موبایل‌های هوشمند این روزها محبوب‌ترین ابزار دیجیتال شخصی همه ما هستند و به همین دلیل اصلا نمی‌خواهیم آنها را از دست بدهیم یا گم کنیم. اتفاقی که حالا می‌توان گفت یک دغدغه عمومی است. به دلایل مختلف آگاهی از مکان تلفن همراه می‌تواند کمک بزرگی باشد. گاهی والدین نگران می‌توانند از محل کودکان خود آگاه شوند ‌یا دوستان همسفر که از یکدیگر جدا‌ شده‌اند، می‌توانند از موقعیت هم مطلع شوند. همچنین می‌توان مهم‌ترین علت نیاز به مکان‌یابی تلفن همراه، یافتن آن در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی دانست. امروزه به هردلیل اگر کاربری به دنبال مکان‌یابی یک گوشی هوشمند باشد، بر‌خلاف گذشته راه‌حل‌های زیادی پیش رو دارد که کار را برایش آسان کرده است. بنابراین اگر صاحب یک گوشی همراه اندروید هستید و GPS آن فعال است، روش‌های مکان‌یابی آن را در اینجا یاد بگیرید.

ردیابی به ‌وسیله Device Manager

فقط کافی است GPS گوشی هوشمند روشن باشد، به صفحه اینترنتی Find My Device مراجعه کنید تا محل کنونی گوشی را ببینید. برای این کار، باید ابتدا وارد اکانت کاربری در گوگل شوید و مجوزهای لازم این سرویس را تایید کنید تا اطلاعات مکانی گوشی هوشمند جمع‌آوری شود. نکته مهم اینکه فراموش نکنید پیش‌شرط این مرحله، ثبت اکانت گوگل روی گوشی است. پس هنگام خرید یک گوشی اندروید در مرحله اول جیمیل خود را در آن وارد کنید. پس از انجام این کار می‌توانید به‌وسیله نشانگر سبز کوچکی که می‌بینید؛ محل دقیق گوشی را روی نقشه گوگل (Google Maps) مشاهده کنید. سمت چپ نقشه سه گزینه در اختیار کاربران قرار داده شده است که می‌توانید از آنها استفاده کنید. این گزینه‌ها عبارتند از:

زنگ خوردن گوشی یا Play a sound: با انتخاب این گزینه حتی اگر تلفن‌ شما روی حالت بی‌صدا هم باشد، برای مدت ۵ دقیقه زنگ خواهد خورد.

قفل شدن یا Lock: اگر مطمئن هستید تلفن همراه خود را گم کرده‌اید، با انتخاب این گزینه می‌توانید آن را قفل کنید تا از اطلاعات آن سوء‌استفاده نشود.

پاک کردن یا Erase: اگر از پیدا کردن گوشی خود به‌طور کلی ناامید شده‌اید، نگران افشای اطلاعات شخصی‌ نباشید؛ چرا که با انتخاب این گزینه می‌توانید همه اطلاعات را برای همیشه پاک کنید.

یادتان باشد برای استفاده از گزینه‌های بالا در مواقع ضروری، بهتر است همیشه GPS گوشی را روشن کنید و اجازه‌های لازم را به این سرویس بدهید تا اطلاعات محلی که هم‌اکنون در آن هستید جمع‌آوری شود. همچنین گزینه قفل شدن (Lock) این امکان را می‌دهد تا پیغامی روی صفحه تلفن همراه نمایش داده شود یا شماره‌ مورد نظر خود را وارد کنید تا یابنده برای هماهنگی با آن تماس بگیرد. با استفاده از صفحه Find Your Phone، گزینه‌های بیشتری برای پیدا کردن دستگاه اندروید‌ خود در اختیار خواهید داشت. در این صفحه می‌توانید تمام دستگاه‌هایی را که با اکانت گوگل خود به آن وارد شده‌اید، مشاهده کنید و به‌ راحتی تبلت یا تلفن همراهی را که می‌خواهید از محل کنونی آن مطلع شوید، از لیست انتخاب کنید. در این صفحه از گزینه‌های زیر استفاده کنید: چک کردن تغییرات امنیتی که اخیرا رخ داده است (Check recent security events): این گزینه تاریخچه‌ای از تغییرات و درخواست‌های ریست پسورد را نشان می‌دهد.

قفل کردن تلفن همراه (Lock your phone): با استفاده از این گزینه می‌توانید خیلی سریع تلفن همراه را قفل کنید تا کسی به آن دسترسی نداشته باشد، همچنین محل تلفن را روی نقشه مشاهده کنید. تلاش برای تماس گرفتن با تلفن همراه (Try calling your phone): اگر شماره همراه را فراموش کرده‌اید، این گزینه امکان می‌دهد که به لیست مخاطبان‌ گوشی دست پیدا کنید یا از طریق Hangout به گوشی‌ زنگ بزنید. خارج شدن از اکانت گوگل (Sign out of Google on your phone): با استفاده از این گزینه از اکانت کاربری گوگل دستگاه اندرویدی که گم کرده‌اید، خارج خواهید شد. پاک کردن اطلاعات (Erase your phone): با استفاده از این گزینه به‌سرعت همه اطلاعات گوشی همراه را می‌توانید پاک کنید.

قفل

توسط گزینه قفل کردن می‌توانید به کسی که گوشی را پیدا کرده است؛ این امکان را بدهید با شماره‌ای که وارد کرده‌اید تماس بگیرد. همچنین می‌توان یک پیام سفارشی روی صفحه نمایش گوشی به نمایش درآورد. کافی است که یابنده گوشی روی دکمه سبز روی صفحه نمایش کلیک کند؛ تا با شماره‌ای که وارد کرده‌اید تماس گرفته شود. به یاد داشته باشید که گزینه پاک کردن اطلاعات (Erase your Device) همه اطلاعاتی را که گوگل به آن دسترسی دارد، پاک خواهد کرد؛ البته ممکن است گوگل نتواند محتوای حافظه‌های جانبی را پاک کند. مهم است بدانید با انتخاب این گزینه اطلاعات اکانت گوگل هم پاک خواهد شد، بنابراین، پس از این انتخاب دیگر به گزینه‌های معرفی‌شده در بالا دسترسی نخواهید داشت.

مکان‌یابی آی‌فون به‌وسیله گوشی‌ اندروید

اگر با یک گوشی اندروید به صفحه iCloud برای پیدا کردن محل کنونی آی‌فون‌ مراجعه کنید، با این پیغام روبه‌رو خواهید شد: «مرورگر شما هم‌اکنون از سوی این وب‌سایت پشتیبانی نمی‌شود.» این روشی است که اپل با کاربران اندروید برخورد می‌کند؛ اما می‌توانید با کلیک روی آیکون منو و گزینه‌ Request desktop site در لیست بازشده، به وب‌سایت و صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کنید. با ورود به اکانت iCloud می‌توانید محل کنونی آی‌فون را روی نقشه مشاهده کنید، به یاد داشته باشید برای استفاده از این سرویس باید GPS روی آی‌فون فعال باشد و گزینه پیدا کردن آی‌فون من (Find My iPhone) را روی آی‌فون‌ فعال شده باشد.

مکان‌یابی تلفن‌ هوشمند با دیگر اپلیکیشن‌ها

همیشه این‌گونه نیست که به دنبال گوشی همراه خودتان باشید، شاید بخواهید از محل کنونی خانواده یا دوستان‌ مطلع شوید. نکته‌ حائز اهمیت ناتوانی نرم‌افزار دیگر برای مکان‌یابی دوستان شما است، مگر اینکه آنها این اپلیکیشن‌ها را قبلا روی گوشی هوشمند خود نصب کرده باشند تا اقدام به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی خود کنند.

اشتراک‌گذاری مکان کاربران روی نقشه‌های گوگل

یک راه‌حل دیگر برای مکان‌یابی کاربران به ‌وسیله خانواده و دوستان، استفاده از اشتراک‌گذاری مکان روی نقشه‌های گوگل (Google Map) است. این قابلیت تقریبا جدید، با کلیک روی منو در نقشه گوگل و انتخاب گزینه‌ اشتراک‌گذاری مکان (Share location) فعال می‌شود.