت و برگزار شد.آنچه میخوانید درباره برپایی نخستین آکادمی موسیقی ایرانی است.
طراح، مدیر ومجری این برنامه آرش نصیری است که سالها سابقه خبرنگاری در حوزههای مختلف هنری به خصوص موسیقی را در کارنامه اش دارد. او درباره شکل گیری این برنامه میگوید: «از اول نظرم بود که خواننده، کار را به صورت زنده اجرا کند و بعد کار نهایی پخش شود تا هم توانایی اجرای زنده خواننده مشخص شود و هم تاثیر تنظیم خوب یا بد روی کار.»
اولین برنامه هزار صدا ساعت ۱۵ روز ۲۱ شهریورماه برگزار شد. در آن برنامه ازرستاک حلاج یکی از چهرههای خوب و جوان موسیقی پاپ دعوت شده بود تا در ابتدا و انتهای برنامه قطعاتی از کارهایش را به صورت زنده اجرا کند.این اتفاق تصمیم خوبی از سوی برگزار کننده برنامه بود و سالن آنقدر شلوغ شد که به جای سیصد نفر، ششصد نفر آمدند.
همان اولین برنامه مورد استقبال گسترده قرار گرفت و علیرضا ظریف به عنوان برنده نهایی انتخاب شد.
ظریف کاری از توحید کاظمی را اجرا کرد که روی شعری از علیرضا سلیمانی آهنگی ساخته شده بود و آن آهنگ و اجرا مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت و به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.
در اولین برنامه هزار صدا، عبدالجبار کاکایی و ابراهیم اسماعیلی کارشناسان ترانه بودند و مهرداد نصرتی کارشناس ملودی و تنظیم و مانی رهنما هم کارشناس آواز بود. کارشناسان اما کار امین قباد را به عنوان اجرای برگزیده انتخاب کردند.
استقبال از اولین برنامه باعث شد تا برای برنامه دوم بلیت فروشی انجام شود. این برنامه در روز ۱۸ مهرماه برگزار شد و استاد محمدعلی بهمنی و علیرضا بندری کارشناسان ترانه، پدرام کشتکار کارشناس ملودی و تنظیم و محمدرضا صادقی کارشناس آواز بودند. در این برنامه که فقط نظرسنجی مردمی ملاک انتخاب بود، رامین مدانلو به عنوان نفر برگزید انتخاب شد. در انتهای آن برنامه گروه راک مانوها چند آهنگ را اجرا کردند که استقبال مخاطبان را در پی داشت.
بخش مهم این برنامه انتقادات تند کارشناسان بود. نکته ای که باعث شد آرش نصیری در برنامه سوم هزار صداکه در عصر روز ۳۰ آبان ماه برگزار شد از کارشناسان خواهش کند با آثار جوانان شرکت کننده در برنامه پدرانه، دوستانه و برادرانه برخورد کنند.طبق برنامه قرار بود برنامه سوم هزار صدا روز ۱۶ آبان ماه برگزار شود اما به دلیل مصادف شدن با روز سوم محرم و به احترام این ایام قرار شد روز۳۰ آبان برگزار شود اما برنامه به اجرای قطعات عاشورایی اختصاص داشت.
دراین برنامه ناصر فیض، شاعر، ترانه سرا و عضو باسابقه شوراهای شعر صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارشناس ترانه، دکتر پیروز ارجمند، آهنگساز و مدیرمرکز موسیقی حوزه هنری کارشناس ملودی و تنظیم و امیرحسین مدرس، خواننده، شاعر، مجری و بازیگر نام آشنا کارشناس آواز بودند.
برنامه با پخش کلیپی از محمد حشمتی آغاز شد که به دلیل اجراهای فراوان در ایام محرم توانایی اجرای صحنهای نداشت. حشمتی در این کلیپ یک قطعه ترکی-فارسی زیبای عاشورایی را اجرا کرده بود و پس از آن، با سوال نصیری از کارشناسان، صحبت هایی در خصوص موسیقی عاشورایی بین کارشناسان در گرفت. پس از آن برنامه اصلی با اجرای علی عرب آغاز شد که صدای پرحجمش مورد توجه کارشناسان قرار گرفت. محمد فخیم، نیما نودهی و رامین عباسی اجراکنندگان بعدی بودند که کارهایشان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. پس از آن کلیپی از مهدی تفکری پخش شد که در آن آهنگ زیبایی از شایان کریمی را به زیبایی اجرا کرده بود. تفکری که خواننده و مدرس آواز سنتی است، یکی از شرکت کنندگان در برنامه بود، اما روز قبل از اجرا به خاطر درگذشت مادربزرگش به شهرستان رفته بود و کلیپ اجرایش در برنامه دستان، در این برنامه پخش و مورد تحلیل قرار گرفت.
رضا احمدی پس از آن برنامه اجرا کرد که به دلیل نزدیکی تنظیم آهنگش با فضاهای موسیقی عربی و ترکی مورد نقد و بررسی قرار گرفت. نفر بعدی که اجرا کرد بازیگر و خواننده جوان و خوش آتیه، شهاب مظفری بود که اجرای خوبش مورد توجه قرار گرفت. حسن ختام برنامه اجرای مهدی عبدلی بود. عبدلی که سال گذشته با اجرای قطعه عاشورایی معروف «بوی سیب» مطرح شده بود، دو قطعه را اجرا کرد که قطعه «حیدرترین» بهترین اجرای برنامه بود. این قطعه شعر زیبایی هم داشت که سروده خود مهدی عبدلی بود. این برنامه به خاطر ویژه بودن آن نظرسنجی مردمی و کارشناسی نداشت، اما به زعم بسیاری از کسانی که درهر سه برنامه حضور داشتند، بهترین برنامه هزارصدای برگزار شده بود. در برنامه آخر خوانندگان روی آهنگ ضبط شده در استودیو میخواندند و برنامه از ریتم اجرایی و کارشناسی خوبی
برخوردار بود.
بنابر آنچه در پایان برنامه اعلام شد، برنامه بعدی ۱۰۰۰صدا، در روز ۲۱ آذرماه برگزار میشود و ورود به آن برای عموم آزاد است. خوانندگان هم میتوانند، کارشان را به سایت برنامه ارسال کنند تا در صورت تایید اولیه، فرصت اجرای در برنامه را به دست آورند. این برنامه میتواند در معرفی چهرههای تازه به موسیقی موثر باشد و کم کم، با ورود و حضور تهیه کنندگان مطرح موسیقی در آن، محملی برای انتخاب و سرمایهگذاری روی آنها باشد. اتفاقی که در کشورهای با پیشینه فرهنگی و هنری زیاد میافتد و تاثیرات مثبتی هم دارد. این برنامه اولین برنامه در ایران است که به دنبال این هدف و معرفی چهرههای جوان و خوش آتیه است.
ارسال نظر