نشانههایی از پایان رکود مسکن
فرید قدیری دبیر گروه مسکن دو نشانه یکی در بازار بالادست مسکن و دیگری در صحنه معاملات مسکن ظاهر شده است که برخی کارشناسان با استناد به آن، از نزدیک بودن «پایان رکود» خبر میدهند. در بازار فرابورس - محلی که اوراق یا همان امتیاز تسهیلات خرید مسکن- خرید و فروش میشود، در چند روز گذشته حجم معاملات بیش از ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این بازار محلی است که متقاضیان مصرفی خرید مسکن قبل از هر نوع اقدام، ابتدا به آن مراجعه میکنند تا بتوانند بخشی از هزینه خرید آپارتمان را با دسترسی به وام بانکی، تامین کنند، بنابراین تحولات در بازار اوراق علامتی از آینده کوتاهمدت بازار مسکن است به این معنی که با افزایش تقاضا برای خرید اوراق، میتوان افزایش معاملات مسکن را پیش بینی کرد و با کاهش تقاضا، احتمال داد بازار ملک دوباره وارد رکود میشود.
فرید قدیری دبیر گروه مسکن دو نشانه یکی در بازار بالادست مسکن و دیگری در صحنه معاملات مسکن ظاهر شده است که برخی کارشناسان با استناد به آن، از نزدیک بودن «پایان رکود» خبر میدهند. در بازار فرابورس - محلی که اوراق یا همان امتیاز تسهیلات خرید مسکن- خرید و فروش میشود، در چند روز گذشته حجم معاملات بیش از 30 درصد افزایش پیدا کرده است.این بازار محلی است که متقاضیان مصرفی خرید مسکن قبل از هر نوع اقدام، ابتدا به آن مراجعه میکنند تا بتوانند بخشی از هزینه خرید آپارتمان را با دسترسی به وام بانکی، تامین کنند، بنابراین تحولات در بازار اوراق علامتی از آینده کوتاهمدت بازار مسکن است به این معنی که با افزایش تقاضا برای خرید اوراق، میتوان افزایش معاملات مسکن را پیش بینی کرد و با کاهش تقاضا، احتمال داد بازار ملک دوباره وارد رکود میشود. اکنون حجم مبادلات اوراق تسهیلات بانک مسکن به بیش از 5 هزار و 500 فقره در هفته رسیده است این به آن معنا است که در حال حاضر به همین تعداد، تقاضای موثر برای خرید مسکن در بازار وجود دارد.اگر این روند در ماه های آینده ادامه پیدا کند، رکود سال گذشته بازار مسکن تا نیمه امسال به انتها خواهد رسید.
نشانه دوم در این باره به حجم معاملات مسکن در سال 93 مربوط میشود که در تهران بیش از 30 درصد افزایش داشته است. دفتر اقتصاد مسکن با استناد به این آمار اعلام کرده است: بازار معاملات مسکن به انتهای رکود نزدیک شده است. از سوی دیگر تصمیمات شورای پول و اعتبار برای افزایش وام خرید مسکن نیز به تحریک تقاضای مصرفی در بازار و کوتاه شدن فاصله تا رونق خواهد انجامید.
ارسال نظر