جراحی نظام بانکی
مجید حیدری
عضو گروه بانک و بیمه
پس از اجرایی شدن برجام و لغو تحریمها، کارشناسان در پی آن بودند که مهمترین اولویت اقتصادی کشور را شناسایی کنند. بر این اساس به اعتقاد اکثر کارشناسان و مسوولان، مهمترین چالش کشور پس از لغو تحریمها، حل مشکلات نظام بانکی است. بهدلیل آنکه اقتصاد ما یک اقتصاد بانک محور است، حل مشکلات این بخش میتواند علاوهبر بسترسازی برای خروج از تنگنای مالی، با تسهیل تامین مالی بنگاههای کارآ، اقتصاد کشور را در مسیر خروج از رکود هدایت کند.
مجید حیدری
عضو گروه بانک و بیمه
پس از اجرایی شدن برجام و لغو تحریمها، کارشناسان در پی آن بودند که مهمترین اولویت اقتصادی کشور را شناسایی کنند. بر این اساس به اعتقاد اکثر کارشناسان و مسوولان، مهمترین چالش کشور پس از لغو تحریمها، حل مشکلات نظام بانکی است. بهدلیل آنکه اقتصاد ما یک اقتصاد بانک محور است، حل مشکلات این بخش میتواند علاوهبر بسترسازی برای خروج از تنگنای مالی، با تسهیل تامین مالی بنگاههای کارآ، اقتصاد کشور را در مسیر خروج از رکود هدایت کند. بر این اساس در هفته گذشته بانک مرکزی از فاز مقدماتی برنامه اصلاح نظام بانکی رونمایی کرد. این برنامه از سه فاز تشکیل شده و میکوشد با رفع انجماد از دارایی نظام بانکی، راهحلی برای انجمادزدایی از منابع پیدا کند.
بخش نخست، «تقویت نقش نظارتی و سیاستگذاری در بازار پول» را هدف قرار داده و بر افزایش اقتدار بانک مرکزی متمرکز است. بخش دوم، «ساماندهی بدهیهای دولت و بازارپذیر کردن آنها از طریق تبدیل به اوراق» را مدنظر دارد و با محوریت وزارت اقتصاد و دارایی - بهعنوان متولی بدهیهای دولت- انجام میشود. بخش سوم نیز، «ارتقای کفایت سرمایه بانکها» برای بهبود سلامت و افزایش قدرت تسهیلاتدهی شبکه بانکی مورد توجه است. این طرح در سال جاری، «انجمادزدایی» از داراییهای بانکی با سازوکارهای مختلف را در دستور کار دارد. در این خصوص رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرده است که با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامهریزی، ضمن اصلاح نظام بانکی، دارایی منجمد شده بانکها پس از احیا، بهمنظور تقویت قدرت تسهیلاتدهی به بخش تولید مورد استفاده قرار گیرد. هدف اصلی این طرح ایجاد ثبات و تقویت نقش بانکها در تامین مالی است
ارسال نظر