چرا باید موسیقی گوش کنیم؟
امیررضا کاردار طهران
کارشناس موسیقی
نوع موسیقی مهم نیست. هر نوع موسیقی که باشد بر زندگی تاثیرگذار است. هم بر زندگی و هم بر سلامتی انسانها نتایج مثبتی دارد. این گفته ما نیست، پژوهشگران در نتایج خود به این نظریه رسیدهاند.
۱. گوش دادن به موسیقی استرستان راکاهش میدهد
بسیاری از ما وقتیکه خسته هستیم و یا در حالت فشار روحی قرار داریم مستقیما به سمت موسیقی آرامش بخش میرویم. فقط ما نیستیم که اینچنین فکر میکنیم. تحقیقات قابل توجهی این قضیه را عنوان کرده است.
امیررضا کاردار طهران
کارشناس موسیقی
نوع موسیقی مهم نیست. هر نوع موسیقی که باشد بر زندگی تاثیرگذار است. هم بر زندگی و هم بر سلامتی انسانها نتایج مثبتی دارد. این گفته ما نیست، پژوهشگران در نتایج خود به این نظریه رسیدهاند.
۱. گوش دادن به موسیقی استرستان راکاهش میدهد
بسیاری از ما وقتیکه خسته هستیم و یا در حالت فشار روحی قرار داریم مستقیما به سمت موسیقی آرامش بخش میرویم. فقط ما نیستیم که اینچنین فکر میکنیم. تحقیقات قابل توجهی این قضیه را عنوان کرده است. بطور خاص، موسیقی کلاسیک آرام و آهسته برای داشتن تاثیر بیشتر پیشنهاد میشود. اگر برای مقابله با استرستان اوقات سختی دارید، تهیه لیستی از آهنگهای کلاسیک مناسب میتواند ایده خوبی باشد و یا گوش دادن به موسیقیهای آرامش بخش را امتحان کنید. یا موسیقی فیلمهای کلاسیک. براساس مطالعات انجام شده این نوع موسیقی، اثرات قویتری در کاهش اضطراب به نسبت داروهای ضد اضطراب دارد.
۲. گوش دادن به موسیقی آستانه تحملتان را بالا میبرد
آیا شاغل هستید؟ آیا احساس میکنید وقتیکه به موسیقی گوش میکنید کارهایتان را بهتر انجام میدهید؟ شاید عجیب بهنظر برسد، در واقع تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده و بهاندازه کافی موثق است. مطالعات نشان داده که موسیقی میتواند استقامت بدن را تا میزان ۱۵% افزایش بدهد. بنابراین اگر همیشه احساس میکردید که وقتی به موسیقی گوش میدهید تواناییتان در انجام کاری افزایش پیدا کرده، حق با شما بوده است.
۳. موسیقی باعث سلامتی شما است
برخی تحقیقات ثابت کرده است که مزایای سلامتی قابل سنجشی در گوش دادن به موسیقی وجود دارد. گوش دادن به موسیقی باعث آزاد سازی دوپامین میشود و اغلب اثر شیمیایی لذت بخشی مانند غذا خوردن تولید میکند. اگر رژیم لاغری دارید این میتواند برایتان خبر خوبی باشد! میتوانید همان تجربه لذت خوردن غذاهای مورد علاقه تان را با غرق شدن در موسیقی مورد علاقهتان تجربه کنید. آن هم بدون داشتن هیچ پیامد منفی بهداشتی.
۴. شرکت در گروه موسیقی باعث میشود شادتر شوید
آیا تابهحال دقت کردهاید افرادی که در یک گروه کر با هم مشارکت دارند بیش از حد خوشحال هستند؟ خوب، این فقط نظر شما نیست. علم در واقع توضیح میدهد که چه چیزی باعث میشود این نوازندگان تا این حد خوشحال باشند و بهترین بخش آن این است که حتی اکثر غریب به اتفاق خوانندگان همان اثرات مثبت را تجربه کردهاند. این برای شما چه معنی می تواند داشته باشد؟ امیدوارم مرتبه بعد که فرصت آواز خواندن در گروهی را داشتید، فارغ از اینکه نگران باشید چطور بنظر خواهید رسید این موضوع را تجربه کنید. مطالعهای دیگر اثبات کرده است که آواز خواندن با هم رابطهها را گسترش می دهد. نگران نباشید. اگر احساس میکنید که بیش از حد خجالتی هستید میتوانید زیر دوش حمام آواز بخوانید. فقط مطمئن شوید که اینکار را کمی بیشتر انجام میدهید.
۵. نواختن موسیقی در کودکی باعث میشود در آینده موفقتر شوید
تحقیقات نشان میدهد که ارتباط معناداری بین یادگیری نواختن موسیقی در دوران کودکی و موفق شدن در مراحل بعدی زندگی وجود دارد. بنابراین اگر از دست پدر و مادرتان ناراحت بودید که شما را مجبور کردند ویلون بنوازید -یا مثل من تنبک- باید از آنها سپاسگزار باشید. من از مادرم متشکرم.
۶. موسیقی باعث میشود باهوشتر شوید
بهعنوان یک بزرگسال دلگیر نشوید که چرا در دوران کودکیتان نواختن موسیقی را یاد نگرفتید. یک ساز انتخاب کنید و در آن مهارت پیدا کنید. تحقیقات نشان میدهد که اینکار میتواند ضریب هوشیتان را تا ۷ درصد افزایش دهد. اما اجازه بدهیم با این قضیه روبرو بشویم: ارزش اجتماعی تعریف شدهای برای کسانی که با نواختن یک آلت موسیقی آشنایی دارند در اجتماع وجود دارد و نکته دیگر اینکه تسلط در نواختن یک ساز بسیار تجربه منحصر بهفرد و لذت بخشی است!
۷. موسیقی حافظهتان را تقویت می کند
بخش جالب تحقیقات این است که موسیقی باعث میشود مغزتان در زمینههای مختلف توسعه پیدا کند. یکی از مهمترین آن بخشها خود حافظه است. بنابراین اگر با حافظه بد خودتان مشکل دارید نواختن یک آلت موسیقی چیزی است که باید در نظر بگیرید. بهنظر میرسد موسیقی کلاسیک بزرگترین برنده این پژوهش باشد. اگر تابحال در این مورد اقدامی صورت ندادهاید شاید زمان آن رسیده باشد که شروع به کاوش در مورد برخی از این ابزارهای موسیقی بکنید. اینکه چرا موسیقی چنین تاثیر عمیقی بهروی ما میگذارد شرح داده شد. بر این اساس خیلی سخت است که با این واقعیت مخالفت کنید که اگر موسیقی وارد زندگیتان شود، زندگیتان بهتر نخواهد شد.
ارسال نظر