هفته گذشته ترامپ بالاخره در میان خبرنگاران ظاهر شد و دست از توییت کردن مطالب برای پاسخگویی برداشت. پیشتر این انتقاد وجود داشت که ترامپ به جای حضور در برابر خبرنگاران، پرسش‌ها را از طریق توییت‌کردن پاسخ می‌دهد، اما این طلسم هفته قبل شکسته شد و وی برای بار نخست در برابر خبرنگاران قرار گرفت؛ اما این حضور چندان بی‌حاشیه هم نبود. او در این کنفرانس با خبرنگار سی‌ان‌ان «بگومگو» کرد تا نشان دهد همچنان رابطه خوبی با رسانه‌ها به‌ویژه رسانه‌های منتقد خود ندارد و اجازه نداد در این روز، خبرنگار این شبکه تلویزیونی پرسش خود را مطرح کند.

با این وجود رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پس از تاخیری طولانی بالاخره اولین کنفرانس مطبوعاتی خود را برگزار کرد. به گزارش نیویورک‌تایمز ترامپ در نخستین کنفرانس خبری خود در ۱۶۷ روز گذشته با بیان اینکه احتمال می‌دهد روس‌ها پشت پرده حمله‌های اخیر به سامانه‌های حزب دموکرات بوده باشند، از عملکرد نهادهای اطلاعاتی در حفظ گزارش‌های محرمانه انتقاد کرد. ترامپ گفت که در حمله‌های سایبری اخیر اسامی و اطلاعات متعلق به حساب‌های (بانکی) ۲۲ میلیون آمریکایی لو رفته اما توجهی به آن نشده است. وی ادامه داد که احتمال می‌دهد چین پشت پرده این حمله سایبری باشد. ترامپ با بیان اینکه نهادهای آمریکایی بارها از جانب دیگر کشورها هم هدف حمله قرار گرفته بودند، تاکید کرد که این ضعف سامانه‌های کمیته ملی حزب دموکرات بوده که نتوانسته مانع ورود هکرها شود. اشاره ترامپ به ماجرای افشای ای میل‌های مقام‌های ارشد حزب دموکرات ازسوی پایگاه اینترنتی ویکی‌لیکس است که در ماه ژوئیه و درست پیش از همایش ملی این حزب برای اعلام نامزدی «هیلاری کلینتون» رخ داد. ای میل‌های منتشر شده نشان می‌داد که مقام‌های کمیته ملی دموکرات گرچه وظیفه داشتند تا در جریان رقابت‌های مقدماتی و درون حزبی، بی‌طرفانه رفتار کنند، اما از همان ابتدای رقابت‌ها علیه سناتور «برنی سندرز» نامزد رقیب کلینتون دسیسه می‌کردند.

افرادی گزارش‌های محرمانه را به رسانه‌ها لو می‌دهند

رئیس‌جمهوری منتخب در جریان کنفرانس خبری خود به گزارش اخیر شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» و تارنمای خبری «بازفید» که ادعا می‌کند مسکو اطلاعاتی رسواکننده در زمینه شخصی و مالی از او در اختیار دارد، اشاره و تاکید کرد که اسناد ۳۵ صفحه‌ای منتشر شده در این رابطه دروغ و براساس اطلاعات ساختگی است. وی تاکید کرد که گزارش‌های محرمانه وی با نهادهای امنیتی و اطلاعاتی، نباید تحت هیچ شرایطی به رسانه‌ها راه پیدا کند و او مطمئن است که افرادی که این اطلاعات را لو می‌دهند، در حلقه مشاوران او نیستند. ترامپ با لحنی طعنه‌آمیز گفت که اگر انتشار گزارش‌های محرمانه کار مقام‌های اطلاعاتی باشد، لکه سیاهی در کارنامه آنها خواهد بود. وی ادامه داد که اگر روسیه اطلاعاتی از وی و نیز حزب جمهوری‌خواه در اختیار داشت، تا به حال این اسناد را منتشر کرده بود. ترامپ ادعا کرد که کمیته ملی این حزب هم در جریان رقابت‌های انتخاباتی هدف حمله قرار گرفت، اما هکرها به علت امنیت بالا، موفق به نفوذ به آن نشدند. گفتنی است؛ وی در جریان کنفرانس خبری با گلایه از اینکه سی‌ان‌ان گزارش یاد شده را منتشر کرده و به شایعات در این زمینه دامن زده است، به نماینده این رسانه اجازه صحبت نداد.

آینده سازمان تجاری ترامپ

وکیل ترامپ در نخستین کنفرانس خبری گزارشی درباره سرنوشت سازمان ترامپ ارائه داد و آن‌طور که مقرر شده، قرار است دو پسر ارشد ترامپ وظیفه اداره این غول تجاری را برعهده داشته باشند. در عین حال اعلام شد که سود هتل‌های خارجی ترامپ به خزانه آمریکا اهدا خواهد شد.

«دیوید شالکین» گزینه پیشنهادی برای وزارت امور کهنه سربازان

ترامپ در خلال اظهارات خود «دیوید شالکین» معاون وزیر فعلی امور کهنه سربازان در امور پزشکی را به‌عنوان گزینه خود برای سرپرستی این وزارتخانه در دولت بعدی معرفی کرد. بر این اساس، وزارت کشاورزی تنها وزارتخانه‌ای است که رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا هنوز گزینه‌ای برای سرپرستی آن معرفی نکرده است.

برای ساخت دیوار مرزی درنگ نخواهد شد

دونالد ترامپ در بخش دیگری از این کنفرانس خبری تاکید کرد که برای ساخت دیوار در مرز بین آمریکا و مکزیک درنگ نخواهد کرد و پیش از توافق با مکزیکو‌سیتی، ساخت این دیوار آغاز خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه برای دولت و ملت مکزیک احترام زیادی قائل است، گفت که مکزیک به‌طور قطع هزینه ساخت دیوار را تقبل خواهد کرد، اما کار ساخت دیوار برای ممانعت از ورود پناهجویان غیرقانونی به‌زودی آغاز خواهد شد.ترامپ ادامه داد که معاونش «مایک پنس» هم اکنون سرپرستی گروهی را بر عهده دارد که مشغول تخمین هزینه‌های لازم برای ساخت دیوار و کسب مجوز‌های لازم از نهادهای مربوطه است. این در حالی است که رئیس‌جمهوری مکزیک در یک توییت اعلام کرده بود هرگز این کشور پول ساخت این دیوار را نخواهد پرداخت.

جایگاه خالی آخرین قاضی دیوان عالی

«آنتونین اسکالیا» قاضی محافظه‌کار دیوان عالی که از مهم‌ترین نهاد‌های داوری در آمریکا است، سال گذشته میلادی درگذشت و از آنجایی که قضات دیوان عالی به‌صورت دائمی به این سمت منصوب می‌شوند، جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا از تایید گزینه پیشنهادی «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری فعلی برای پر کردن این جایگاه، خودداری کردند. آنها می‌خواهند تا ترامپ قدرت را به‌طور رسمی به دست گیرد تا گزینه جدیدتری انتخاب شود. ترامپ نیز در این ارتباط گفت که با افراد زیادی برای جانشینی قاضی فقید دیوان عالی مصاحبه کرده و گزینه نهایی خود برای این سمت را به احتمال زیاد در دو هفته نخست ریاست‌جمهوری اعلام خواهد کرد.

جایگزینی طرحی برای بیمه درمانی اوباما

ترامپ در بخش دیگری از سخنان خود بر این موضوع تصریح کرد که به‌زودی طرحی برای جایگزینی قانون بیمه درمانی همگانی اوباما (موسوم به اوباماکر) به مراجع قانونگذاری ارائه خواهد کرد. بیمه درمانی اوباماکر در این هفته عملا از سوی کنگره لغو شد.